15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A catasetum orchidea sajátosságai, vagy annak megkülönböztetése más epifitáktól

Mondd, mik a catasetum orchidea jellemzői? A katalógusból rendeltem, de a fotón csak nagy virágok látszottak. Valójában ők lettek a döntő tényezők a vásárlás során. És hogy néz ki az egész növény, van -e légi gyökere vagy hagyma? És vannak árnyalatai a távozásnak? A pihenőidő különösen érdekes. Ha ilyen orchideákról van szó. és milyen hőmérsékleten kell áthaladnia?

az orchidea catasetum jellemzői Láttál már különböző alakú virágokat ugyanazon a növényen? Pontosan ez a fő jellemzője a catasetum orchideának, az egyik legeredetibb epifitának. Ennek a szerkezetnek köszönhetően külön nemzetségbe sorolják őket, amelyek száma legfeljebb 150. A catasetum orchideákat viszont több alcsoportra osztják. A nemzetség nevét a catasetum alfaj tiszteletére kapta, amely ezen orchideák legjelentősebb csoportját képviseli..

A catasetum orchidea jellemzői

katasztrófa A catasetum csoport szinte minden fajtája lombhullató epifita, kifejezett nyugalmi periódussal. Többségük tavasszal, közvetlenül pihenés után virágzik, de vannak olyan hibridek is, amelyek nyár végén vagy ősszel virágoznak..

Könnyű felismerni a katasztrófát, alig nézve a bokrot, mert szokatlan szerkezetű:

  1. Először is, a bokor nagy pszeudobulbákból áll, rövid rizómákkal (kúszó hajtások). Szorosan együtt nőnek, nagy méretűek és hosszúkás ovális alakúak, sárgarépára emlékeztetnek. Valójában ehhez a virágot népi nevén orchideának – sárgarépának nevezik. Fiatal korban a hagymák aktívan növesztik a lombozatot, és akár 7 pár hosszúkás lemezzel is rendelkezhetnek.
  2. Ősszel a catasetum lehullja lombját, és a kifejlett hagymák csupaszok maradnak. A virág így készül a nyugalmi időszakra..
  3. Az orchideát a dimorfizmus jellemzi, amikor a hím és a nővirág ugyanazon a növényen virágzik. Ugyanakkor a hímek nagyobbak és fordítottnak tűnnek: az ajak a vastag szirmok felett lóg. A nőstény virágok majdnem kétszer kisebbek és megfelelő alakúak (a sisak ajka a szirmok alatt található).

A tavaszi virágzású katasztrófákban a kocsány az izzó alján képződik. A nyáron vagy ősszel virágzó orchideák a levél hónaljában helyezik el.

Az orchidea – sárgarépa termesztésének és gondozásának árnyalatai

virágzó catasetum

A Catasetum epifiták termofilek és nyáron 30 ° C -on jól érzik magukat. Ugyanakkor az éjszakai tartalomnak hűvösebbnek kell lennie (20 ° C -on). Az orchideák szeretik a friss és párás levegőt, de nem tolerálják a pangó nedvességet egy edényben, ezért az álbimbók gyorsan rothadnak. Jobban, de szétszórt világításban jobban nőnek és virágoznak. Sőt, gyakran az intenzitásától függ, hogy milyen virágok jelennek meg a kocsányon..

Az északi ablakon részleges árnyékban álló catasetum hím virágokat ad. A jól megvilágított keleti oldalon élő orchideának nyílja lesz női virágokkal..

Az aktív növekedés időszakában, tavasztól őszig a catasetumnak rendszeres öntözésre van szüksége az edény vízbe merítésével. Hetente egyszer folyékony műtrágyával táplálják. Szükséges továbbá a magas páratartalom fenntartása. Ősz közepétől az orchidea pihenésre készül, fokozatosan csökkentve a hőmérsékletet és csökkentve az öntözést. A felső kötszert tavaszig teljesen eltávolítják. Télen a hagymákat egyáltalán nem öntözik, csak akkor, ha nagyon ráncosak..

A pihenőidő alatt a helyiségben a legalacsonyabb hőmérséklet 18 ° C.

Célszerű minden évben újratelepíteni a catasetum orchideákat. Erősen nőnek, és az izzók elkezdenek kidudorodni a cserépből. Ha már több mint 5 van, akkor a bokrot fel kell osztani úgy, hogy egy pár pszeudobulbát ültetünk új cserépbe..

Hogyan kell gondoskodni a cathesetumról – videó

Previous Post
Az újszülött borjak diszpepsziája
Next Post
Ασφαλής βιομυκητοκτόνος φυτοσπορίνη-Μ για φυτοπροστασία