15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tudja meg, mikor kell hársot ültetni, és hogyan kell helyesen csinálni

Mondd, mikor kell hársot ültetni? Nagyon szeretem a gyógyteákat, főleg a lime teát. Tavaly rendeltem csemetét az óvodában, de nem hozták. Várom, talán idén tavasszal vagy ősszel. Mikor és hol érdemes ültetni?

mikor kell hársot ültetni A hárs a városi parkok és sikátorok nélkülözhetetlen tulajdonsága. A buja korona, az illatos virágzás és az igénytelen természet miatt gyakran magánházak közelében található. Tudva, hogy mikor kell hársot ültetni és mit szeret, gyönyörű mézfát kaphat, amely ízletes és egészséges alapanyagokat biztosít az aromás teához. Ha nem akar magvakkal bajlódni, és nincs hova dugványt szednie, a csemete megvásárlása az egyik legmegbízhatóbb és megfizethetőbb módja a növény beszerzésének. Bár a hárs nem szeszélyes, meglehetősen lassan nő. És egy csemeteből 5-6 év alatt egy egészen tisztességes méretű fa nő.

Mikor kell hársot ültetni

Hársfa Általában a hárs termesztésére az ajánlásokat használják, amelyeket a kerti gyümölcsök és bogyós növények ültetésénél használnak. Ez azt jelenti, hogy tavasszal és ősszel is ültethető. A kertészek gyakorlatából azonban észrevették, hogy a palánták túlélési aránya magasabb, ha hűvös és párás az idő. Így jobb a hárs ültetése ősszel..

A tavaszi ültetéskor egy másik kockázat is fennáll: az éretlen fában lévő fiatal hajtások megfagynak az ismétlődő fagyok hatására.

Hol ültessük

hársfa a kertbenA hársot szerénysége jellemzi, és a napon és az árnyékban is nőhet. De annak érdekében, hogy a virágzás bőséges legyen, jobb, ha jól megvilágított területet rendel hozzá. Nem különösebben igényes a talaj összetételére, a lényeg az, hogy a víz ne stagnáljon az ültetési helyen. A fa túlzott nedvessége nemkívánatos, sőt romboló hatású: fájni kezd, és teljesen eltűnhet..

Az ültetés tervezésekor szem előtt kell tartani, hogy a hárs magas növény. 15-20 év múlva lenyűgöző méretet ér el, és a sűrű hárskorona nem ad esélyt a fedezék alatt álló növények túlélésére..

Hogyan kell ültetni

hárs ültetéseA hárs a homokköveken nő a legjobban, de ültetés előtt célszerű dúsítani a talajt. Ehhez a következőket kell tennie:

  • 70 cm mély és körülbelül 50 cm átmérőjű ültetési lyukat ásni;
  • fektessen le egy vízelvezető réteget;
  • öntsön humuszt;
  • telepítsen egy palántát;
  • keverje össze a kitermelt földet komposzttal, homokkal és 50 g szuperfoszfáttal;
  • fedje le a palántát az előkészített talajkeverékkel;
  • bőségesen öntözze.

Először, amikor a hárs még fiatal, tegyen mellé egy kampót, és kösse fel. A törzskört mulcsozni lehet, hogy a nedvesség ne párologjon el gyorsan.

Hárs ültetése – videó

Previous Post
Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?
Next Post
Πολλαπλασιασμός φραγκοστάφυλου στη χώρα