15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A talaj megművelése a késői lepénytől: hatékony eszköz a gomba megelőzésére és megsemmisítésére

Mondja meg, mi a föld művelése a késői marótól? Tavaly nem volt paradicsomtermés: a gyümölcsök először, de minden elkorhadt. Van egy kis veteményeskertünk, attól tartok, hogy ez a fertőzés nem terjedne át az egész helyszínre..

a föld megművelése a késői lepénytől A késői folt az egyik legveszélyesebb betegség, amelyet nagyon nehéz gyógyítani, ha már megjelent a növényeken. A talaj művelése a késői lepénytől elengedhetetlen, legyen szó nyílt terepről vagy üvegházról. A gomba jól telel a talajban, valamint a növényi törmelékben. Az esős tavasz csak hozzájárul a gyors terjedéséhez. Csak néhány Celsius fokos hőmérsékleten a kórokozó aktívan fejlődni kezd. A Phytophthora teljesen megfoszthatja a terméstől, ezért jobb megelőzést végezni. Ezt megteheti népi gyógymódok vagy speciális készítmények segítségével..

A betakarítás után feltétlenül le kell szedni és el kell égetni a tetejét, ami fertőzésforrásként szolgálhat. A hideg telekkel rendelkező régiókban, ahol a talajréteg, amelyben a növények nőnek, megfagy, a spórák leggyakrabban elpusztulnak. De ha a tél meleg, a gomba jól hibernál és túléli. Mindenesetre jobb megelőző talajkezelést végezni, mint sikertelenül küzdeni a betegséggel, amely már a növényeken van..

A föld művelése a késői foltból népi módszerekkel és eszközökkel

népi jogorvoslatok a késői fáradtság ellen Mivel a gomba spórái már az első tavaszi melegséggel megelevenednek, el kell kezdeni az ágyak feldolgozását, amint a hó elolvad. A Phytophtora nemcsak az alacsony, hanem a túl magas hőmérsékletet is kedveli, és a savas környezetet is.. A betegség kialakulásának megelőzése érdekében az olyan népszerű módszerek, mint az ágyak öntözése speciális megoldásokkal, jól működnek:

  1. Nagyon forró víz kálium -permanganát hozzáadásával.
  2. Tejsavó jód hozzáadásával (egy vödör vízhez – 3 csepp jód és egy vödör savó).
  3. Tűlevelű leves (fél vödör tűhöz – fél vödör vízhez, forraljuk 20 percig).
  4. Hamu infúzió.

Május elején, amikor már meleg van kint, gőzölheti a talajt forró vízzel felöntve és fóliával lefedve. És közvetlenül az ültetés előtt öntse ki a kutakat 0,5 liter fermentált kefir -oldattal (1 liter kefir egy vödör vízben).

Jól elpusztítják a gomba spóráit és néhány zöldtrágya növényt. A betakarítás után a területet olajretekkel, tavasszal pedig faceliával vagy fehér mustárral vetheti..

Gyógyszerek a késői fertőzés ellen

fitosporin a késői fertőzésektőlA népi jogorvoslatok, például a kiömlött talaj, inkább a betegségek megelőzésére irányulnak. Ha a késői folt már letelepedett a kertjében, akkor előnyben kell részesítenie a speciális gyógyszereket.

Kevésbé káros anyagok halmozódnak fel a talajban, ha biológiai termékeket használ. Ezenkívül legtöbbjük immunitásának növelésével is segíti a növényeket.. A késői folt elleni biológiai fungicidektől a talajt a következő eszközökkel kezelik:

  • Trichodermin;
  • Baktofit;
  • Alirin B;
  • Bajkál EM-5;
  • Fitosporin.

A terület tömeges szennyeződése esetén célszerűbb “nehéz tüzérséghez” – kémiai készítményekhez fordulni. Ezek közül a leghatékonyabbak a késői folt ellen: Quadris, Bordeaux folyadék, réz -szulfát, Oxyhom.

Siderates és Fitosporin a késői fertőzésből – videó

Previous Post
Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?
Next Post
Συγκομιδή ντομάτας Maryina Roshcha για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο