15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gombaölő Delan: használati utasítás barackhoz

Régóta álmodtam barack termesztéséről, de a fiatal fám állandóan beteg. Egy barátom azt tanácsolta, hogy permetezzek gombaölő szerrel, különösen a Delan gyógyszerrel. Mondja el, milyen utasítások a Delan gombaölő szer felhasználására őszibarackhoz?

A modern kertészetben nem lehet gombaölő szerek használata nélkül, mert a káros gombák buzgó gazdát hagyhatnak termés nélkül, vagy jelentősen elronthatják azt. Ez különösen igaz az őszibarackra – egy olyan karakterű fara, amely fokozott figyelmet igényel a növekedés során. Ezt a gyümölcsfát nemcsak az emberek, hanem a különböző fertőzések is szeretik..

A különféle gyógyszerek közül jól bevált a Delan gombaölő szer, amely komplex hatást gyakorol a gyümölcsfák, valamint a szőlő gombás betegségei elleni küzdelemben..

A gyógyszer jellemzői

csomagokat

A Delan egy granulátum, amely teljesen és gyorsan oldódik vízben. A készítmény dithianon hatóanyagot tartalmaz. Vizes oldatban megtartja hatását, de savas környezetben megsemmisül..

A gyógyszert használják:

  • a gombás fertőzések előfordulásának megelőzése;
  • betegségek kezelésére.

A Delan gombaölő szer nem alkalmazható a talajra, csak fákat és cserjéket kell permetezni.

A gyógyszer alkalmazásának jellemzői

1 kg -ot tett ki

A maximális hatás érdekében a fungicidet még a betegségek megjelenése előtt kell alkalmazni – amikor fennáll a fa fertőzésének veszélye. Az őszibarack esetében a Delan segít leküzdeni az olyan betegségeket, mint a göndör levelek, a varasodás és a clotterosporia..

A gyógyszer előnye a hatása, nevezetesen:

  1. A permetezés után védőfóliát hoznak létre a fán, amely körülbelül egy hónapig nem omlik össze eső közben, és megvédi a növényeket a szélfújta spóráktól.
  2. A gyógyszer “megállítja” a gombát az érintett területen, és megakadályozza annak terjedését.
  3. A gombás spórák több kezelés során teljesen megsemmisülnek.
  4. Az oldat behatol a kéregbe, és növeli a növények immunitását a lehetséges betegségekkel szemben.
  5. Delan nem “függőséget okoz”, és a gyümölcsfák jól tolerálják, még gyakori feldolgozás esetén is.

A gombaölő Delan teljesen ártalmatlan az emberekre és a rovarokra.

Őszibarack feldolgozás Delan

őszibarack szórása

A Delan gombaölő szer használati utasítása szerint az első őszibarack kezelést megelőző célból tavasszal kell elvégezni. Ehhez 14 g gyógyszert 10 liter vízben fel kell oldani. Egy fa átlagosan körülbelül 3 liter kész oldatot igényel. Egyenletesen kell permetezni, és ezt száraz időben kell elvégezni..

Az elkészített oldatot nem lehet tárolni..

Az újrakezelés legkorábban 2 héten belül megengedett, kivéve a permetezést követő heves esőzést. Ebben az esetben egy héten belül megismételheti az eljárást. Összesen 3 kezelést kell elvégeznie, és az utolsó – 20 nappal a betakarítás előtt.

Őszibarack betegségek és kártevők: hogyan lehet megmenteni egy fát – videó

Previous Post
תמיכה אמינה בגפנים – עשה זאת בעצמך סורג גינה
Next Post
Πώς να ταΐσετε τον άνηθο εάν αναπτύσσεται άσχημα