15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tiszafa bogyó – leírás és fotó, az örökzöld évelő növény termesztésének feltételei

Mi a felnőtt tiszafa bogyó, leírása és fotója? Palántákat rendeltem, most azon gondolkodom, hogy hol érdemes őket ültetni. Milyen magas lesz a tiszafa, és igaz -e, hogy a gyümölcseit meg lehet enni?

tiszafa bogyó leírása és fotója E növény zöld tűi, barna kérge és skarlátvörös bogyói nemcsak gyönyörűek. Ezenkívül meglehetősen szerény, jól illeszkedik a metszéshez, és több mint egy generáció számára örömet okoz a szemnek, mivel sokáig él. Az egyik legnépszerűbb növény a bogyós tiszafa, amelynek leírását és fotóját ma megvizsgáljuk. Sűrű koronája, amely könnyen állítható vágással, ideális sövényekhez. Ha nem gátolja a fa növekedését, akkor majdnem 30 m magasra nő, Igaz, ez nem fog megtörténni hamarosan.

Tiszafa bogyó – leírás és fotó

tiszafa Nevét szokatlan gyümölcsöknek köszönheti, hasonlóan az apró vörös cseresznyéhez, amelyek sűrűn ágakkal vannak tele. A tiszafa a tiszafafélék családjába tartozik, és örökzöld évelő növény. A százévesek csoportjába tartozik, és élete éveit nem is tízes és százas számítással, hanem évezredekkel számolják..tiszafa bogyó

A bogyós tiszafa nagyon lassan növő növény. 20 évig a fa legfeljebb 2 m magasra nő. De nagyon jól néz ki. Számos hajtást sima vörös kéreg borít, és sok hosszú, akár 3,5 mm -es, fényes tű. Felülről sötétzöldre vannak festve, és a tűk alja halványabb. A levelek-tűk hónaljában apró dudorok vannak kötve. A magvak belsejében és tetején vörös színű, édes ízű, gyűrűs húsos membrán borítja őket.tiszafa bokor

A tiszafa minden része mérgező, kivéve a piros héjat. Sőt, minél idősebb a fa, annál több mérgező toxin van a tűiben..

A vadonban ma ritkán lehet tiszafát találni. És azok az emberek hibásak, akik értékes fák miatt vágnak ki fákat. Építőiparban és bútorgyártásban használják. A tiszafa nagyon szép, szinte olyan, mint az ébenfa. Ezenkívül erős baktericid hatással rendelkezik..

A tiszafa termesztésének jellemzői

növekvő tiszafaAz örökzöld évelő szerény és jól metszhető. Ezért szívesen ültetik parkokba és magánparcellákba. A tiszafa nem válogatós a megvilágításban, részleges árnyékban is nőhet, de a világos, nedves és enyhén savas talajt kedveli.

A fa gondozása egyszerű, és leginkább a fiatal növényeket érinti:

  1. Forró nyáron rendszeresen öntözni kell őket, különösen a fiatal fákat. A felnőtt nagy tiszafafélék fejlett és mély gyökérzettel rendelkeznek. Képesek ellátni magukat a föld alatti rétegek nedvességével és táplálékával..
  2. Tavasszal nem árt ásványi komplex műtrágyákat alkalmazni a tűlevelűek számára.
  3. Télre a fiatal tiszafákat spandbonddal kell lefedni, szárközeli körüket pedig fűrészporral kell talajozni..

A bogyós tiszafa otthon főleg dugványokkal szaporodik. Ugyanakkor, hogy karcsú fát kapjon, csak függőlegesen növő hajtásokat kell venni. A vízszintes gallyakból levágott dugványok szétterülő alacsony cserjéket hoznak létre.

Tiszafa bogyó és fajtái

Previous Post
Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?
Next Post
Πολλαπλασιασμός φραγκοστάφυλου στη χώρα