15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?

A petúnia palántákat magam is termesztettem nem is olyan régen. Az idén tavasszal a közös tálcába vetett magok közül csak a fele élte túl az átültetést. Egy szomszéd azt tanácsolta, hogy tőzegtablettát használjak palántákhoz. Mondja el, hogyan kell petúnia palántákat ültetni tőzegtablettákba?

A tőzegtabletták ideálisak csemeték termesztéséhez nagyon kicsi magvakból. A petúniák palántákra való ültetése tőzegtablettákba nemcsak magát a vetés folyamatát könnyíti meg, hanem megteremti a legoptimálisabb feltételeket a palánták teljes kifejlődéséhez. Ezenkívül a vetőmag csírázásával kapcsolatos veszteségek ebben az esetben jelentősen csökkennek..

palánta petúnia

Tőzegtabletták készítése magvak vetéséhez

A petúnia magokat márciusban vetik. Korábbi ültetést is végezhet, de ebben az esetben a palántákat ki kell emelni. Amikor megteremti a megfelelő feltételeket a palánták gondozásához, a petúnia három hónap múlva készen áll az állandó helyre történő átültetésre..

tabletták készítése

A petúnia palántáihoz elegendő 4 cm átmérőjű tabletta, amelyet először be kell áztatni. Ehhez fokozatosan öntsön vizet a tálca aljába, amelybe a tablettákat fekteti, amíg fel nem szívja. Az áztatás következtében a tabletták megduzzadnak, méretük megnő és hengerszerűvé válnak..

Ha a tabletták megduzzadtak, és még mindig van víz a tálcán, le kell üríteni.

Petúnia vetése

A petúnia magja egyszerű és drazsé

Áztatás után egy kis lyuk képződik a tőzeghenger felső részében. Minden tablettába egy petúnia magot kell helyeznie. Kényelmesebb lesz kis magokat nedves fogpiszkálóval venni (csak enyhén tapadnak hozzá).

vetőmagokat

A petúnia magokat egyszerűen a lyukba rakják, anélkül, hogy a tőzeghez nyomódnának, és a tetején elalszanak.

A granulált magok gyorsabban csíráznak, ha áztatják is, hogy lágyítsák a héját. Ehhez finoman permetezze a tablettákba rakott magokat egy szórófejes palackból, vagy még jobb – csepegtessen vizet minden magra. Néhány perc múlva fogpiszkálóval enyhén nyomja meg a drazsét, hogy elkenődjön.

Palánták termesztése

üvegházteremtés

A tőzegtabletták tálcáját, amelybe a petúnia magokat ültették, fedővel kell lefedni, hogy üvegházhatású környezetet teremtsenek. Annak érdekében, hogy egy hét alatt petúnia hajtásokat kapjon, a tablettákat tartalmazó tartályt a helyére kell tenni, legalább 25 Celsius fokos állandó hőmérsékleten. A magok kihajtása után a tálcát hűvösebb helyre (18-20 ° C) helyezzük át.

a petúnia tabletta formájában hajtja

Rendszeresen öntözze a tablettákat, nehogy teljesen kiszáradjon, különben a palánták egyszerűen meghalnak. Ebben az esetben az öntözést nem felülről végzik, hanem a tálcába, ahol állnak. Öblítse le a serpenyőben maradt felesleges vizet.

A petúnia palánták gondozásakor ne felejtsük el, hogy a magas páratartalom is megöli, ezért a tablettákkal ellátott tálcát rendszeresen szellőztetni kell, és el kell távolítani a benne képződött páralecsapódást. De a palántáknak nincs szükségük további etetésre – a tőzegtabletták minden szükséges tápanyagot tartalmaznak.

A palánták tőzegtablettákból egy edénybe történő átültetésének jellemzői

átruházás

A petúnia csemeték készen állnak az egyes cserepekbe való átültetésre, amint a gyökérzet kitölti a teljes tablettát, és az egyes gyökerek láthatók a hüvelyhálón keresztül (május körül).

Átültetéskor nem kell meríteni a palántákat, hanem óvatosan távolítsa el a hálót, és ültetheti a palántákat a pirulával együtt.

Öntsön termékeny talajt az előkészített edénybe alul, tegyen egy tablettát palántával a tetejére, és öntse a földet az üregekbe. Egy fiatal petúnia bokrot egy szintben kell tartani a talajjal, nem szükséges eltemetni.

Videó a petúnia megfelelő ültetéséről tőzegtablettákba

Previous Post
Télálló és produktív édes cseresznye Julia – lesznek -e gyümölcsök további beporzás nélkül
Next Post
Στην καταπολέμηση των παρασίτων των δαμάσκηνων, οι φωτογραφίες με περιγραφές θα βοηθήσουν
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org