חוות יען בארץ – נפתור את הבעיה הזו!
בעלי הקרקעות הנוכחיים החלו להפנות את תשומת ליבם לגידול בעלי חיים, שאינם לגמרי מוכרים לאזור הטבעי שלנו. לדוגמה, חוות יען מופיעות יותר ויותר באיראסיה. ולמרות שאפריקה הלוהטת היא מולדתו ההיסטורית של הציפור האקזוטית הזו, הציפורים הענקיות האלה מרגישות די נעימות כאן..
מה היתרון בגידול יענים?
חקלאי שיפתח עסק זה יקבל ככל הנראה הזמנות למניות צעירות, ציפורים בוגרות וביצים מופרות מחקלאי עופות אחרים שחולמים לפתוח את אותו עסק..
מסעדות ישמחו לקנות בשר תזונתי טעים ובריא. יש לו טעם של עגל, וכל סוגי הטיפול בחום הידועים משמשים להכנתו. מבוגר אחד יכול לייצר 28-30 ק”ג בשר אדום רך.
שומן היען מוערך מאוד. קרמים פרמצבטיים עשויים ממנה, הממריצים התחדשות, בעלי אפקט לחות ומרכך. שומן נמצא גם בסבונים ובקוסמטיקה אחרים. מפגר אחד של יען, אתה יכול לקבל עד 15 ק”ג של שומן מומס.
ביצת יען אחת שוקלת בין 500 גרם ל -2 ק”ג. הוא יחליף בהצלחה 30-40 ביצי עוף. אדם אחד מסוגל לייצר עד 65 ביצים בשנה. וניתן לאחסן אותם במקום קריר כשנה ללא אובדן טעם..
דברים יצירתיים מעניינים רבים עשויים מקליפות ביצי יען: קופסאות, גוונים לנורות, אגרטלים, כוסות. בקרב אמנים כיום, צביעת הקליפה בצבעים, חריטה וגילוף בעזרת מקדחה היא מאוד פופולרית..
נוצות טיסה וזנב שימשו במאה הקודמת לייצור מאווררים, מאווררים ופלומות של כיסויי ראש. כיום הם נרכשים על ידי מעצבי אופנה וקבוצות מחול. שאר הנוצות משמשות למילוי מעילים, כריות ומיטות נוצות. על ידי מכירת נוצות ומטה, חקלאי יכול לייצר כמעט 15% מסך ההכנסה מגידול יענים. יתר על כן, נוצות היענים אינן נקטפות, אלא מנותקות קרוב לעור. הליך זה מבוצע עם ציפור מעל גיל שנתיים, מכיוון שלצעירים יש נוצות ואיכות נמוכה..
גם עור היענים מבוקש. היא גמישה במיוחד. תיקים, כפפות, ארנקים, חגורות, נעליים עשויים בעבודת יד. מבחינת האיכות, עור היען שווה לתנין ולעור נחשים.
מחלות של יען
עובדה מעניינת היא שציפור זו, בהיותה ילידת אפריקה, עמידה בקלות בכפור של -15 מעלות. והחום כלל לא מפחיד אותה. היא מרגישה נהדר ב -56 מעלות.
חסינות גבוהה למדי למחלות שונות, תמותה נמוכה מקלה על גידול יענים. עם זאת, ניתן להתגבר עליהם על ידי זיהומים ומחלות מסוימות. לדוגמה:
- זיהומים חיידקיים;
- שפעת העופות;
- עִמָדוֹן;
- מיקופלזמה;
- בליעה של גוף זר לדרכי הנשימה;
- הַרעָלָה;
- תוֹלַעִים;
- בּוּטוּלִיזְם;
- דלקת קיבה פטרייתית;
- עיוות של הרגליים;
- מחלת ניוקאסל;
- אנצפלופתיה;
- דַלֶקֶת הַכָּבֵד;
- קרציות;
- אבעבועות העופות.
פנייה דחופה לווטרינר מוסמך תאפשר לך לבצע אבחון ולהתחיל בטיפול בזמן.
שלוש דרכים להקים עסק לגידול יען
אתה יכול לקנות ביצי ציפורים או אפרוחים אקזוטיים. חלקם נוטים לקנות כבר מבוגרים מיד. אבל היענים עצמם די יקרים, ואף אחד לא יכול לתת ערבות לכך שאפרוחים בריאים וחזקים יבקעו מהביצים..
לכן, האפשרות הטובה ביותר היא לרכוש אפרוחי יען. יתר על כן, מטר מרובע של שטח מספיק ליען קטן אחד. כמובן שהציפורים יגדלו. יחד איתם גם הדרישות לתוכן שלהן יגדלו. לכן המגדל יצטרך להגדיל בהדרגה את שטח ההליכה ואת אורוות היענים. כמו כן, מסת המזון המנותחת תגדל עם הזמן..
האכלת יענים
למרות שציפור זו נחשבת לאקזוטית בארצנו, היא אוכלת אותו מזון כמו תרנגולות רגילות. היתרון של גידול יענים הוא גם שרוב התזונה היא ירוקים. הם גם צורכים דגנים, דגנים, קטניות, ירקות גולמיים מגוררים וירקות שורש, כמו גם מחית של פירות מבושלים עם מזון מעורב וסובין. אתה יכול להציע להם גבינת קוטג ‘לא חומצית, בשר מבושל קצוץ וכבד. ציפור אחת צריכה לאכול 2-3 ק”ג מזון ביום..
ויטמינים, מתחמי מינרלים ניתנים ליענים באותו אופן כמו עופות אחרים, אך התעריף מחושב על בסיס משקלו של הפרט. כדאי להוסיף למחית שמן דגים ושמנים צמחיים.
ליענים צריך להיות מים טריים ונקיים מדי יום. אף על פי שציפור זו יכולה ללכת ללא שתייה במשך מספר ימים, תוך שהיא מקבלת נוזלים מהזנה עסיסית, אין להשתמש בה יתר על המידה. ולשמירה נוחה, הם זקוקים למים מדי יום..
גידול יענים
בדרך כלל משפחת הציפורים הללו מורכבת מזוג נקבות וזכר אחד. אך עובדה מעניינת היא שעל היען לבחור ב”חברים “משלו בחיים. משפחות המחוברות בכוח פשוט אינן מתאימות זו לזו ואינן מייצרות צאצאים. לכן, מומלץ להחזיק את כל העדר יחד בקצב של 5-10 מ”ר ליחיד בדוכן ו-100-200 מטר בתוך מתחם הליכה..
בגיל שנה וחצי עד שנתיים הנקבות מתחילות להטיל ביצים. ניתן להשיג עד 65 ביצים מאדם אחד בשנה. ולמרות שציפור זו חיה עד 80 שנה, היכולת לשחזר את סוגה שלה נשארת בה עד 40 בלבד.
בדרך כלל הנקבה מטילה בין 12 ל -18 ביצים בחור שהכין הזכר מראש. במהלך היום, האם לעתיד יושבת על הקן. אבל בלילה הוא מוחלף בזכר. תקופת הדגירה נמשכת בין 42 ל -45 ימים.
אבל זה נחשב רציונלי יותר לבקע אפרוחים באמצעות חממה, כיוון שאפשר לקבל עד 40 יען מנקבה אחת במקום 18.
כפי שאתה יכול לראות מהאמור לעיל, גידול יענים במגרש משלך הוא רווחי ביותר. ובהחלט מאוד מעניין!