15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A termelékenység növelése – hogyan kell etetni a paradicsomot jóddal

Azt kérded: – Meg tudná mondani, hogyan kell etetni a paradicsomot jóddal, és mikor kell megtenni, virágzás előtt, vagy amikor a gyümölcsök megkötözve vannak? Hallottam, hogy ezt az antiszeptikumot gombás betegségek kezelésére használják. És mit ad a jódkezelés öntetként? “

hogyan etessük a paradicsomot jóddal

Mi válaszolunk: A paradicsom termése nemcsak a fajta jellemzőitől függ, hanem elsősorban a jó termékeny talajtól. A táplálkozási hiányosságok megelőzése érdekében a kertészek szerves és ásványi műtrágyákat, valamint természetes termékeket, például jódot használnak. Tudva, hogyan kell a paradicsomot jóddal etetni, megmentheti a növényeket ennek a nyomelemnek a hiányától. Ez azt jelenti, hogy hozzájárul a bokrok aktívabb fejlődéséhez és a paradicsomhozam növekedéséhez..

Miért hasznos a gyógyszertári jód a paradicsomhoz?

Miért kell a paradicsomnak jód?

A szokásos fertőtlenítőszer, amely mindannyiunk házi gyógyszertárában van, nagy jelentőséggel bír a kerti növények számára is. A jód létfontosságú a paradicsom számára, mivel részt vesz a fotoszintézis és a légzés folyamatában. A paradicsom etetéséhez jódot használva csökkentheti a nitrogén műtrágyák adagját. És takarítson meg pénzügyeket anélkül, hogy negatív következményekkel járna az ültetésekre. És ami a legfontosabb: a jód használata következtében a nitrátok nem halmozódnak fel a gyümölcsökben. Mit nem lehet mondani a nitrogén -műtrágyák iránti túlzott lelkesedésről.

A jódos kötszerek sokrétű hatást gyakorolnak a paradicsomra:

  • felgyorsítja a magok csírázását;
  • erősíti az immunrendszert;
  • növelje a növények ellenállását a kedvezőtlen időjárási tényezőkkel szemben;
  • felgyorsítja a gyümölcs érését;
  • növeli a termelékenységet.

A jódhiány negatívan befolyásolja a paradicsom általános “jólétét” és termését. A jódhiányos paradicsombokrok lassítják növekedésüket. A szárak elvékonyodnak, a lombozat elsápad és elveszíti turgorát. Az ilyen növények hajlamosabbak a gombás betegségekre, termésuk csökken, és az apró gyümölcsök le vannak kötve.

Hogyan etessük a paradicsomot jóddal

paradicsom gyökér etetése jóddal

A paradicsom minden részében felszívja a jódot: mind a gyökerek a talajból, mind a levelek a levegőből. Ezért öntözéskor egyaránt végezhet jódos gyökérfűzést, és bokrok permetezésével lombos felső öntetet. Az üvegházakban a nyitott jódos palackokat felakasztják. Elpusztítják a patogén baktériumokat és fertőtlenítik a levegőt..

A gyökér jódos kötszereket szezononként háromszor végezzük:

  1. Miután a palántákban pár valódi levél képződött, a palántákat jódoldattal öntözzük (1 csepp 3 liter vízhez). A folyadék enyhén felmelegszik.
  2. A petefészek kialakulása során a bokrokat öntözik úgy, hogy 3 csepp gyógyszert adnak egy vödör vízhez.
  3. A termés kezdetén komplex etetést alkalmaznak. Ehhez hamu infúzióból, jódból és bórsavból koncentrátumot készítenek. Adjon 10 ml jódot és 10 g bórsavat egy vödör hamu infúzióhoz, és hagyja egy napig. Másnap egy liter koncentrátumot 10 liter vízzel hígítunk..

a paradicsom lombos etetése jóddal

A lombos jódos kötszereket szezononként legfeljebb háromszor kell elvégezni a gyökérkezelések közötti szünetben. A legnépszerűbb lehetőség a paradicsomot tejjel és jóddal meghinteni. Egy liter meleg vízben hígítsunk 5 csepp jódot, és adjunk hozzá 250 ml tejet.

Mikor, hogyan és miért jódozzuk a paradicsomot

Previous Post
Styl Minimalismus v interiéru (185+ fotografií) – Umění prostoru. Zbavíme se křeče a omezení
Next Post
Καλλιέργεια φράουλας από σπόρους