15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan lehet megszabadulni a nagy gyomoktól a kertjében – hogyan lehet megszabadulni az amerikai juhartól

Hatékony módszerre van szükségünk, hogy megszabaduljunk az amerikai juhartól. Azt hiszem, ezt a makacs bokrot a szél, a magvak hozták a telephelyünkre, mert korábban nem volt ott. Nem szándékosan ültették el, de most minden évben egész bozótos van a kerítés mentén. Próbáltam kivágni és kiásni, tavasszal nőnek vissza. Már nem tudom, mit tegyek, akárhogy is töröm a kerítést.

hogyan lehet megszabadulni az amerikai juhartól Ha az apró gyomnövények problémákat okoznak, akkor mit mondhatunk a bokrokról és a fákról, amelyek jól élnek és szaporodnak, elfojtva a művelt ültetvényeket. Az egyik ilyen növény az amerikai juhar, amelyet rendkívüli termékenysége és “szemtelensége” különböztet meg. A gyönyörű karcsú, faragott levelekkel rendelkező törzsek első felfedezésekor sürgősen el kell dönteni, hogyan lehet megszabadulni az amerikai juhartól. Végül is, ha elhagyja, akkor hamarosan az ápolt terület szó szerint sűrűvé válik. A gyorsan fejlődő juhar minden évben újabb és újabb hajtásokat ad. Sőt, ha megpróbálsz levágni egy törzset, akkor tucatnyi fiatal nő fel a helyén. Az életkorral terjedő koronát építenek fel, amely alatt egyszerűen nincs esély a művelt növények túlélésére..

Mi a növény és hogyan nem tetszett

amerikai juhar Talán nehéz olyan helyet találni, ahol nincs amerikai juhar. Bármilyen talajban nő, nem fél sem a széltől, sem az aszálytól. Még a 40 ° C -os fagy sem képes elpusztítani a szívós juhart. Bár érdekesnek tűnnek, különösen fiatal korban, sima szürke kéreggel, hajlékony gallyakkal és faragott levelekkel, amelyek hasonlítanak a hamu lombozatára. Az érett fák magassága meghaladhatja a 20 métert, terjedő koronájuk sűrű és rosszul engedi át a fényt. A juharfa gyors üteme nemcsak a növekedést, hanem a szaporodást is érinti. Gyökérhajtások jelennek meg a fáról, és a magokat a szél hordja nagy távolságokon, és szépen csíráznak..

Az amerikai juhar teljesen alkalmatlan a dísznövények termesztésére. Gyomnak számít, mert több probléma van a fával, mint előny:

  1. Gyorsan nő, kiszorítja a környék összes növényét.
  2. A hajtásokra jellemző törékenység sebezhetővé és megbízhatatlanná teszi őket. A szél által törött ágak összeomolhatnak az épületeken, a növényeken és az embereken.
  3. A széles koronát metszéssel nem lehet korrigálni. Még mindig visszanyeri alakját, és még aktívabban növekszik.
  4. A virágzás során hatalmas számú virágzat pollent termel – erős allergént.
  5. Az erős gyökérzet nem csak gyorsan növekszik. Még az aszfalton és az épületek falain is ki tud ütni..
  6. A gyökerek és a lehullott levelek mérgező anyagokat bocsátanak ki, amelyek gátolják más növényeket.

Hogyan lehet megszabadulni az amerikai juhartól

juharharcAmint látható, semmiképpen sem lehet törékeny kinézetű fákat hagyni a helyszínen, nehogy később megbánják. Jobb elkezdeni a küzdelmet e nagy gyomnövény ellen, még mielőtt fiatal, és nem vált magas fává..kenderkémia feldolgozása

A legjobb eredményeket a juhar irtásának alábbi módszereivel lehet elérni:

  1. Vágja le vagy gyökerezze ki a fiatal növekedést. Ásd fel azt a területet, ahol nőtt, és borítsd be vastag fűrészpor- vagy kéregréteggel. Fedhetjük le fóliával, kartonnal is.
  2. Fázza ki a nagy fákat és kövesse a fiatal növekedést.
  3. A törzseket is levághatja, és a kendert sóval lefedheti, és fekete sűrű zacskóval lefedheti.

Ami az olyan módszert illeti, mint az égetés, az nem adja meg a kívánt hatást a juharhoz képest. Sok nedvesség van a fa fájában, ami megakadályozza az égést, és megakadályozza, hogy a tűz mélyebbre érjen, a gyökerekig.

herbicid injekciója a juharfa törzsébe

De gyorsabb és megbízhatóbb lesz, ha vegyszereket használ. Ezenkívül lehet herbicidek és peszticidek, valamint ásványi műtrágyák (salétrom, karbamid). A kémia szórható zöld levélre, csonkra és törzsvágásokra. Vagy végezzen “injekciót”: fúrjon lyukat a csonkra vagy a hordóba, és fecskendezzen be egy hígítatlan gyógyszert egy fecskendőből, például Roundup vagy Forte hurrikán.

A juhart kémia segítségével távolítjuk el

Previous Post
A fukszia reprodukciója dugványokkal otthon: tippek és trükkök
Next Post
Ελληνικός μουσακάς με μελιτζάνα: Μεσογειακά κλασικά
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org