15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Miért szárad az anthurium – a probléma okai és megoldásai

Mondd, miért szárad az anthurium? Nyáron minden rendben volt, de a közelmúltban kezdtem észrevenni, hogy szinte minden levél száraz hegyekkel rendelkezik. Az edény magas állványon áll a déli ablak közelében, de közvetlen fény csak napi pár órára van (a szomszédos épület elrejtőzik a nap elől). Az öntözés időszerű, nem töltöm fel, de nem is szárad ki. Talán az oka a fűtés? Kellően magas hőmérsékletet tartunk fenn a házban, mivel van egy kisgyermek.

miért szárad az anthurium Az Anthurium az egyik legnépszerűbb beltéri növénynek nevezhető. Sötétzöld levelei, mintha műanyagból készültek, maguk is nagyon szépek. Amikor a bokor virágzik, nincs semmi meglepőbb. Általában ennek a virágnak a termesztése nem különösebben nehéz. Azonban bizonyos bajok a leveleken megjelenő száraz foltok formájában néha elrontják a növények megjelenését és felborítják tulajdonosukat. Miért szárad ki az anthurium, és hogyan lehet megmenteni kedvencét, az a mai beszélgetésünk témája.

Tehát a virág kiszáradásának oka lehet:

  • helytelen öntözés;
  • nem megfelelő hely;
  • száraz levegő;
  • betegség;
  • a kártevők jelenléte.

Az anthurium először sárgul, majd csak az alsó levelek száradnak ki? Ha a fiatalok egészségesek és zöldek maradnak egyszerre, nincs ok aggodalomra. Ez az öregedés és a lombok megújulásának biológiai folyamata. Csak vágja le a haldokló leveleket, amikor elhervadnak.

A helytelen öntözés száraz foltokhoz vezet a leveleken

öntözési foltok Az antúriumok szeretik a nedvességet, de az öntözési rendszert módosítani kell. A cserépben lévő talajt nem szabad teljesen kiszáradni – a virág is kiszárad. Ugyanakkor a bokor elárasztásával fordított reakciót kaphat. A talaj túlzott nedvességétől kezdődnek a gyökérzet bomlási folyamatai. A sérült gyökerek nem tudják táplálni a növényt. El fog rothadni vagy kiszárad. Öntözze meg a virágot, ha a termőtalaj érintésre száraz.

Ha az anthurium kényelmetlen: kevés vagy sok könnyű, száraz levegő

huzatfoltokA megfelelően kiválasztott hely a növény számára szükséges megvilágítással a buja lombhullató sapka és az anthurium éves virágzásának kulcsa. Itt fontos megtalálni a középutat. A virágnak jó megvilágításra van szüksége, de fél a közvetlen naptól. A déli ablakon álló anthuriumon sárga foltok vannak, amelyek fokozatosan kiszáradnak? Ezek a leégés nyomai. Védje a közvetlen fénytől, vagy helyezze az edényt keleti ablakpárkányra.

De ha a dugványok meghosszabbodnak, a leveleket összetörik, világos foltokkal borítják, és a virágzás késik – éppen ellenkezőleg, kevés a fény. Ez gyakran előfordul télen a ház északi részén élő növényekben. Próbáljon könnyebb helyet találni az anthurium számára, vagy biztosítson további megvilágítást, és minden sikerül.

Távolítsa el az ültetvényt a szellőztetésre nyíló ablakból, különösen télen. A levelek hegyei száradni kezdenek a huzattól. És ha a virág hideg, akkor teljesen eltűnik.

A levelek még alacsony páratartalom mellett is kiszáradnak. A virág szereti a nedvességet. Permetezze gyakrabban, és ne tegye fűtőtestek közelébe.

Miért szárad az anthurium: számos betegség, amely miatt a növény kiszárad

betegség foltokA levelek közepén és szélén található foltok komolyabb problémákat jelezhetnek. A legtöbb esetben az ilyen problémák speciális gyógyszerek használatát igénylik.. Tehát a lomb foltos lesz és kiszárad, ha a bokor megsérül:

  • antracnóz;
  • septoria;
  • gyökérrothadás.

A beteg növénynek sürgős transzplantációra van szüksége talajpótlással és gombaölő kezeléssel.

Kártevők, amelyek elronthatják az anthurium megjelenését és egészségét

kártevőfoltokA beltéri virágok nem védettek a rovarok támadásától, ami halálukhoz vezethet. Az anthuriumok leggyakrabban pikkelyes rovaroktól, levéltetvektől, kullancsoktól és lisztbogaraktól szenvednek. A leveleket rágva törik teljes héjukat, és a tányér száradni kezd. Egyes rovarok a talajban telepednek le, és ott fogadnak a gyökerek között. Csak akkor mentheti meg a növényt, ha kábítószerek segítségével időben megszabadul a kártevőktől.

Az anthurium termesztésének nehézségei – videó

Previous Post
A fukszia reprodukciója dugványokkal otthon: tippek és trükkök
Next Post
Ελληνικός μουσακάς με μελιτζάνα: Μεσογειακά κλασικά
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org