15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gyomirtó gyepfű – a legjobb faj

Mondd, mi a neve annak a gyepnek, amely elpusztítja a gyomokat? Tavaly úgy döntöttek, hogy leterítik a gyepet a ház előtt. Vettünk gyógynövények keverékét, de az eredmény nem volt biztató. A magvak nem csak részben hajtottak ki, és a helyszín kopasz foltokban volt. Tehát búzafű is megjelent valahonnan. Gyorsan feltöltötte önmagával az üres területeket, és elterjedt a kihajtott fű között. Általában kivettük az összes növényzetet, és úgy döntöttünk, hogy újra kezdjük. Milyen szívós növényt javasolna ahhoz, hogy megbirkózzon a gyomokkal? És akkor hirtelen újra megjelenik.

gyep, amely elpusztítja a gyomokat A buja füves szőnyeg a gyepen, vastag és ápolt, kellemes a szemnek. Különösen népszerű a gyep, amely elpusztítja a gyomokat. A vadon élő növényeket rendkívüli vitalitásuk és “falánk” jellemzi. Gyorsan nőnek, eltávolítva a pázsitból mind az éltető nedvességet, mind a területet. És idővel egyszerűen elnyomják a termesztett növényeket, amelyek eltűnni kezdenek. Ha azonban speciális növényeket használ, akkor van esélye ennek elkerülésére és a gyep megmentésére..

A gyomok elkerülése érdekében füvet használnak, amely gyorsan felépíti a gyökérzetet. Tágulva, gyökerei sűrű mocsarat hoznak létre. A gyomoknak alig vagy egyáltalán nincs esélyük áttörni, és elpusztulnak..

Gyep, amely elpusztítja a gyomokat

gyep fű Az igénytelen és gyorsan növő növények a legalkalmasabbak a gyomirtásra. Ez nemcsak a légi rész növekedésére vonatkozik, hanem a sűrű elágazó gyökerek gyors növekedésére is..

A következő növények felelnek meg legjobban ezeknek a követelményeknek:

  • vörös csenkesz;
  • menekülő hajlított mező;
  • réti kékfű;
  • rozsfű;
  • mikrobor.

Vörös cserkesz

vörös cserkeszEnnek a kultúrának szilárd előnyei vannak:

  • nem fél a szárazságtól;
  • bármilyen talajban nő;
  • nem igényes a megvilágításra, és részleges árnyékban nő;
  • jól tolerálja a fagyos teleket;
  • ellenáll a taposásnak és a rövid hajnak.

A cserkesz többek között 20 cm mély, folyamatos gyökérréteget növeszt, és egyetlen gyom sem csírázik rajta.

Menekülés hajlítva

menekülő hajlottAz egyik legagresszívabb és legigénytelenebb gyógynövény. Bármilyen talajban és bármely területen nőhet, amíg ott süt a nap. Gyep esetén ez más okból is nagyszerű megoldás. A hajlított lassan nő, és a szezon során 3 hajvágás elegendő hozzá. Ezenkívül alacsony növekedésű gabonafélék, a szélesség növekedésének fő irányával..

Van egy kis mínusz is a kultúrából: öntözés nélkül nem tud túlélni az aszályban. A vetés első évében azonban a gyepet is öntözni kell..

Réti kékfű

réti kékfűA legkorábbi pázsitfű, amely közvetlenül a hó alól hajt ki és gyorsan növekszik. Nem fél a fagytól, a széltől vagy a taposástól. A Bluegrass gyorsan felépül az edzésből. Gyökerei pedig még a növényi résznél is sűrűbb szőnyeget alkotnak..

Néhány bluegrass fajta akár 10 évig is élhet..

Rozsfű

gyepfű, amely elpusztítja a rozsalúz gyomokatKülönbözik az erős hajtásokban és a sűrű gyepben a gyökerektől. A sportpázsitot ezzel a fűvel ültetik. De van egy kis mínusz – nem tolerálja a fagyot.

Microclover

pázsitfű, amely elpusztítja a gyomokat mikrohólyagA miniatűr lóhere mindössze 5 cm magas, és maga is gyomnak tekinthető. Nagyon agresszív személyisége van. A szerény méret nem akadályozza meg a mikroborokat gyors és gyors növekedésében. Nem csak a gyomokat, hanem a termesztett növényeket is kiszorítja. Sűrűn összefonódó gyökerei pedig még a talajszilárdulásból származó talajerősítéssel is megbirkóznak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pázsitfüvet

Previous Post
Hogyan készítsünk madárházat egy kutya számára saját kezével – otthont szereltünk egy szeretett őrnek
Next Post
Αρωματικό λουκάνικο από την Κίνα – αξίζει να το αγοράσετε
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org