15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trágya “Baikal EM -1” – alkalmazás eperhez

Jó reggelt kívánok! Több éve szamócát termesztek a házamban. A betakarítás csodálatos volt – elég volt enni, lekvárt készíteni a télre és kezelni a szomszédokat. De az elmúlt években az aratás nem tetszett – szinte már lekvárnak sem marad semmi. Azt mondják, hogy a probléma speciális gyógyszerekkel oldható meg. Nem akarok kémiát használni – a bogyóknak nemcsak ízleteseknek, hanem egészségeseknek is kell lenniük. Ezért szeretnék tudni a Baikal EM-1 műtrágyáról, az eper alkalmazásáról és más finomságokról.

Valójában az eper az egyik legnépszerűbb bogyó, amelyet nyaralókban és veteményeskertekben termesztenek. A könnyű ápolás és a kiváló íz nagyon népszerűvé teszi..

Gazdag eper termés

De szem előtt kell tartani – eléggé elvezeti a talajt. Ezért a szakértők általában nem javasolják, hogy ezt a bogyót egy helyen több mint öt évig termesszék. A hozamok csökkennek, és az ezen a területen termesztett egyéb növények nem hoznak túl sok gyümölcsöt. De a speciális etetés részben megoldhatja ezt a problémát. A legfontosabb dolog pontosan tudni, hogyan kell használni a “Baikal EM-1” műtrágyát. Az eperfelhordásnak helyesnek és gondosan kalibráltnak kell lennie..

Hogyan készítsünk működő megoldást

Általában a “Bajkál EM-1” nem műtrágya a szó szokásos értelmében. Valójában ez olyan mikroorganizmusok összessége, amelyek helyreállíthatják a talaj termékenységét, biztosíthatják a szükséges elemek termelését és növelhetik a termést. Ezért különösen fontos a munkaoldat megfelelő előkészítése..

Ehhez meleg (kb. + 20 … + 25 Celsius fok), nem klóros vizet kell venni. Bármilyen könnyen oldódó édességet adnak hozzá – régi lekvárt, mézet, cukrot. Az eredmény egy olyan táptalaj, amely ideális a mikroorganizmusok szaporodásához. A “Baikal EM -1” optimális koncentrációja eper öntözéséhez – 1: 1000.

Trágya

Ezért 10 liter táptalajhoz 2 teáskanálnyi koncentrátum elegendő. 10-12 órával a koncentrátum hozzáadása után a baktériumok annyira szaporodnak, hogy az oldatot fel lehet használni.

Helyes alkalmazás

Mivel a Baikal EM-1 nem közönséges műtrágya, szezononként többször is kijuttatható. Először ezt késő tavasszal ajánlatos megtenni. Mind az eperbokrokat, mind a földet, amelyet bogyós gyümölcsökkel ültet, öntözik. Javasoljuk, hogy nyáron 3-5 alkalommal öntözze meg a parcellát. Célszerű ezt eső vagy bőséges öntözés után megtenni – a száraz talajban gyorsan elpusztulnak a baktériumok..

A Baikal EM-1-ről többet megtudhat a videóból:

Previous Post
Télálló és produktív édes cseresznye Julia – lesznek -e gyümölcsök további beporzás nélkül
Next Post
Στην καταπολέμηση των παρασίτων των δαμάσκηνων, οι φωτογραφίες με περιγραφές θα βοηθήσουν
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org