15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mi a teendő, ha a cseresznyevirágzás után nem következik be termés?

Már második éve valami érthetetlen történik a kertemben – a cseresznye virágzik, de nincs bogyó. Mondja el, mi lehet az oka, és hogyan lehet a fát gyümölcsözni?

virágzó cseresznye ág Úgy tűnik, hogy a buja cseresznyevirág garantálja az ízletes és lédús bogyók bőséges termését. Sajnos a virágok jelenléte a fán nem mindig ígér sok petefészket. Gyakran nyárra a kertészek üres ágakat találnak lombozattal függesztve..

Hová mennek a petefészkek, és miért virágzik a cseresznye, de még mindig nincs bogyó? Ennek a jelenségnek több oka lehet, és a probléma megoldása attól függ, hogy pontosan mi okozta a termés elvesztését..

Leggyakrabban a virágzás jelenlétében a termés hiányát a következők okozzák:

  • a virágok beporzásának hiánya;
  • fagyasztó;
  • a nedvesség hiánya;
  • szegény talaj.

Ezenkívül, ha a cseresznyét gombás vagy fertőző betegség érinti, vagy kártevők támadják meg, ez a jövő termését is befolyásolja. Fontos nemcsak a betegségek és paraziták időben történő azonosítása, hanem megelőző intézkedések megtétele a fa védelme érdekében..

Beporzási problémák

A Cseresznyéskert

Ha egy cseresznye nő a kertben, és az sem önbeporzó, akkor sokáig várhat a bogyós gyümölcsökre, és honnan származhatnak a virágzat beporzása nélkül? Ezért mindig legalább két különböző cseresznyefajtát kell ültetnie, hogy az egyik önmagától beporzódjon. Akkor a második fa is meghozza gyümölcsét.

Nagy fák ültetésekor figyelembe kell venni a köztük lévő távolságot..

Néha a beporzás nem következik be pollenszállító rovarok, például méhek hiánya miatt. Ezt elősegíti a hideg tavasz és a különböző készítmények intenzív használata a fák feldolgozásakor. Megbirkózhat azzal, hogy a méheket a kertbe vonzza, ha a meggy koronáját édes sziruppal permetezi (1 liter vízhez, 1 evőkanál cukorhoz vagy mézhez).

A cseresznye petefészek stimulálása érdekében ajánlott a fákat rügyekkel, pollenekkel vagy petefészekkel kezelni.

Alacsony hőmérsékletnek való kitettség

a cseresznye nem hoz gyümölcsöt

A visszatérő fagyok nagy károkat okoznak a jövőben. A tavaszi fagyok hatására a gyümölcsrügyek megfagynak, és már nem tudnak bogyót termelni. És amikor a levegő hőmérséklete 1 fokos fagyra csökken, a petefészek egyszerűen meghal és összeomlik. A fa védelme érdekében ajánlatos elhalasztani a virágzási időt, a lehető leghosszabb ideig anélkül, hogy eltávolítanák a havat alóla. Abban az esetben, ha a cseresznyevirágzást és a fagyokat jósolják, egy kis fa koronáját ruhával lehet lefedni. Füstüzeket égetnek egy régi kertben, nagy fákkal.

Annak érdekében, hogy a gyökérzet ne fagyjon le ősszel, a nitrogén trágyázást és az öntözést ebben az időben ki kell zárni.

Elégtelen etetés és öntözés

cseresznye ápolás

A szezonban a cseresznyét legalább háromszor kell öntözni, hogy elegendő nedvességgel rendelkezzen a fejlődéshez és a terméshez. Ezenkívül a tápanyagok hiánya is befolyásolja a termést. A fának elegendő ereje van a virágzáshoz, de nem képez gyümölcsöt, ezért fontos, hogy időszakosan pótoljuk a talajban található nyomelem tartalékokat, szerves anyagokkal és komplex ásványi készítményekkel táplálva a fát. Szükséges továbbá a talaj savasságának normál fenntartása fahamu bevezetésével..

Miért nem hoz gyümölcsöt a cseresznye virágzás után, és mit kell tennie – videó

Previous Post
Citromvíz – egészségmegelőzés
Next Post
Κλάδεμα σύμφωνα με τον Kurdyumov – η ικανότητα διαχείρισης του κήπου χωρίς μεγάλη προσπάθεια
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org