15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kiderül, hogy a bab is szép lehet – bauhinia, orchideafa

Mondd, van bauhinia, egy orchideafánk? A lányát külföldi üzleti útra küldték. Onnan fényképet küldött, amint egy ilyen fa mellett áll, amelynek ágai nagy virágokkal vannak tele. Megkértem, hogy találja meg a nevet, elkezdtem keresni az üzleteinkben, de a keresést eddig nem koronázta siker. Felhívom és megkérem, hogy hozza el a magokat. De nem tudom, hogy ez a fa hideg lesz -e a mi éghajlatunkon. Vagy cserépben is termeszthető?

bauhinia orchidea fa Nagy, elegáns virágai valóban nagyon hasonlítanak az orchideákhoz, de a növénynek semmi köze ehhez a családhoz. Ez nagyon ritka vendég a mi éghajlatunkon, mind az otthoni, mind a kerti kollekcióban – bauhinia, egy orchideafa. Második nevét pontosan a virágzás miatt kapta. De nem csak nagyvirágú és szép, hanem olyan tartós, mint az orchideákban. De ennek a kultúrának a jellege sokkal kellemesebb. Fő hátránya a hőmérséklet -tartalom iránti fokozott követelményeknek tekinthető. Ők korlátozzák a fa termesztésének területét. A többi bauhinia teljesen megfelelő. Ha tudod, hogy mit szeret, akkor virágzó szépséget szerezhetsz magadnak..

Bauhinia – hüvelyesek őshonos orchideája

orchidea fa A Bauhinia a hüvelyesek családjába tartozik, amely megerősíti gyümölcseinek alakját, hosszú hüvelyét bab belsejében. De maga a növény megjelenése eltérő lehet. A természetben leggyakrabban magas fák vannak, akár 10 m magasak, de vannak cserjék, sőt szőlő is. Természetes körülmények között a Bauhinia főleg nedves trópusi éghajlaton nő. A szavannán, mocsarak között vagy a felföldön is megtalálható. Ez ismét megerősíti a kultúra és a túlélés magas alkalmazkodóképességét..virágzó bauhinia

A Bauhinia típusától függetlenül két jellegzetes vonása van:

  1. Az eredeti levelek legfeljebb 12 cm hosszúak, alakjuk kerek szívhez vagy fél almához hasonlít, és a középső véna két részre osztja a levelet. És amikor leszáll az éjszaka, a bauhinia összehajtja és bezárja a leveleket, mint egy ronda mimóza.
  2. Gyönyörű virágzás, amely tavasz közepén kezdődik és legfeljebb 5 hónapig tart. A nagy formájú virágok, mint az orchideák, átmérőjük akár 15 cm is lehet. Különböző színűek, egyes fajok még mintásak is. Minden virág legfeljebb egy hétig él, de új rügy nyílik helyére..

Érdekes, hogy a fa nemcsak éjszaka zárja be a leveleket, hanem akkor is, ha nagyon meleg van..

Hogyan nő a bauhinia, és lehetséges -e

szoba bauhiniaSzélességeinken az orchideafa nem él túl a nyílt terepen. A Bauhinia ellenáll a hőmérséklet rövid távú mínusz 5 ° C-os csökkenésének. Azonban nem lesz képes állandóan élni ilyen stresszes körülmények között. Ezenkívül a fa minimális hőmérséklete + 12 ° C. De nem állandó, hanem csak a pihenőidő alatt. Ha ilyen mutatókkal egész évben tartja a bauhinia -t, akkor nem virágzik..

Leggyakrabban a termofil Tropicana -t szobanövényként termesztik. Miért ne, mert így teljes mértékben szabályozhatja a növekedési körülményeket. Ami a méretet illeti, a beltéri orchideafák nem nőnek 1,5 m fölé. Ezenkívül a magasságuk vágással könnyen beállítható..orchidea fa egy edényben

A szoba bauhinia esetében tegyen félre egy világos helyet. A nappali órának legalább 10 órának kell lennie, különben nem lesz rügy. Ha lehetséges, ügyeljen a levegő magas páratartalmára. Öntözze a fát gyakran, de bőségesen. A tenyészidőszak alatt ásványi komplexummal táplálja a virágos növényeket. Nyáron az edényt ki lehet vinni, de ha a hőmérséklet plusz 15 ° alá süllyed, a fát be kell vinni a házba. Télen nyugalmi időszak kezdődik, és ebben az időben jobb, ha a fát hűvös, 12-15 ° C-os hőmérsékleten tartjuk, hogy virágrügyeket rakhasson. Három éves kortól kezdje el korona kialakítását egy fa vagy bokor közelében, csípve a hajtások tetejét.

Hogyan termeszthető a bauhinia magvakból

Previous Post
A fukszia reprodukciója dugványokkal otthon: tippek és trükkök
Next Post
Ελληνικός μουσακάς με μελιτζάνα: Μεσογειακά κλασικά