15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Szokatlan pókok a virágágyásokban – cleoma, egzotikus virág ültetése és gondozása

Nagyon szeretném tudni, hogy a cleoma melyik fajhoz, egynyári vagy évelő növényhez tartozik, ültetése és gondozása. Tavasszal egy barátom adott magot, azonnal elvetettem egy virágágyásra. Nagyon kevés csírázott, talán először a palántákat kellett elvetni? És mi most, ősszel, a ragasztóval mit kezdeni, kivágni, kiásni, vagy nem telel át?

cleoma ültetés és gondozás Egész nyáron büszke, magas kocsányok pompáznak az előkertekben, amelyek tetejét sok csodálatos virág koronázza. A kecses ovális szirmok között a hosszú porzók fantáziadúsan domborodnak különböző irányokba, mint a pók lábai. Ez egy hihetetlenül fényűző szépség -cleoma, amelynek ültetése és gondozása egyszerű és nem nehéz. Eredetileg a Cleomaceae család névadó családjából származik, a természetben meleg és mérsékelt éghajlaton nő. A mi körülményeink között azonban a virág kényelmesen érzi magát. Bár a hideg tél továbbra is nyomot hagy a fejlődésében, és módosítja a növénytermesztést.

Cleoma – ültetés és gondozás

hova kell ragasztót ültetni Az éghajlatunkon növekvő cleoma fő jellemzője, hogy egynyári növényvé válik. A bokrok nem élik túl a hideg telet nyílt terepen, és lefagynak, ezért minden évben el kell ültetni őket. Jobb, ha olyan helyet választunk a növény számára, amely megvilágított – minél több nap van, annál csodálatosabb és hosszabb lesz a virágzás. A talaj összetétele is szerepet játszik – a kultúra gazdagabban virágzik a táptalajban.

Hogyan ültessünk ragasztót – módszerek és kifejezések

cleoma lőHáromféle módon, de kizárólag magvak segítségével juthat ragasztóhoz a virágágyásban:

  1. Október végén a magokat tél előtt kell vetni. Ne mélyítse el mélyen, és borítsa lucfenyő ágakkal az ágyakat, amelyeket kora tavasszal el kell távolítani.
  2. Tavasszal, amikor a talaj felmelegszik (április-május, régiótól függően), készítsen lyukakat a virágágyásba, és ragasszon bele ragasztót. Miután a palánták felnőttek, ritkítsuk ki a palántákat, ugyanakkor ültessük őket.
  3. Februárban ültessen ragasztót a palántákra, majd május végén ültesse át nyílt talajra. Ez a legoptimálisabb lehetőség, amelyet a legtöbb termelő használ, különösen a hideg éghajlatú régiókban. A magvakból termesztett Cleoma pár héttel, vagy akár egy hónappal korábban virágzik..

Amikor magokat vet a palántákhoz és tavasszal nyílt talajra, kezelje őket növekedésserkentővel. Ez növeli a csírázást..

Azok a virágüzletek, akik több mint egy éve termesztenek ragasztót, régóta észrevették a növények szaporításának másik módját. Önmagvetéssel gyönyörűen vet, ami megkönnyíti az ültetést. Ha nem nagyon fontos az Ön számára, hogy a virágok szigorú sorrendben nőjenek, akkor egyáltalán nem gondolhat az ültetésükre..

Ragasztó ápolás a kertben

cleoma ültetés és virág gondozása a kertbenAz erős és magas kocsik meglehetősen lenyűgöző mérete ellenére nem szeszélyesek az ellátásban, és nem igényelnek sokat:

  • a hőségben alkalmanként, de bőségesen öntözze a bokrokat (a többi időben a ragasztónak elegendő nedvessége van, ami a talajban van);
  • a kocsányok megjelenésével havonta kétszer táplálja a gyökér alatt ásványi komplex műtrágyával.

Ne felejtse el ősszel gyűjteni a magokat. És amikor a fagyok jönnek, húzza ki a bokrokat az előkert eltávolításával.

A növekvő cleoma minden finomsága

Previous Post
A 16 legjobb korai virág választéka nyaraló díszítésére
Next Post
Παρατηρούμε τη σωστή γειτονιά στα κρεβάτια, δημιουργώντας μικτές φυτεύσεις λαχανικών