15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

כיצד אווז אווז שונה מעופות

אווז אווז

אווז האווז הוא קרוב משפחה פראי של העופות המפורסמים. הוא שייך למשפחת הברווזים ונמצא באזורים שונים באיראסיה ובצפון אמריקה. לסוג האווז 6 מינים של ציפורים, השונות בגודלן, הצבע והתנהגותן. אלה ציפורים נדירות שקשה למצוא אותן בטבע. עם זאת, אוכלוסייתם נשמרת, כולל הודות לשמורות טבע..

כיצד אווז שונה מאווז ביתי

אווז בר

אווז האווז קליל, מהיר ועמיד. הוא עף ושוחה יפה, ובזמן הגירה עונתית נוסע למרחקים מרשימים..

למרות השתייכותו לאותו מין, לאווז יש הבדלים משמעותיים רבים מהאווז הביתי:

  • גודל ציפור קטנה באורך גוף של לא יותר מ- 60–70 ס”מ וכנף עד 43 ס”מ;
  • משקל – קטן, מ 1 עד 8 ק”ג;
  • צבע – שונה עבור מינים שונים, עשוי להיות מגוון
  • פרופורציות – מקור קטן וקומפקטי וצוואר מקוצר;
  • תכונות – הם לא יודעים איך לצקצק, אבל הם יכולים להשמיע קולות יוצאי דופן, בדומה לנביחת כלב.

כל מיני האווזים מופיעים בספר האדום. כיום ניתן למצוא אותם לא רק בטבע, אלא גם בפארקים לאומיים ובשמורות..

הפצה ואורח חיים

בית גידול של אווז בר

אווזים נמצאים בכל מקום, ומקננים על חופי הים, על סלעים ובערוצים. לכל מין של ציפורים אלה יש בית גידול משלו. הם אוכלי עשב, אוכלים מזון מן הצומח. הבסיס לתזונתם הוא עוף, צמח וצמחי תבלין אחרים הגדלים במקומות בהם האווז שוכן. בנוסף, הם אוכלים יבולים בשדות..

מחזור החיים של אווזי הבר קשור לנדידה עונתית. בעונה הקרה הם עוברים לאזורים חמים יותר, ולקינון הם עוקבים אחר חופי גופי מים. לכל מין נתיבי נדידה משלו, לאורכם הם נעים במושבות גדולות. בגרות מינית אצל ציפורים מתרחשת בגיל שנתיים, ולאחר מכן הם בוקעים 3-5 ביצים בשנה.

סוגי אווזים

מיני אווזים בטבע

אווזי בר הם מגוונים. הם מותאמים לחיים באזורים שונים, ולכן הם מיוצגים על ידי ציפורים בגדלים, צבעים וצורות שונים. בשטחה של רוסיה, ציד אווזים אסור, מכיוון שכל המינים נמצאים תחת הגנה.

גם אם אווזים מקננים בקבוצות, הם ממקמים קנים במרחק גדול זה מזה. מינים רבים הם מונוגמיים ושומרים על זוג אחד לכל החיים..

אווז שחור

אווז שחור

האווז השחור פראי הוא הנציג הקטן ביותר. יש לו נוצות כהות על הראש והצוואר, בעוד הגב והצוואר שחומים. אצל מבוגרים גבול לבן בולט בבירור על הצוואר. כפות ומקור הם שחורים עמוקים. המין אינו רב, אין יותר מ -500 אלף פרטים, מתוכם עד 1000 נמצאים בשטחה של רוסיה.

האווז השחור מקנן באזורי הטונדרה החופיים, אירואסיה וצפון אמריקה, ומעבר למעגל הארקטי. הם ממוקמים על שטחים שטוחים בין סלעים, בזוגות או במושבות קטנות. מצמד מלא – 3 עד 6 ביצים.

לחורף, אווז שחור פראי = אווז הולך לדנמרק ולאנגליה. במהלך הקינון, ציפורים ניזונות מצמחייה, טחב וחזזיות, ובעונה הקרה אצות מהוות בסיס לתזונתן..

אווז ארנלס

אווזי ערס

אווז הברנקל הוא ציפור קומפקטית במשקל של 1 עד 2.5 ק”ג. אורך גופו 60-70 ס”מ, ואורך כנפו עד 43 ס”מ. אווז זה מהיר, קליל, שוחה היטב, רץ ועף. לציפור בוגרת יש צבע טריקולרי עם דומיננטיות של גוונים שחורים, לבנים ואפורים. על הכנפיים יש פסים שחורים, ועל הראש יש אזורים לבנים על המצח, הצדדים והתחתונים. באפרוחים הצבע אינו בהיר, בעיקר חום.

אווז ברנקל מקנן בחופי גרינלנד ובאיים גדולים אחרים, כמו גם בטונדרה הארקטית. ניתן לראות קנים באזורים סלעיים ובהרים תלולים המכוסים צמחייה. מושבה יכולה לכלול עד 75 זוגות, הנמצאים במרחק של כמה עשרות מטרים זה מזה. המצמד מכיל 4-5 ביצים. לקראת החורף, אווזי בר הולכים להולנד, ניתן למצוא אותם גם בגרמניה, באזורים מסוימים בבלגיה ובצרפת..

אווז קנדה

אווז קנדה

קל לזהות את קנדה אווז על פי צבעו המגוון האופייני. יש לה צוואר וראש שחורים עם כתמים לבנים מנוגדים בצדדים. הבטן והזנב לבנים, והצדדים, הגב והכנפיים אפורים, לפעמים עם גוון חום. ציפורים אלה שונות בצורתן ובפרופורציות שלהן, ולכן נבדלים בין 11-12 מתת -המינים שלהן. אווזים בוגרים גדלים באורך של 55-110 ס”מ, במשקל של 2.5 עד 6 ק”ג, עם מוטת כנפיים של עד 122 עד 183 ס”מ.

האווז שוחה ורץ טוב, אבל לא עף טוב. היא גרה בצפון אמריקה, בעיקר בקנדה ובאלסקה, כמו גם באיים. ציפורים בוחרות באזורים נמוכים בקרבת נהרות וגופי מים, מעדיפים ביצות. הם ניזונים מצמחים, אזוב ואצות..

אווז קנדה קטן

אווז קטן

האווז הקנדי הקטן שונה מהאווז הקנדית בגודלו – הוא קטן וקל יותר. הצוואר יכול להיות כהה לחלוטין או בעל צווארון לבן מנוגד. כמו כן, ניתן לזהות מין זה על ידי קולו – הוא גבוה וצלילי יותר. בית הגידול הטבעי של האווז הוא צפון אמריקה, יאקוטיה, צ’וקוטקה ואיי המפקדים. ניתן למצוא קנים בקנדה ובאלסקה, בטונדרה. הם ממוקמים על גבעה ליד גופי מים.

אווז חזה אדום

אווז חזה אדום

האווז אדום החזה הוא הנציג הבהיר ביותר של המשפחה. יש לה נוצות שחורות ולבנות, על צווארה וחזה יש תוספות אדומות בוהקות. הציפור דומה לאווז הבית, בעל מקור קצר וצוואר רחב ועבה. מין זה ניתן לביות בקלות. בטבע הוא חי ברוסיה ומקנן בטונדרה ממזרח לימאל. החורף ממוקם על אגמי בולגריה, כמו גם בדלתא הדנובה ברומניה.

אווז האווז הוא נציג בולט של משפחת הברווז. מדובר בציפורים נודדות הפוסעות למרחקים ארוכים פעמיים בשנה. הם מעטים במספרם, ולכן הם תחת הגנת הספר האדום. אווזים בהירים, קלילים וקומפקטיים, נבדלים מהאווז הביתי בגודלם, בצבע רב גוני ובקול יוצא דופן.

אווז אווז קנדי ​​בטבע – וידאו

Previous Post
A vad lovak a természetben ritkák, de csodálatosak
Next Post
Το κλάδεμα φραγκοστάφυλων το φθινόπωρο είναι το κλειδί για μια υψηλή συγκομιδή την επόμενη σεζόν