15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tiszafa bogyó – leírás és fotó, az örökzöld évelő növény termesztésének feltételei

Mi a felnőtt tiszafa bogyó, leírása és fotója? Palántákat rendeltem, most azon gondolkodom, hogy hol érdemes őket ültetni. Milyen magas lesz a tiszafa, és igaz -e, hogy a gyümölcseit meg lehet enni?

tiszafa bogyó leírása és fotója E növény zöld tűi, barna kérge és skarlátvörös bogyói nemcsak gyönyörűek. Ezenkívül meglehetősen szerény, jól illeszkedik a metszéshez, és több mint egy generáció számára örömet okoz a szemnek, mivel sokáig él. Az egyik legnépszerűbb növény a bogyós tiszafa, amelynek leírását és fotóját ma megvizsgáljuk. Sűrű koronája, amely könnyen állítható vágással, ideális sövényekhez. Ha nem gátolja a fa növekedését, akkor majdnem 30 m magasra nő, Igaz, ez nem fog megtörténni hamarosan.

Tiszafa bogyó – leírás és fotó

tiszafa Nevét szokatlan gyümölcsöknek köszönheti, hasonlóan az apró vörös cseresznyéhez, amelyek sűrűn ágakkal vannak tele. A tiszafa a tiszafafélék családjába tartozik, és örökzöld évelő növény. A százévesek csoportjába tartozik, és élete éveit nem is tízes és százas számítással, hanem évezredekkel számolják..tiszafa bogyó

A bogyós tiszafa nagyon lassan növő növény. 20 évig a fa legfeljebb 2 m magasra nő. De nagyon jól néz ki. Számos hajtást sima vörös kéreg borít, és sok hosszú, akár 3,5 mm -es, fényes tű. Felülről sötétzöldre vannak festve, és a tűk alja halványabb. A levelek-tűk hónaljában apró dudorok vannak kötve. A magvak belsejében és tetején vörös színű, édes ízű, gyűrűs húsos membrán borítja őket.tiszafa bokor

A tiszafa minden része mérgező, kivéve a piros héjat. Sőt, minél idősebb a fa, annál több mérgező toxin van a tűiben..

A vadonban ma ritkán lehet tiszafát találni. És azok az emberek hibásak, akik értékes fák miatt vágnak ki fákat. Építőiparban és bútorgyártásban használják. A tiszafa nagyon szép, szinte olyan, mint az ébenfa. Ezenkívül erős baktericid hatással rendelkezik..

A tiszafa termesztésének jellemzői

növekvő tiszafaAz örökzöld évelő szerény és jól metszhető. Ezért szívesen ültetik parkokba és magánparcellákba. A tiszafa nem válogatós a megvilágításban, részleges árnyékban is nőhet, de a világos, nedves és enyhén savas talajt kedveli.

A fa gondozása egyszerű, és leginkább a fiatal növényeket érinti:

  1. Forró nyáron rendszeresen öntözni kell őket, különösen a fiatal fákat. A felnőtt nagy tiszafafélék fejlett és mély gyökérzettel rendelkeznek. Képesek ellátni magukat a föld alatti rétegek nedvességével és táplálékával..
  2. Tavasszal nem árt ásványi komplex műtrágyákat alkalmazni a tűlevelűek számára.
  3. Télre a fiatal tiszafákat spandbonddal kell lefedni, szárközeli körüket pedig fűrészporral kell talajozni..

A bogyós tiszafa otthon főleg dugványokkal szaporodik. Ugyanakkor, hogy karcsú fát kapjon, csak függőlegesen növő hajtásokat kell venni. A vízszintes gallyakból levágott dugványok szétterülő alacsony cserjéket hoznak létre.

Tiszafa bogyó és fajtái

Previous Post
Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?
Next Post
Πολλαπλασιασμός φραγκοστάφυλου στη χώρα
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org