15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan egyengessünk egy rögös gyepet

Jó nap! Tanácsot kell kérnem tőled. Néhány évvel ezelőtt elrendeztem a gyepet egy vidéki házban. Megszabadult a gyomoktól, jó állapotba hozta a gyepet. De idén észrevettem, hogy a gyep nem túl egyenletes – több dudor volt. Ezért szeretném tudni, hogyan kell kiegyenlíteni a pázsitot, amely dudorokkal nő, és általában – szükséges -e?

Természetesen ilyen helyzetben a gyep szintezése kiemelkedő fontosságú. Vannak, akik nem gondolnak bele, gyepes fűmagot vetnek a meglazult talajra, és remélik, hogy a fű mindent elrejt. Valójában az azonos típusú egyenletes fű csak még jobban észrevehetővé teszi a domborzaton lévő szabálytalanságokat..

Egyenetlen gyep Ezenkívül különféle problémák merülhetnek fel a fűnyírás során. Ezenkívül a jelentős változások kopasz foltok megjelenéséhez és a fű részleges halálához is vezethetnek. Ezért nagyon fontos az a kérdés, hogy hogyan lehet kiegyenlíteni a pázsitot, amely növesztett hummockokban..

A hely megfelelő előkészítése a vetés előtt

Természetesen a legegyszerűbb módja annak, hogy elkerülje a pázsiton fellépő szabálytalanságokkal kapcsolatos problémákat, ha megfelelően előkészíti a területet a vetés előtt, vagy lefedi a kész gyeptekercsekkel..

Ehhez kiváló minőségben ki kell ásnia az egész területet – legalábbis a lapát bajonett mélységéig. Ezt követően gereblyével ki kell egyengetni a teljes feltárt területet. Ezzel megszabadulhat a hibáktól – mind a gödrök, mind a dudorok. A következő lépés a terület tömörítése. Kis pázsiton egyszerűen csak néhányszor járhat a földön kemény talpú cipőben. Ha az oldal területe több tíz négyzetméter, akkor érdemes kézi hengert használni.

Ez egy nagyon fontos lépés, és néhány hobbi gyakran figyelmen kívül hagyja. A gyep, véleményükkel ellentétben, nem fogja elrejteni a hibákat, de még jobban észrevehetővé teszi őket. A dudorok kilógnak, és vágáskor teljesen meztelenné válnak, ami minden bizonnyal megragadja a tekintetét. A gödrök még problémásabbak lehetnek, különösen egy esős évben. A víz mélyedésekben halmozódik fel, és nem hagyja el sokáig. Gyakran ez az oka a gyökérrothadásnak. Néhány hét múlva sárga fűfoltok jelennek meg a gyepen, később kopasz foltok – a fű ezeken a helyeken egyszerűen elpusztul.

Kopasz foltok a gyepen A kész gyepen megszüntetjük a hibákat

Sajnos még a tökéletesen előkészített felület sem mindig garantálja a gyep kiváló minőségét és az egyenetlenségek hiányát. A szezonális cseppek a talajvízben gyakran ahhoz a tényhez vezetnek, hogy a gyep, amely még ősszel volt, tavasszal gödröket vagy dudorokat szerez. Ezt nem hagyhatja felügyelet nélkül! Fentebb már leírtuk, mihez vezethet ez. Végül, ez egyáltalán nem esztétikus. De a gyep a tulajdonos arca.

Ha nemrég esett az eső, akkor várjon egy kicsit – a talajnak ki kell száradnia, különben új sérülések jelennek meg a gyepen járva. Fegyverkezzen fel egy irodai késsel, kerti lapáttal és szükség esetén egy vödör homokkal. Jelölje meg előre az összes igazítani kívánt helyet – ez később időt takarít meg. Késsel gondosan vágja le a pázsitot, ahol egyengetni fogja. Távolítsa el a vágott darabokat, ügyelve arra, hogy ne károsítsa a gyökérzetet. Ha dudorokkal van dolgunk, akkor egyszerűen csak egy kanállal távolítsuk el a felesleges talajt. Ha el kell távolítania a fossa -t, töltse fel homokkal..

A gyep kézi kiegyenlítéseHa a hibát kijavították, tegye vissza a vágott gyepdarabot a helyére, és szórja meg bő vízzel. Ezt megelőzően hozzáadhat egy kis foszfor tartalmú műtrágyát – ez megerősíti a gyökereket és felgyorsítja azok helyreállítását..

Ha többet szeretne megtudni a gyep területének kiegyenlítéséről, nézze meg a videót

Previous Post
Hogyan készítsünk madárházat egy kutya számára saját kezével – otthont szereltünk egy szeretett őrnek
Next Post
Αρωματικό λουκάνικο από την Κίνα – αξίζει να το αγοράσετε
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org