15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Milyen termés örül a Laszka málnafajtának

Mondd, mi ez a laszkai málna? Nem tudom, hogyan nevezhetném helyesen oroszul, pontosan ezt jelezték a csemete csomagolásán, amelyet ajándékba kaptam egy nagy megrendelésre Polana. Szeretném tudni, mi ez a meglepetés, és mit várhatok tőle, mivel még nem találkoztam ilyennel. Mikor érik a málna, és milyen bogyói vannak, bár nagyok?

málna fajta laszka Növekvő málnája van, amelynek nagy és édes bogyói két hétig gond nélkül tárolhatók a hűtőszekrényben, anélkül, hogy elveszítenék sűrűségüket vagy ízüket? El kell ismernie, hogy ritkán bármely faj rendelkezik ilyen tulajdonságokkal, különösen, ha ugyanakkor szerény és betakarítható is. Ezeknek és nem csak a tulajdonságoknak van a Laszka málnafajtája – egy univerzális lengyel fajta, amely még Szibériában is meg tudott gyökerezni. Most nem kell nagy málnafa és még javító fajok sem. A lengyel málna ültetése és bőséges bokrai szeptemberig bogyókat bocsátanak rendelkezésére.

A fajta név orosz nyelvű változatának több változata is van. Leggyakrabban a málna Lyachka vagy Lyashka néven található. De helyes lenne a Laska fajtát hívni – az azonos nevű lengyel város tiszteletére..

Málna fajta Laszka – általános jellemzők

málna laszka Oroszország területén a lengyel fajta nem is olyan régen, kevesebb, mint 15 éve, de már sikerült kiemelkednie és saját rajongóit szereznie. Nem meglepő, mert jellemzőit tekintve a Lashka még sok hazai javított hibridet is megkerül..

A fajta nem javító hatású, a tavalyi hajtásokon hoz termést. De a termés egész nyáron tart, és még szeptemberben is megtalálhatja az utolsó bogyókat. Magukat a növényeket nagy növekedési erély jellemzi. A bokrok nemcsak 3 m -ig “nyúlnak”, hanem sok gyökérnövekedést is adnak. A fajta tenyésztésével nem lesz probléma, de a gondok növekedni fognak. Először is szükség van az extra “fiatal növekedés” időben történő eltávolítására, másodszor pedig feltétlenül telepíteni kell a rácsot. Ellenkező esetben a bokrok eltörnek a termés súlya vagy a szél miatt. Ezenkívül célszerű korlátozni a magasságukat legalább 2 m -re, levágva a tetejét. Így kényelmesebb a betakarítás, és az új oldalágaknak köszönhetően több bogyó lesz..

A málna Lashka könnyen tolerálja a telelést 30 ° C -os fagyokkal, ritkán megbetegszik, szinte nem érinti a kártevők.

A lengyel málna hozamának és ízének mutatói

málna lashkaHa követi a málna bokrot, vágja le helyesen, táplálja nitrogénnel a tenyészidőszak elején, és távolítsa el a felesleges növekedést, akkor szezononként akár 6 kg bogyó is eltávolítható egy bokorból. Ugyanakkor egész nyáron érnek, így nincs szükség további javító fajták ültetésére. A Lashka bogyói nagyon nagyok, majdnem háromszög alakúak, legfeljebb 4 cm hosszúak és egyenként 8-10 g súlyúak. A lengyel nőt hihetetlenül sűrű csonthéjak és édes pép jellemzi, enyhe savanyúsággal. A málna hűtőszekrény nélkül is tárolható egy napig, a hűvösben pedig 14 napig fekszik, ami kétszer hosszabb, mint a legtöbb növényfajta. A bogyók sűrűek, nem omlanak le a bokorról, megőrzik alakjukat szállítás közben, fagyasztáskor és lekvárban.

A lengyel fajta előnyei és hátrányai

a málna lashka előnyei és hátrányaiA laska málna teljes mértékben igazolja bejelentett előnyeit:

  • magas termelékenység;
  • korai érettség;
  • meghosszabbított termés őszig;
  • kiváló ízű sűrű nagy bogyók, amelyek nem morzsolódnak és tartják alakjukat;
  • szállíthatóság, amely lehetővé teszi értékesítésre való termesztését;
  • fagyállóság;
  • betegség immunitása.

A fajta hátrányai a növényfejlődés sajátosságaival kapcsolatosak. A nagyon magas bokroknak rácsra és metszésre van szükségük, és telelés után is “felébrednek”. Ez növeli a vesék megfagyásának kockázatát a visszatérő fagy miatt..

Videó áttekintés a málna Lashkáról (Lyashka)

Previous Post
A sárgarépalé jót tesz az egészségének, de káros lehet
Next Post
Μαύρη σταφίδα – ποικιλίες για δόσιμο
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org