15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan nyilvánul meg a forró nyár betegsége és hogyan kezelik – a burgonya alternatívája

Mondja el, hogyan kell kezelni a burgonya alternáriát? A minap ősszel az ültetésre készített gumóimat válogattam, és sokat elutasítottam. Tárolás előtt megvizsgáltam őket, minden burgonya egészséges és tiszta volt. És most a gumók körülbelül egyharmada valamilyen folttal, vágáskor – ezeken a helyeken a hús fekete. Úgy tűnik, Alternaria, mit gondol? Hogyan lehet pontosan azonosítani ezt a betegséget, és hogyan kell feldolgozni a fennmaradó anyagot? Nem szeretném, ha a betegség befolyásolná a növényeket. És így nagyon kevés petefészek volt a bokrok alatt, valószínűleg ebből is.

alternaria burgonya A forró nyári nap utáni hűvös eső enyhülést hoz. De ha az eső váltakozik a hőséggel, akkor ez problémát jelenthet a kertészek számára. Ilyen körülmények között veszélyes betegség nyilvánul meg, és aktívan fejlődni kezd – burgonya alternaria. Támadja a leveleket, megfosztja a növényeket a tápanyagtól, ami több mint 50%-kal csökkentheti a termést. A beteg bokrok kevesebb gumót képeznek, vagy fejletlenül nőnek. De ez még nem minden – a micélium jól telel az érintett gumókban. És a teljes tárolási időszak alatt tovább pusztítja őket. A burgonya rosszul tárolódik, romlik, és az, amelyik még képes tavaszig maradni, fertőző forrássá válik az új ültetések számára. Ezért fontos a betegség időben történő azonosítása és a cselekvés..

Burgonya alternaria – a betegség jelei és fejlődési szakaszai

az Alternaria által érintett burgonyalevelek A gombás betegségek forrásai a micélium és a konídiumok. Megmaradnak mind a talajban, mind a növényi törmelékekben és gumókban. Kedvező feltételek a gombák fejlődéséhez – forró időjárás, váltakozó heves esőzések, valamint éjszakai harmat.

Az Alternaria leginkább a könnyű és köves talajokon jelentkezik. Érzékenyebbek a betegségekre és a káliumhiányos növényekre.

Alternaria a gumókon

Az Alternaria tünetei:

  1. Nedves időben a fiatal növényeken foltok kezdenek megjelenni. Véletlenszerűen helyezkednek el, szárazak, sötétek, egyenetlen koncentrikus felületűek.
  2. 4-5 nap múlva a benőtt foltok kiszáradnak, morzsolódnak, konídiumokat képeznek.
  3. Fokozatosan erősen érintett levelek sárgulnak.
  4. A növények kevés gumót kötnek össze, és azokat, amelyek vannak, a gomba befolyásolja. Felületükön lenyűgöző sötét foltok képződnek. A szövetek ezeken a helyeken kemények, majdnem feketék és rothadnak, mintha száraz rothadás hatna rájuk..

Hogyan kell kezelni az alternatívákat

ridomil gold gombaölő szerHa a növényeket gomba befolyásolja, akkor a kezelést az első tünetnél azonnal el kell kezdeni, amint száraz foltokat talál. Ehhez permetezze a burgonyaágyakat Ridomil Gold vagy Revus gombaölő szerrel. Általában a második kezelés után a betegség leállítható..

De ne felejtsük el, hogy a gumók a leginkább reagálnak a gombára. Ezért tárolás előtt tárolja gondosan a termést, hogy kiválassza az érintett burgonyát. A legjobban akkor látható, ha előtte két hétig melegíti a zöldségeket 14 ° C -nál nem alacsonyabb hőmérsékleten. Ugyanazokat a burgonyákat szétválogatta, mielőtt a pincébe küldte tárolásra, kezelje a Maxim készítménnyel. Permetezze a gumókat ugyanazzal a gombaölő szerrel tavasszal, az ültetés előtt.

Az Alternaria megjelenésének megelőzése érdekében figyelje meg a vetésforgót. Ne ültessen burgonyát más éjszakai termények után. Próbáljon sík területet választani, ahol a nedvesség nem stagnál. Csak egészséges ültetési anyagot használjon, és lehetőleg olyan fajtákat, amelyek ellenállnak az Alternaria -nak.

A burgonya és a paradicsom ellensége – Alternaria

Previous Post
A világ legszebb és szokatlan virágai
Next Post
Τέσσερα κοινά λάθη που κάνουν οι αρχάριοι κηπουροί