15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mi fogja meglepni a kertészeket a dekoratív Rudolph almafával, és meg lehet -e enni a gyümölcseit

Mi a díszes almafa Rudolph felnőttkorban, és ehetőek -e a gyümölcsei? A fiú ajándékot adott anyjának: tavasszal két csemetét hozott és elültetett az udvar bejáratánál. Azt mondta, elég ahhoz, hogy a kertben dolgozzon, és kitalálja, mit kezdjen az érett gyümölcsökkel, most csak csodálni fogja. És látom, fiatal szépségeink megkötötték a gyümölcsöt, eddig egy kicsit, de van. Ez azt jelenti, hogy az almafák nem csak dekoratívak?

dekoratív almafa rudolph A virágzó almafák lenyűgöző látványt nyújtanak, mert úgy tűnik, hogy sok fehér virágzat esküvői ruhát visel a fán. Az egyetlen hátránya, hogy nem tart sokáig, de nem olyan fajta, mint a dekoratív almafa Rudolph. Ha nem a szüret a fontos számodra, hanem a szépség, akkor ez a legjobb választás az oldal díszítésére. A kompakt fa az év nagy részében nagyon elegánsnak tűnik. De különösen pompás a virágzás során, ami akár egy hónapig is eltarthat. És a rügyek szokatlan sötét színe messziről a sakura virágzására hasonlít, bár az almafa természetesen szerényebb lesz ebből a szempontból. De másrészt stabil és szerény, és ott nőhet, ahol más kultúrák szenvednek a fagyástól.

Díszítő almafa Rudolph – miben különbözik a közönséges kerti fajtáktól

almavirág rudolph Az almafa szerkezete általában megegyezik a betakarítás céljából termesztett fajtákkal. Kivéve, ha a hajtások felfelé rohannak, és rendkívül vonakodva vesznek vízszintes helyzetet, és akkor is csak a korral. A dekoratív fajta 6 m magasra nő, és dús, lekerekített koronát nevel 3-4 m átmérővel. A levelek normális szerkezetűek, de teltebbek és sötétebbek. Az almafa gyorsan nő, és könnyen reagál a hajvágásra, amely lehetővé teszi sövények készítését belőle. Egyébként, ha ez a fa túl nagy és terjed, akkor koronájának levágásával jelentősen szűkítheti.

A díszítő fajta magasabb immunitással rendelkezik. Ritkán szenved olyan gyakori betegségektől, mint a varasodás és a lisztharmat. Az almafa szerény a talaj összetételére is, és bármilyen éghajlaton is termeszthető, még az északi régiókban is. A leghidegebb télen a fa közelében elért maximum az egyéves növekedés befagyása, amelynek nem volt ideje érni. Az almafa azonban tavasszal gyorsan helyreáll..

A Rudolph alma fő előnye a buja és hosszú virágzás, amely a második évben kezdődik. Egy egész hónapig nagy, akár 4 cm átmérőjű virágzat nyílik az ágakon egymás után. Csak nem fehér, hanem sötét rózsaszín. A virágzás végén a gyümölcsöket megkötik – kis sárga színű és piros pír.

Hol és hogyan használják

a díszes almafa rudolph gyümölcseiA Rudolph almafajtát elsősorban dekorációs célokra használják, sövények létrehozására vagy egyszeri ültetésre. A nagyon hosszú és nagyon fényes, bőséges virágzás lehetővé teszi sok cserje helyettesítését ezzel az almafával. Nem minden díszítő büszkélkedhet ilyen színnel és ilyen rügyek lázadásával..

A Rudolph almafa azonban nemcsak a gyümölcsfajok, hanem a hasonló példányok közül is kiemelkedik. A legtöbb ehetetlen gyümölcsű díszfajtával ellentétben Rudolph részben meg tudta őrizni az ízét. Bár az alma kicsi, elegendő cukor és lédússág van bennük ahhoz, hogy ehető legyen a termés. Igaz, a friss almát csak amatőrök fogyaszthatják, de finom szárított gyümölcsöket és italokat, almabort készítenek.

A fajta előnyei

almafák RudolphA Rudolph almafa előnyei a következők:

  • hosszú virágzás;
  • gazdag színű nagy rózsaszín rügyek;
  • a fa szerénysége a növekedési körülményekhez;
  • immunitás a betegségekkel szemben;
  • fagyállóság;
  • a termés kulináris célokra történő felhasználásának képessége.

A hátrányok közé tartozik az árnyékolás intoleranciája. Ilyen körülmények között a fa elveszíti dekoratív hatását, nyúlik, rosszabbul virágzik..

Az almafa Rudolph nagyon dekoratív fajta

Previous Post
Csináld magad, gyönyörű és kényelmes ház egy macskának
Next Post
Ασθένειες φραγκοστάφυλου και θεραπεία τους