15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A legdekoratívabb almafa a Nedzwiecki almafa lila szépsége, fajtaleírás

Lehet -e enni egy ilyen fa gyümölcsét, mint a Nedzvetsky almafa, részletesen leírná a fajtát? Valamikor régen vettünk két palántát pusztán dekorációs célokra, nagyon szépnek tűntek, piros kéreggel és levelekkel. Sok év telt el, és az almafáink hirtelen kivirágoztak, és meghozták az első, bár kicsiny termést. A férjem kipróbálta, azt mondta, hogy keserű. Lehet, hogy még nem érették meg magukat, vagy így néznek ki.?

almafa nedzvetskiy fajtaleírás Egyetlen más fajta sem rendelkezik ilyen kivételes dekoratív és szívós karakterrel. Ez a tájtervezők kedvence – a Nedzvetsky almafa, amelynek fajtájának leírása nem található az állami nyilvántartásban. Ismeretlen okok miatt az almafa nem kapott hivatalos regisztrációt hazánkban. De ez nem akadályozta meg abban, hogy sok tenyésztő, köztük a híres Michurin IV tanulmányai tárgyává váljon. Ez volt az almafa, amely sok dekoratív, valamint vörös húsfajta szülőjévé vált, és fokozott télállósággal.

Nedzvetsky almafa – a fajta leírása

virágzó almafa nedzvetsky A 19. század elején először fedeztek fel egy almafát a vadonban. És regisztrálták Kazahsztán katalógusaiban, megadva a nevet a felfedező tiszteletére. Később a hazai kísérleti állomásokon sok tanulmányt végeztek a Nedzvetsky almafa más fajtákkal való keresztezéséről. Ennek eredményeként olyan vörös virágú fajokat tenyésztettek, amelyeket minden kertész ismert, mint Pepin Crimson, Bellefleur, Red Standard, Komsomolets és mások. Mindezek a hibridek nagyon télállóak, és jól állnak az északnyugati régiókban..

Maga a Nedzwiecki almafa egy gyorsan növekvő gyönyörű fa, átlagos magassága körülbelül 8 m. Bár a vadonban lenyűgöző méretei vannak, és majdnem 20 m magasra nő. A fa elegáns koronája gömb alakú, átmérője meghaladja a 4 m -t.nedzvetskiy almafa gyümölcsei

A fajta jellegzetes tulajdonsága a piros, és szinte mindenhol és különböző árnyalataiban:

  • a fiatal almafák kérge lila és sima, de az életkorral megbarnul, a törzs megreped;
  • az egy évnél idősebb ágak általában sötétlila színűek;
  • a bőrös ovális levelek hegyes hegyűek csak a virágzási időszakban zöldek, lila alapúak, majd lila-vörösek;
  • a kis virágokat bíborvörös árnyalatokkal festik;
  • a gyümölcsök is vörösek, kívül és belül egyaránt.

Az almafa jól fejlett gyökérrendszerrel rendelkezik, de felületes. Ezért télen célszerű talajtakarni a törzs közeli körét. Bár a fajta télállósága a legmagasabb szinten van. Azonban, mint a kultúra fő betegségeivel szembeni rezisztencia.

Amikor gyümölcsöt hoz és milyen az alma íze

nedzvetsky almaAz almafa május második évtizedében virágzik, és csak 2 hétig virágzik. Sőt, a gyors növekedési ütem ellenére későn lép be az első termésbe – csak a 10. életévtől. A gyümölcsök szeptember közepén – október elején érnek. Kicsi, súlya akár 25 g, ritkán – 75 g, hasonló a nagy cseresznyéhez. És a színe majdnem ugyanaz, még sötétebb, piros-lila, viaszos bevonattal. Lila színű és almás pépű, szájban tiszta savanyúsággal és enyhe keserűséggel, mint a vadak.

Ha megvárja az első fagyot, az alma keserűsége eltűnik, de mégsem nyer édességet..

Hogyan és hol használják a fajtát

almafa nedzvetsky a tájtervezésbenA Nedzvetskiy almafáját inkább díszítő fajtának tartják. Városi parkokba vagy privát parcellákba ültetik díszítés céljából. A virágzó fa a sakurára hasonlít, és a vörös levelű korona élénk kontrasztban kiemelkedik a zöld gyep vagy más növények hátterében. Ezért ültetik az almafákat kontrasztos csoportösszetételben vagy galandféregként. A hibrid azonban nem csak a dekorativitással jár. Az almából gyönyörű lekvárt készíthet eredeti ízléssel, vagy hozzáadhatja a kompóthoz.

Kiváló dekoratív fajta – Nedzvetsky almafa

Previous Post
Öröm az örökzöld lucfenyő árnyékában
Next Post
Πώς να επιλέξετε έναν λέβητα – συμβουλές ειδικών