15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Három lehetőség a festék eltávolítására a betonfalról – felkészülés a nagyjavításra

Tudna tanácsot adni, hogyan lehet eltávolítani a festéket a betonfalról? Vettünk a lányunknak egy szobás lakást, egy régi épületet, még szovjet időkből, de masszív, ápolt. Mind a külső felújított, mind a bejáratok tiszták. Összeállította a dokumentumokat, és megkezdte a nagyobb javításokat, amelyeket ez a lakás már rég látott a régi tulajdonosoktól. Levették a tapétát, és meglepetés érte őket – közvetlenül a festett falakhoz voltak ragasztva. A festék régi, és egyértelmű, hogy több réteg van. Hogyan lehet most teljesen eltávolítani, talán próbálja meg lekaparni?

hogyan lehet eltávolítani a festéket a betonfalról Régen divatos volt a lakóteret tapétával lefedni, ma azonban egyre gyakrabban, egyszerűen festik a falakat. Gyakran olcsóbb és praktikusabb is, de néha felmerül a probléma, hogyan lehet eltávolítani a festéket a betonfalról. Jó, ha az előző réteg egy volt, és sík felületre hordták fel. Ezután egyszerűen bevonhatja a falat hasonló színű festékkel, hogy a régi ne jöjjön át. De ha mindenki úgy döntött, hogy ragasztja a tapétát, miközben nehéz anyagot választ, akkor jobb, ha teljesen eltávolítja a festéket, hogy ne essenek le. Ugyanez vonatkozik a csempe lerakására is, például egy korábban festett fürdőszobában. A jobb tapadás, szilárdság és tartósság érdekében a csempe legjobban tiszta falra helyezhető..

Hogyan lehet eltávolítani a festéket a betonfalról – három bevált módszer

festék eltávolítása a betonfalról A probléma a betonfal alapos tisztításával az, hogy azt is „alaposan” festik. Különösen az olajfesték, amely mélyen felszívódik. És ha alapozó bevonatot is alkalmaztak a falra, akkor nem lesz könnyű és gyors megszabadulni a régi javítástól.

Mind a hivatásos kézművesek, mind a saját nevelésű tulajdonosok, akik otthonukban végeznek javítást, leggyakrabban a következő tisztítási módszereket alkalmazzák:

  • mechanikai;
  • termikus;
  • kémiai.

Ezeket a módszereket lakk- vagy olajfestékek eltávolítására használják. A vízbázisú emulzióval festett falat sokkal könnyebb tisztítani. Bőségesen nedvesítse meg vízzel, hagyja megduzzadni, és spatulával távolítsa el a festett nedves réteget. A friss akrilfesték ugyanolyan könnyen eltávolítható szokásos ruhával vagy fémkefével. Dörzsölje meg a régi akrilfalakat lakklélekkel, majd fél óra múlva öblítse le ronggyal és vízzel.

Hogyan távolítsuk el mechanikusan a régi festéket

Ha magánháza van, és nincs a közelben olyan szomszéd, akit megzavarna a zaj, akkor leütheti vagy lekaparhatja a festéket a következők segítségével:

  1. Fejsze. Készítsen bevágásokat a falon, nedvesítse meg vízzel, és fejszével verje le a festett réteget.hogyan lehet a festéket baltával eltávolítani
  2. Kalapáccsal és vésővel. Először koppintson kalapáccsal a festék megrepedéséhez. Ezután nedvesítse meg és kaparja le vésővel.hogyan távolítsuk el a festéket kalapáccsal és vésővel
  3. A speciális tárcsás fúvókával ellátott daráló nedvesítés nélkül azonnal tisztítható.hogyan lehet eltávolítani a festéket darálóval

A mechanikus lehúzás hátrányai közül a zaj mellett érdemes megjegyezni, hogy ez a lehetőség lesz a legszennyezőbb a szó szó szerinti értelmében. A sztrippeléskor nagy és kicsi darabok és sok por száll le, különösen a darálóból. Ezért feltétlenül védőruházatban és szemüvegben kell dolgozni..

Hőfesték eltávolítási módszerek

hogyan lehet eltávolítani a festéket a betonfalról építőipari hajszárítóvalA lényeg az, hogy felmelegítsük a régi festéket, és amíg forró, amikor felbuborékolódik, lekaparjuk. A felmelegedés leghatékonyabb és minden bizonnyal legerősebb eszköze az épület hajszárítója lesz. Feszített mennyezet felszerelésére szolgál. Fúvóka vagy gázégő is használható helyette..

Bár a termikus módszerek nem olyan zajosak, mint a baltával való munka, ne feledje, hogy melegítéskor a festék káros anyagokat bocsát ki. Ezért tartson gyakori szüneteket, és gondoskodjon a helyiség jó szellőzéséről..

Kémia a régi felújítással szemben

hogyan lehet eltávolítani a festéket egy eltávolítóvalA leggyorsabb módja annak, hogy eltávolítsuk a falat a festéktől egy eltávolítóval – egy speciális készítmény, amely minden bevonatot felold, a festéktől a lakkig. Egy rétegben vigye fel a mosószert, várjon néhány percet, és eltávolíthatja a duzzadt réteget. Ez azonban a legveszélyesebb módszer is, mivel az oldószer mérgező. Védelem nélkül végzett munka esetén nyálkahártya -égést és mérgezést szenvedhet..

A festék eltávolítása a betonfalakról

Previous Post
Csináld magad, gyönyörű és kényelmes ház egy macskának
Next Post
Ασθένειες φραγκοστάφυλου και θεραπεία τους