15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hol termeszthető a Kakadu paprika, hogy sok nagy és hosszú gyümölcsöt kapjunk

Ebben a szezonban sok új termékem van, köztük a szokatlan Kakadu bors. Igaz, eddig számomra csak a név szokatlan, de hogy mi lesz, azt még nem tudom. Nemrég ültettem a palántákat egy üvegházba, hamarosan virágzik. Mondja el, milyen gyümölcsei vannak a Kakadu paprikafajtának, és szükség van -e formálásra?

kakadu paprika fajta Az üvegházhatású hibridek körében a Kakadu paprikafajta egyre népszerűbb. Ez egy meglehetősen új hibrid, amelyet hazai tenyésztők tenyésztettek. Fő jellemzője az eredeti, és általában nem jellemző az édes kultúrára, a gyümölcs alakja. A nagyon hosszú hüvely inkább hasonlít a csípős paprikára, de vastagabb. És a gyümölcs ívelt csúcsa hasonlít a papagáj csőréhez, amelyről a fajta nevét kapta.

Kakadu borsfajta – általános jellemzők

hibrid kakadu bokor A hibrid elsősorban üvegházhatású körülmények között történő termesztésre szolgál, bár sok kertész nyílt terepen is ülteti. Igaz, jobb, ha ezt csak meleg régiókban végezzük, de még ott is szenved és csökken a termofil fajta termelékenysége. Ezenkívül nem rendelkezik magas immunitással a betegségekkel szemben, valamint ellenáll a hideg időjárásnak..

A paprika bokrok magasak, terjednek, tál alakú koronával, és gyorsan 1,5 m magasságot érnek el. Természetesen az ilyen növényeknek harisnyakötőre van szükségük, különösen akkor, ha szabadban ültetik, ahol a szél könnyen megtörheti az óriásokat, különösen a nehéz ágakat gyümölcsökkel … Ezenkívül a paprika alakítása és a termésterhelés szabályozása alá tartozik. Ez segít abban, hogy a gyümölcs nagy legyen..

Növelje a kakadu legfeljebb két szárát, távolítsa el az összes mostohagyermeket az első villa alatt. Célszerű legfeljebb 15 virágzatot hagyni egy növényen. Ha a petefészek nagyobb, akkor a paprika kicsi lesz..

Termelékenység és ízlés

kakadu paprika gyümölcsA hibrid szezonközi, az első termés 120-130 nap alatt érik. Minden bokorból legalább 3 kg eredeti, legfeljebb 30 cm hosszú paprikát kaphat ívelt hegyekkel lefelé nézve. Mindegyik átlagos súlya legalább 200 g, de lehetséges volt akár 0,5 kg súlyú gyümölcsök termesztése is. Falaik nem túl vastagok, akár 7 mm, a pép illatos. A technikai érettség szakaszában a paprika zöld, majd mélyvörös lesz. A Pepper Kakadu univerzális rendeltetésű, frissen, feldolgozásra és téli készítményekre egyaránt használható..

A fajta előnyei és hátrányai

A kakadu paprika előnyei és hátrányaiAzok a kertészek, akik a Kakadu borsot üvegházakban termesztik, régóta észrevették előnyeit más hibridekkel szemben:

  • a gyümölcsök szokatlan és nagy alakúak és kiváló ízűek;
  • a paprika elég gyorsan érik, de ugyanakkor meghosszabbodik a termése;
  • a hozam magas, különösen a bokrok helyes kialakításakor;
  • a műszaki érettségi szakaszban leszedett paprika (még zöld állapotban) jól tolerálja a szállítást, és hosszú ideig tárolják.

Ennek az üvegházhatású hibridnek három hátránya van. Először is érzékeny a betegségekre és kártevőkre (levéltetvek, kullancsok). Másodszor, további gondozást igényel a harisnyakötő részén és alakításában, mivel a bokor nagyon magasra nő. Harmadszor, ha megvárja, amíg a paprika pirosra fordul, akkor összegyűjtése után azonnal fel kell használni. Az ilyen gyümölcsök nem tárolhatók és gyorsan romlanak..

Édes paprika kakadu felülvizsgálata

Previous Post
Az almaecet használata a mindennapi életben, kozmetológiában és kezelésben
Next Post
Μηλιά σαφράν – περιγραφή της ποικιλίας ενός από τους καλύτερους καθολικούς τύπους πολιτισμού