15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Jázmin: a tavaszi metszés jellemzői

Tavaly vettünk egy nyaralót kicsi, de elhanyagolt kerttel. Két jázminbokor nő ott, csak hatalmasak, amelyeken sok csupasz ág van. Kár kitépni őket (túl szép virágozni), szeretném megpróbálni megfiatalodni. Mondd el, hogyan kell tavasszal metszeni a jázminot?

jázmin A jázminokat gyakran termesztik nyaralókban. Alapvetően a gyönyörű dekoratív megjelenés érdekében ültetik, mert a virágzó bokor nagyon vonzónak tűnik, ráadásul édes aromát bocsát ki. Ezenkívül a jázminból gyakran festői zöld sövényt készítenek, mivel jól tolerálja a metszést..

Valójában a cserjék metszése kötelező nemcsak “élő kerítés” kialakításakor, hanem egyetlen jázmin ültetésekor is. Enélkül egy gyönyörű és ápolt bokor végül elhagyott és ápolatlan megjelenést kölcsönöz, és ami a legfontosabb, a virágzás minősége és mennyisége jelentősen csökken.

A kerti jázminokat gyakran ál-narancsnak nevezik..

A tavaszi metszés módja attól függ, hogy milyen metszést végeznek. Háromféle munka létezik:

  • egészségügyi metszés;
  • öregedésgátló metszés;
  • formáló metszés.

Mi az egészségügyi metszés?

egészségügyi metszés

Ha a tél különösen fagyosnak és kevés hónak bizonyult, ez minden kultúrát érint, beleértve a jázmint is. Ezután a felnőtt ágak hegyei kissé megfagynak, és a fiatal hajtások teljesen megfagyhatnak.

Az egészségügyi metszés lényege éppen az, hogy megtisztítsa a bokrot az elhalt hajtásoktól, teljesen kivágja a száraz ágakat és levágja a fagyott tetejét..

A jázmin metszése kora tavasszal szükséges, még mielőtt a nedváramlás elkezdődne..

Hogyan kell megfelelően megfiatalítani a jázmint?

A jázminbokor megfiatalítása (fotó) általános állapotától függ. Ha a bokron egyszerűen sok ág képződött, és ennek következtében túl vastag lett, akkor elég csak a hajtásokat elvékonyítani, eltávolítva a leggyengébbeket és a helytelenül növőket. Ezáltal a korona tágasabb lesz, és szabad levegőt biztosít, ami viszont javítja a virágzás minőségét..

Hígítás ajánlott legalább háromévente egyszer..

Előrehaladott esetekben, amikor már csupasz, öreg és nem virágzó hajtások képződtek a jázminon, radikálisabb beavatkozásra lesz szükség. A bokor teljes megfiatalítása érdekében minden ágat el kell távolítani a gyökérnél, kivéve az 5 legegészségesebb és legfiatalabbat. Ezeket is jelentősen le kell rövidíteni, legfeljebb 40 cm hosszúságot hagyva..

Fedje le a vágásokat kerti lakkal, és talajtakarással a bokrot, hogy késleltesse a nedvesség elpárolgását. Ezenkívül a szezonban bőségesen öntöznie kell a chubushnik-ot és nitrogéntartalmú trágyázást kell alkalmazni, és ősszel a jázmin fiatal gallyakat növeszt..

Formáló metszés

jázminképződés

A tavasz a tökéletes idő a jázmin kialakulására és egy gyönyörű bokor termesztésére. Ha a saját eszközeire hagyja, nem túl szép eredményt kaphat – egyoldalú cserjéket és magas (több mint 2 m) fákat, amelyek gondozása nehéz lesz..

Az ültetés tavaszán a chubushnik -ot gondosan meg kell vágni, levágva a túl hosszú és a bokron túlnyúló ágakat. Ezenkívül a formáló metszés az alapja a jázmin sövénynek. Ebben az esetben az erős öreg hajtásokat enyhén meg kell metszeni, és a fiatal és vékony ágakat el kell távolítani, hogy ösztönözzék az éves hajtások kialakulását..

Tavaszi metszés jázmin videó

Previous Post
Otthon kevés karbantartást igénylő virágokat termesztünk
Next Post
Σπιτική φροντίδα για ένα μοναδικό πεπόνι
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org