15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Télálló és produktív édes cseresznye Julia – lesznek -e gyümölcsök további beporzás nélkül

Mekkora lesz Julia felnőtt cseresznye, és szüksége van -e beporzókra? A középső övezetben élünk, régóta kerestük a változatosságot, amely jól telel, és nem érzékeny a szárazságra. Nem is számoltak magas hozamokkal. A legfontosabb az volt, hogy olyan cseresznyét találjunk, amely gond nélkül növekedhet a mi éghajlatunkon. De amikor palántát vásárolunk az óvodában, ezt a fajtát tanácsoltuk, biztosítva a stabilitását, valamint a termés jó minőségét és mennyiségét. Csak nem volt időm részletesebben kérdezni, de szeretnénk más fákat is ültetni. Szeretném tudni, hogy milyen távolságot kell hagyni, és mit kell még vásárolni.

cseresznye Julia A nagy gyümölcsű cseresznyét mindig sokkal jobban értékelik, és ha télálló is, akkor még inkább. Ha a meleg régiók lakói általánosságban nem különböznek attól, hogy milyen fajtát ültessenek, akkor a nem annyira kényelmes éghajlaton élő kertészek kénytelenek jelentősen korlátozni a választást. A modern tenyésztés azonban szintén nem áll meg, és minden évben örömet okoz nekünk például rezisztens fajtákkal, például a cseresznye Julia -val. Erős immunitással rendelkezik, nem fél sem a hideg téltől, sem az aszálytól. És nagy és stabil hozammal is örömet okoz. Kiváló megjelenésű és ízű nagy bogyók termeszthetők mind személyes célokra, mind eladásra.

Édes cseresznye Julia – a fajta jellemzői

a Julia cseresznyefajta leírása A fajta meglehetősen fiatal, és hazai tenyésztője, A. Voronchikhina a Rossoshansk kísérleti állomáson tenyésztette. A szülők a Gini vörös és a Denissen sárga cseresznye voltak, amelyek legjobb tulajdonságaikat továbbadták utódaiknak. 1992 óta az édes cseresznye Julia az Alsó -Volga és a Közép -Fekete -Föld régió területén elismert fajtaként szerepel az állami nyilvántartásban..

A Julia fajta nagy méretű. Egy kifejlett fa 8 m -nél magasabbra is megnőhet, szétterülő piramis koronát növesztve. Tekintettel a gyors növekedési ütemére, hajlamos sűrűsödni, ezért a cseresznyét rendszeresen metszeni kell. Ráadásul ágai nem túl tartósak. De a cseresznye jó télállósággal rendelkezik, és gond nélkül tolerálja a fagyokat mínusz 30 ° C -ig. A fa jól tolerálja a rövid távú aszályt is, ráadásul ritkán betegszik meg.

A cseresznye Julia ültetésénél szem előtt kell tartani, hogy öntermékeny. A legjobb beporzók számára az Ovstuzhenka, Iput, Bryansk rose, Raditsa és Revna cseresznyefajták lesznek.

Termelékenység és ízlés

cseresznye gyümölcs juliaA fajta az ültetés utáni negyedik évben kezd gyümölcsözni, de gyenge talajon ez egy évvel később jöhet. A fa már 8 éves korában 25 kg termést ad, és további 8 év után – majdnem 3 -szor többet. A cseresznye június végén érik – július elején a déli régiókban és közelebb augusztus közepéhez – az északi részeken. Szépek és nagyok, körülbelül 6 g súlyúak, kerek vagy szív alakúak. A bőr rózsaszín, a napos oldalon sötétebb pír. Vékony, de erős, ami megkönnyíti az eladó termény szállítását. A cseresznye pedig akár két hétig is eláll a hűtőben. A pép sárga, nagyon lédús, rostos, édes -savanyú, színtelen zavaros lével. A kő a bogyó teljes tömegének kevesebb mint 10% -a, és jól elkülönül.

A hazai fajta előnyei és hátrányai

előnyei és hátrányai a cseresznye JuliaAz édes cseresznye előnyei közül Julia, a kertészek megjegyzik:

  • hozam;
  • nagy méret, megjelenés és jó ízű bogyók;
  • szállíthatóság;
  • télállóság;
  • szárazságállóság;
  • immunitás.

A hiányosságok közül érdemes megjegyezni, hogy a környéken beporzókat kell telepíteni, ami további helyet igényel a kertben. És egy nagy fa ágainak törékenysége is, amelyek gyakran törnek a termés és a széllökések súlya alatt.

Videó áttekintés a cseresznye Julia -ról

Previous Post
Beltéri növényi euphorbia – látványos és szerény ablakpárkány dekoráció
Next Post
Ασθένειες φραγκοστάφυλου και θεραπεία τους