15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mi van, ha a fizalis palántákat kinyújtjuk?

Második éve palántán keresztül termesztem a fizaliszt. Tavaly a palánták erősek és zömökek voltak, idén azonban vékonyak és hosszúak lettek. Mondja meg, mit lehet tenni, ha a fizalis csemeték nagyon kifeszültek?

A Physalis az éjjellűfélék családjába tartozik, és egy kompakt éves bokor, amely kerek gyümölcsökkel van tele lámpás csészékben. Önmagvetéssel szaporodik, azonban a jó termés érdekében jobb, ha palántán keresztül neveljük a növényt. A palánták által nyert fizalis korábban hoz gyümölcsöt, és a bogyóknak van ideje érni a fagy előtt.

fizalis

Erős, egészséges palánták termesztéséhez kövesse a magok helyes vetésére és a palánták további gondozására vonatkozó ajánlásokat..

Physalis magvak vetése palánták számára

A magokat a palántákra március hónapban vetik. Mivel a fizalis a paradicsom rokona, a szubsztrátum alkalmas termesztésre, amelyet paradicsompalánták előállítására használnak..

Ültetés előtt a magot sós vízben kell áztatni, hogy eldobja az üres magokat (lebegnek). Ezután erős kálium -permanganát -oldatban dolgozzuk fel 30 percig. Kálium -permanganát helyett használhatja a Maxim vagy a Fitosporin gyógyszereket. A feldolgozás után szárítsa meg a magokat – így nem tapadnak össze.

A Physalis -t közös edénybe vetik, tetején földréteggel megszórva. A talajt kissé tömöríteni kell, hogy az apró magvak ne ússzanak öntözéskor. Fedje le az edényt műanyag fóliával, és tegye meleg, világos helyiségbe, legalább 15 Celsius fokos hőmérsékletre. Az első hajtások megjelenésével (egy hét után) távolítsa el a filmet.

Amint a palántáknak 3 valódi levele van, külön csészékbe merülnek.

Mi a teendő, ha a fizalis palántákat kinyújtjuk?

csemeték kinyúltak

A palánták nyújtásának megakadályozása érdekében 20 fok körüli hőmérsékletet kell fenntartania. A csíranövények kihúzásának megakadályozása érdekében a növekedésszabályozókkal, például cirkóniussal vagy sportolóval való kezelésük, valamint egy speciális lámpával történő további megvilágítás segít..

Magas beltéri hőmérsékleten a palánták vékonyak lesznek. Ugyanez az eredmény lesz a megvilágítás hiánya vagy a túl korai vetés esetén is..

Ha a palántákat még mindig kinyújtják, a következő módszerekkel orvosolhatja a helyzetet:

  1. A levelek metszése. Az eljárást csak a palántanevelés kezdeti szakaszában hajtják végre. Vágja le a sziklevél felét éles ollóval.
  2. Gyökérmetszés. Óvatosan húzza ki a kinőtt palántát az edényből, és rövidítse le a hosszú gyökereket, majd ültesse vissza.a palánták gyökereinek metszése
  3. Transzplantáció a szár mélyítésével. Egy benőtt bokorból vágja le az összes levelet és mostohafiait, és csak néhányat hagyjon a tetején. Mélyítse be a hosszú szárot a talajba, gyűrűbe hajtva. A csemete teteje fent marad, és a mélyített szár új gyökereket képez.transzplantáció a szár mélyítésével
  4. Fűző palánták. Ha nincs túl sok csemete, minden magas palántát fel lehet osztani részekre, és vízbe kell helyezni a gyökeresedéshez. Miután a gyökerek a mostohafiakon kialakultak, cserépbe ültetik őket. Így növelheti a palánták számát..szed

Ha a palántákat kinyújtják: általános ajánlások a nadálytő család számára – videó

Previous Post
Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?
Next Post
Συγκομιδή ντομάτας Maryina Roshcha για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο