15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arisztokrata a tűlevelűek között – kék lucfenyő, ültetés és a fiatal szépség gondozása

Kérem, meséljen részletesen egy ilyen növényről, mint a kék lucfenyő, a központi sávban történő ültetésnek és gondozásának vannak sajátosságai? Palántát rendeltem az óvodában, a minap kell hozniuk, a katalógusban már volt egy egészen tisztességes fa, több mint fél méter magas. Hol jobb lucfenyőt ültetni, hogyan áll a megvilágítás követelményeivel, sok fényre van szüksége, vagy élhet részleges árnyékban? És a fagyállóság is érdekel, mert nálunk hideg a tél.

kék lucfenyő ültetése és gondozása Dús formái és a tű eredeti színe megkülönbözteti ezt a tűlevelű növényt más hasonló növényektől. A nemes szépségű kék ​​lucfenyő, amelynek ültetése és gondozása saját tulajdonságokkal rendelkezik, valóban nagyon elegánsnak, sőt mesésnek tűnik. A bolyhos gallyak sok kék tűvel különösen dekoratívak és kontrasztosak télen, a hótakaró hátterében. Annak érdekében, hogy egy ilyen karácsonyfa gyökeret verjen és aktívan növekedjen, megfelelő helyre és hozzáértő gondozásra van szüksége..

Kék lucfenyő – ültetés és gondozás

kék lucfenyő a kertben A kék tűvel rendelkező örökzöld évelőt az egyik legdrágább fajnak tartják. És ez nemcsak a megjelenésének, hanem a szaporodás jellemzőinek is köszönhető. A lucfenyő magvakból való termesztése sok időt és türelmet igényel. Nehezen csíráznak, a palánták lassan nőnek, és nem tolerálják jól az átültetést. Ezért sok kertész inkább kész palántát vásárol. Azonban itt is fontos a helyes választás..

Jobb, ha legalább 3 éves korban, és még jobb 5 éves korban vásárol csemetét. Általában ezek már egészen érett fák, amelyek magassága 60-80 cm, és kívánatos, hogy zárt gyökérzettel, cserépben vagy kádban legyenek. Ekkor a túlélési esélyek jelentősen megnőnek. A tűknek egészségesnek kell lenniük, sárgaság nélkül..

Hol és hogyan kell ültetni

kék lucfenyő ültetéseA kék lucfenyő esetében jól megvilágított helyet kell elfoglalni, távol az épületektől és más növényektől. Felnőttkorban nagy méretekkel rendelkezik, és egyszerűen kiszorítja más kultúrákat, sűrű koronájával eltakarja a napot..

Mivel a lucfenyő nagyon fejlett és erőteljes gyökérzettel rendelkezik, a háztól és más épületektől legalább 20 m távolságra kell ültetni. Ellenkező esetben a gyökerek tönkretehetik az alapot..

Ami az időzítést illeti, a csemete ültetésének legjobb ideje a kora tavasz, különösen a középső sávban és északon. Délen az őszi ültetés is lehetséges, de legalább egy hónappal a fagy előtt, hogy a lucfenyőnek legyen ideje gyökeret verni.

Az ültetőlyukat tágasan, legalább 60 cm mélységben és szélességben kell ásni. És töltse fel tápláló talajjal, fektessen vízelvezető tégla réteget az aljára. A gödör feltöltésére szolgáló talajkeveréknek homokot, tőzeget, humuszt és kerti talajt kell tartalmaznia. Célszerű azonnal mellé egy támaszt felszerelni, amely megtámasztja a fiatal törzset, és megakadályozza a széltörést. És hogy a talaj ne veszítse el a nedvességet, a törzskört tőzeggel kell lefedni.

A kék lucfenyő gondozásának jellemzői

hogyan kell ápolni a kék lucfenyőtHa a felnőttek általában szerényt ettek, akkor a fiatal fák nagyobb figyelmet igényelnek:

  1. A lucfenyő nagyon szereti a nedvességet, ezért gyakran kell öntözni, különösen nyáron, és a talaj nem száradhat ki. Ellenkező esetben a tűk megsárgulnak és összeomlanak. Ugyanakkor fontos, hogy ne engedjük a víz eltömődését, amelytől a gyökerek rothadni fognak..
  2. A normális fejlődéshez az efedrát megfelelő táplálékkal kell ellátni. De nem szerves anyagokkal, hanem kifejezetten tűlevelűek számára létrehozott ásványi komplexekkel. Az ilyen műtrágyákat a Pocon védjegy gyártja. Elég, ha évente kétszer készítik őket, tavasszal és kora ősszel..
  3. A fiatal evett fák érzékenyek az ultraibolya fényre. Ezért a napfénytől való védelem érdekében ősszel ajánlott agroszálas borítás..

Ezenkívül a fiatal karácsonyfáknak további menedékre van szükségük a télre. Az érett fák nem érzékenyek a fagyra, és erős ágaik vannak. De a fiatalokat meg kell védeni a fagyástól és a hajtások letörésétől a hó súlya alatt. Ehhez az ágakat óvatosan a szárhoz húzzák és megkötik. Fedje felülről lucfenyő ágakkal, speciális dobozzal vagy borítóval.

A kék lucfenyő reprodukciójának és ültetésének jellemzői

Previous Post
Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?
Next Post
Πολλαπλασιασμός φραγκοστάφυλου στη χώρα
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org