15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan kell kezelni a gyümölcsfákat és cserjéket tavasszal?

Ősszel fiatal kertet, málnát, ribizlit és egret ültettek a nyaralójukba. Mondja el, hogyan kell tavasszal feldolgozni a gyümölcsfákat és cserjéket, hogy megvédjék őket a betegségektől és kártevőktől?

Minden kertész ismeri az igazságot – a jó termésről és a növekvő növények egészségéről előre gondoskodni kell. A tavasz beköszöntével kezdődik a kertben a munka fontos szakasza, amelytől függ a gyümölcsök mennyisége és minősége. A gyümölcsfák és cserjék kevésbé betegsége, valamint a kártevők megjelenésének megelőzése érdekében speciális készítményekkel kell kezelni őket. Amint a levegő hőmérséklete eléri a stabil értékeket, megkezdheti az ültetvények permetezését..

Népszerű készítmények kerti fákhoz

Manapság a piacon sok különböző termék található, amelyeket a kertben használnak. Ezért nem meglepő, hogy a kertészek sürgős kérdéssel szembesülnek: hogyan kell tavasszal feldolgozni a gyümölcsfákat és cserjéket?

A gyógyszer kiválasztásakor figyelembe kell vennie annak célját és a feldolgozási szakaszt..

A gyakorlati alkalmazás alapján olyan gyógyszerek, mint:

  1. Fundazol – a vesék duzzanata előtti elsődleges kezelésre használják, a varasodás megelőzésére.alapítvány
  2. Neoron – permetezéshez a rügyek duzzadása után. Annak érdekében, hogy a fákat fertőtlenítsék az epe atkáktól, karbamid oldattal is kezelik (500 g / 10 l víz).neoron
  3. Kinmix, Fury – az első leveleken történő feldolgozásra. Megelőző intézkedésként használják a hernyók megjelenése ellen. Ismételt megelőzésként a varasodás ellen, valamint a lisztharmat elleni védelem érdekében a Skvor -t használják.kinmix
  4. A levélhengerek, levéltetvek és molylepkék ellen a fákat kétszer (3 hetes szünet) permetezik Fury -val.düh
  5. Ha a törzset fekete rákok károsítják, a kérget réz -szulfáttal (1% -os oldat) kezelik, és a sérült területeket kerti szurokkal lezárják. A réz -szulfát jó a zuzmók és mohák ellen is..rézszulfát

Az első kezelést a rügyek kinyílása előtt hajtják végre. Virágzás előtt legalább 3 sorozatot kell elvégezni..

Permetező termékek cserjékhez

A cserjék ritkább feldolgozást igényelnek. Tehát a szürke rothadás és a lisztharmat, valamint a málna és az egres gombás betegségei ellen Fundazollal vagy Topazzal permetezik őket. Skor jól segít az amerikai lisztharmat ellen az egresen, a Commander pedig a vörös fejű levéltetveken a ribizli ellen..

topáz

A Klinmiksol és a Phosbecid a levélgörgők, az epehólyagok és a fűrészlegyek megelőzésére szolgál, és a csiga között a bokrok között szétszóródik a metaldehid.

Hagyományos feldolgozási módszerek

A forró zuhany segít megszabadulni a bokrokban áttelelt kártevőktől. Kora tavasszal, míg a nedváramlás még nem kezdődött el, a bokrokat forró vízzel felöntjük. A sóoldattal való permetezés szintén jó hatást eredményez (150 g só egy vödör vízben).

Nyáron a levéltetvek megjelenésének megakadályozása érdekében a kerti fákat (és cserjéket) permetezzük burgonya tetejének infúziójával. Adjon hozzá 2 rész vizet a levelek egyik részéhez, ragaszkodjon hozzá 5 órán keresztül, majd 40 percig szárítsa vízfürdőben.

A hernyók és a levélhengerek ellen paradicsomlevél infúziót használnak. Ehhez 5 liter forrásban lévő vizet öntünk 2 kg lombhullató masszára, és ragaszkodunk hozzá 5 órán keresztül. A megadott idő elteltével az infúziót felforraljuk és lehűtjük. A cserjéket 2 -szer kezeljük 7 napos szünetekkel.

Fák és cserjék permetezése tavasszal – videó

Previous Post
Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?
Next Post
Συγκομιδή ντομάτας Maryina Roshcha για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org