15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hidegálló paradicsom Szibéria csillaga – tényleg ilyen “szibériai”

Lehet -e paradicsomcsillagot termeszteni Szibériában az Urálban nyílt terepen, vagy üvegházhatású fajta? Magokat vetettem a palántáknak egy üvegházba, de kevés helyem van ott, a paprika minden ágya eltűnt. A hideg nyár befolyásolja a paradicsom termését és általános fejlődését? Nem tudom, hogy idén, de a tavalyi szezon nem kényeztetett minket melegséggel.

paradicsom szibériai csillag A hideg éghajlatú régiók lakóinak gondosan kell kiválasztaniuk a termesztendő növényeket, ügyelve az ellenállásukra, és előnyben részesítve a korai érést. Ez vonatkozik a paradicsomra is, mert a legédesebb gyümölcsök akkor érnek, ha van elég melegük és idejük. A szibériai paradicsomcsillag a szibériai választék egyik legjobb fajtája. Kifejezetten a nehéz éghajlati viszonyokkal rendelkező régiókban való tenyésztésre tenyésztették. A fajta nemcsak rövid tenyészidejű. Nem fél a hidegtől és a nedvességtől sem, és még ha nem is elég meleg a nyár, ez semmilyen módon nem befolyásolja a paradicsom termését..

Szibériai paradicsomcsillag – fajtaleírás

gyümölcs paradicsom fajták Szibéria csillaga A hibrid paradicsom közepesen korai, és 110 nap után termést hoz. Terjedő, de mérsékelten terjedő bokrokban nőnek. Mindegyik legfeljebb 8 gyümölcsöző fürtöt képez, és legalább 5 gyümölcsöt kötnek a virágzatba. Tehát a fajta meglehetősen gyümölcsöző – akár 5 kg paradicsomot is elvihet egy bokorból. Ugyanakkor a hideg nyár és a párás időjárás az érési időszakban semmilyen módon nem befolyásolja sem a zöldségek termését, sem ízét..

A Szibériai csillag a meghatározó paradicsomfajok közé tartozik. A közepes méretű bokrokat nyílt terepen és üvegházakban is el lehet ültetni. A növény magassága átlagosan körülbelül 1,3 m.

A Szibéria csillag gyümölcsei nagyok, körülbelül 200 g súlyúak, lekerekítettek és enyhén bordázottak. A paradicsom héja sűrű, ezért esős nyáron sem repedeznek. Maga a hús nagyon húsos és édes. Ehhez a fajtahoz nincsenek legjobb saláták..

A fajta előnyei és hátrányai

a szibériai paradicsomcsillag előnyeiA fajta előnyei közül mindenekelőtt érdemes megjegyezni a tartósságát. A szibériai csillag bármely régióban termeszthető, de a hibrid különösen értékes lesz az Urál és Szibéria számára..

Ezenkívül a hibridnek más előnyei is vannak:

  • hozam;
  • korai érettség;
  • nagy és szép gyümölcsök;
  • kiváló íz, kifejezett cukortartalommal.

A paradicsom, miután eltávolították a bokorból, majdnem egy hónapig feküdhet, és ez ismét csak az erős bőrnek köszönhetően.

A fajtának nincsenek hátrányai. Egyszerűen vannak termesztésének sajátosságai, amelyeket figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Először is, a termés csak akkor marad a bejelentett szinten, ha a növényeket etetik. Másodszor, a bokrokat fel kell kötni, különben a szempillák eltörnek a nehéz paradicsomfürtök súlya alatt.

Szibériai válogatott paradicsom

Previous Post
A paradicsomot Konigsbergben termesztjük a nyaralójukban
Next Post
Επιλέξτε μια παρθενοκαρπική ποικιλία αγγουριού για τα κρεβάτια του κήπου σας Real Colonel