15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A legjobb korai hibrid – bíbor szőlő, fajtaleírás

Amikor a Crimson szőlő érik, részletesen megtudhatja a fajta leírását? Különösen érdekel, hogy a külvárosokban fog -e nőni? A nyárunk elég hűvös, tavaly, szeptemberben voltak az első fagyok, bár kicsik. Azt tanácsoltam, hogy korai fajta, hogy lesz -e ideje érni a nyár vége előtt, és milyen íze lesz?

bíborvörös szőlőfajta leírása A rövid nyárú és hideg éghajlatú régiókban a szőlőpalánták kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani két kritériumra: a télállóságra és az érési időre. A bíbor szőlő, amelynek fajtájának leírását ma megvizsgáljuk, a legjobban alkalmas ilyen éghajlati körülmények között történő termesztésre. Jó télállósággal rendelkezik, és nagyon rövid idő alatt, mindössze három hónap alatt képes teljesen éretté válni. Sőt, nemcsak a bogyók, hanem a fiatal szőlő is a szezon végére több mint felét érleli. Ez csak növeli a biztonságos telelés esélyeit. Ezzel a jellegzetes, édes és lédús szőlőpép kellemes bónusz és méltó jutalom lesz a munkájáért..

Karmazsinvörös szőlő – a fajta leírása

bíbor szőlőbokor A fajta szülei a viasz és a Charrel szőlő voltak, amelyeket a híres tenyésztő V.U. Kapelyushny sikeresen átlépett. Az eredmény egy rendkívül korai hibrid, nagyon rövid tenyészidejű és jó télállósággal. Nagy és magas bokorban nő, ami a fajta másik előnye. A bíbor remekül néz ki az ívben. A szőlő mindössze egy szezonban fonhatja be, és hangulatos árnyalatot teremt a forró nyáron. Egyébként a dugványok jól gyökereznek és gyorsan gyökereznek, maga a szőlő pedig a tél kezdetével a hosszának 2/3 -át érleli..

A szőlő jól telel menedék nélkül, és ellenáll a mínusz 25 ° C -nak. Alkalmas termesztésre a középső sávban, Moszkva régióban, és még az északi szélességeken is, ha a bokrokat letakarják. Ezenkívül a fajta immunis a gyakori növényi betegségekre. A gombaölő szerekkel végzett megelőző kezelés teljesen kiküszöböli a gombaspórákkal való fertőzés kockázatát.

Termelékenység és ízlés

szőlőbogyó bíborvörösA rügytöréstől a betakarításig legfeljebb 120 nap telik el, melegebb éghajlaton pedig akár 3 hónap is. Már augusztus elején nagyon szép kúpos fürtök érnek. Súlyuk mindössze 1 kg, de a bogyók nagyon nagyok, mellbimbó alakúak. A bőr elég vastag, bár evéskor nem érezhető. Eleinte halvány rózsaszín színű, és amikor a bogyók érett – bíborvörös. A húsos, ropogós hús nagyon édes, szerecsendió jegyével. A sűrű héj megvédi a bogyókat a darazsaktól, és lehetővé teszi számukra, hogy jól tolerálják a szállítást. Ezenkívül a fürtök sokáig lóghatnak a szőlőn, akár teljesen érnek is.

A fajta hozama magas, jó ápolás mellett bokronként 15 kg -ig. Tekintettel a biszexuális virágok jelenlétére, a szőlőnek nincs szüksége beporzásra, de beporzója is a környékbeli fajtáknak..

A fajta előnyei és hátrányai

bíborvörös szőlőfajta leírás előnyei és hátrányaiA Crimson szőlő fő előnyei a következők:

  • nagyon rövid érési idő;
  • magas termelékenység;
  • nagy bogyók;
  • édes íz;
  • sokoldalúság (ebből az asztali fajtából aromás borokat és gyümölcsleveket is nyernek);
  • fagyállóság;
  • jó immunitás a betegségekkel szemben;
  • szállíthatóság.

Bagryanoynak nincs jelentős hiányossága. Mint minden fajta, érzékeny a vízzárásra, jobban növekszik, és megvilágított helyre ültetve gazdagabb termést hoz a termékeny agyagokon. Egy másik figyelmeztetés: az erőteljes bokrot metszeni kell. Sűrűsödés esetén szinte minden előnyét elveszíti..

Videó áttekintés a Crimson szőlőről az érési időszakban

Previous Post
A szeszélyes, jóképű jázmin polyantum gondozásának jellemzői
Next Post
Τόσο όμορφη όσο και χρήσιμη κυπαρίσσια ευφορία – οι φαρμακευτικές ιδιότητες ενός διακοσμητικού πολυετούς
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org