15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hány napig örül a Skorospelka paprika a termésnek?

Milyen hosszú a tenyészideje egy olyan fajtának, mint a Skorospelka paprika? Ezt a fajtát nem terveztem megvenni, nem is tudtam róla. Egészen véletlenül került hozzám bónuszként a vetőmagok nagykereskedelmi vásárlásáért egy új üzletben. A többi vásárlással együtt vetettem csemetéknek, hamarosan üvegházba ültetem. És ha mindent tudok a kedvenc fajtáimról, akkor nem lehet tudni, mit várhatok a Skorospelkától. A csomagoláson csak egy kis bokor képe és a fajta neve volt látható.

korai érésű paprika A korai paprika jó tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan nő, és ennek megfelelően korábban érik. Ez lehetővé teszi a termés termesztését még az északi régiókban is, ahol a rövid nyár elgondolkodik azon, mit ültessen. Édes paprika A Skorospelka a kertészek egyik kedvenc fajtája. Kis mérete ellenére nagy hozammal örvendeztet meg. Gyümölcseinek egyetemes célja van, és mind friss fogyasztásra, mind tartósításra alkalmasak..

A Skorospelka paprikafajta néha Cutie néven is megtalálható.

Édes paprika Skorospelka – fajtaleírás

korai érésű paprika A korai érésű fajta rövid tenyészidejű. A vetés pillanatától az első aratás betakarításáig nem telik el több mint 110 nap, ami nem tud mást, mint örülni. A növény kompakt, csak 60 cm magas, de terjed, sűrű bokor. A levelek alakja és színe közös, jellemző a kultúrára..

A korai érésű gyümölcsök szintén nem túl nagyok, legfeljebb 70 g súlyúak, felfelé nőnek, néha vízszintesen, hegyes kúp alakúak. A paprika nagyon ízletes, vastag falú (5 mm), együtt érik. És a sűrű pép lehetővé teszi, hogy jól tolerálja a szállítást. Ez a fajta tehát személyes használatra és korai zöldségek értékesítése céljából egyaránt termeszthető. Sőt, a paprika hozama jó, több mint 7 kg 1 négyzetméterenként. m.

A fajta ellenáll a gyakori borsbetegségeknek.

Hol lehet nőni

korai érésű paprika termesztéseMivel a Skorospelka paprika nem magas, nincs értelme üvegházakba ültetni, hogy ne foglaljon el hasznos területet. A fajta nyílt terepen vagy fólia menedékhelyen való termesztésre szolgál, amelyeket kora tavasszal a fiatal növények fagytól való védelmére helyeznek el.

A meleg déli régiók palántáinak magjait február utolsó évtizedében lehet vetni. A palántákat május első évtizedében ültetik az ágyásokra. Hűvösebb éghajlaton a vetés márciusig késik. Jobb, ha a magokat azonnal külön csészékbe ültetjük, hogy kevésbé zavarjuk a gyökérzetet az átültetés során..

A korai paprikaápolás normális, mint a többi fajta:

  • a palántákat 25 cm távolságra ültetik egymástól, legfeljebb 50 cm -t hagynak a folyosókon;
  • a napon felmelegített leülepedett vízzel öntözzük, a talajba ültetés után gyakrabban, majd ritkábban, mivel a talaj kiszárad;
  • virágzás előtt szerves anyaggal (mullein -oldat) táplálják őket;
  • végezzen legalább két kötszert foszfort és káliumot tartalmazó ásványi komplexummal.

A Skorospelka termesztése egyszerű és nem nehéz, és kompakt mérete miatt a bokroknak nincs szükségük harisnyakötőre. Még bőséges petefészek esetén is tökéletesen tartják a kis méretű gyümölcsöket..

Az édes paprika korai érésű fajtái

Previous Post
A szeszélyes, jóképű jázmin polyantum gondozásának jellemzői
Next Post
Τόσο όμορφη όσο και χρήσιμη κυπαρίσσια ευφορία – οι φαρμακευτικές ιδιότητες ενός διακοσμητικού πολυετούς
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org