15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Valóban lehetséges “önmagában” termeszteni különféle paradicsom Demidov – alulméretezett és produktív “szibériai”

Azt kérded: „Csípni kell a Demidov paradicsomfajtát, és milyen magas lesz, fel kell kötni? Némi zöldséget termesztek magamnak az országban, de nincs mód gyakran jönni. Idén kihagytam a csípés pillanatát, és későn kötöttem le, amikor a növények egy része már “lefeküdt” egy zuhogó széllel. Most olyan rövid paradicsomot keresek, amely minimális karbantartást igényel. “

paradicsom fajta demidov

Mi válaszolunk: A meghatározó fajok közül a Demidov paradicsomfajta különösen népszerű a kertészek körében. A bokor kompakt mérete mellett nagy tartóssággal rendelkezik, mert szibériai választék. De a legfontosabb még csak nem is ez, hanem a gondozatlan fajta igénytelensége. Végül is az erős szárú rövid növények ellenállnak a szélnek, és jól tartják a gyümölcs súlyát. És sok közülük kötve van – szép, ízletes, édes.

Demidov paradicsomfajta – mi a különleges egy szibériai paradicsomban

paradicsom bokor demidov

Ez a szibériai nemesítésű paradicsom az állami nyilvántartásba való bejegyzés pillanatától számított 20 éven keresztül a gyakorlatban bizonyította képességeit. És még túllépett az ajánlott termőterületeken. Kezdetben a fajtát a Volgo-Vyatka és a nyugat-szibériai régiókra zónásnak tekintették. De a kedvezőtlen körülményekkel szembeni nagy ellenállásuk miatt Demidov paradicsoma gyökeret vert a Távol -Keleten. A fagyálló paradicsomot nyílt terepen vagy fólia menedékhelyen ültetik. Ellenállnak a hideg pattanásoknak és a hőmérséklet -ingadozásoknak, nem félnek a megvastagodott leszállásoktól. A jó nyári, mérsékelten forró és időszakos esőkkel rendelkező régiókban a paradicsom önmagában nő, további gondozás nélkül.

A Demidov fajta az egyik legkompaktabb determináns paradicsomfajta. A bokrok magassága nem haladja meg a 60 cm -t. De még akkor is, ha üvegházakban termesztik, ahol a paradicsomot általában jobban nyújtják, ez a fajta legfeljebb 70 cm -re nő. Ezért a bokroknak egyáltalán nincs szükségük harisnyakötőre, és a másik előnye az, hogy a növényeket nem kell rögzíteni. A határmagasság elérésekor a bokor növekedése leáll, és egy erős vastag szár tetejét virágkefe koronázza. Az első petefészek a hatodik levél után alakul ki, a következő – a levelen keresztül.

Milyen hozam fogja meglepni a “szibériai”

paradicsom demidov gyümölcse

Az érést tekintve a fajta a szezon közepéhez tartozik, 105 nap alatt terem. A nyílt terepen a paradicsom júliusban, az üvegházakban egy hónappal korábban kezd érni. A Demidov fajta hozama egyszerűen fantasztikus – akár 11 kg 1 négyzetméterenként. m. És ez gyakorlatilag az időjárási körülmények és az ültetési sűrűség ellenére is így van. Maguk a gyümölcsök is örömet okoznak – meglehetősen nagyok, átlagosan 120 g súlyúak, de akár 200 g is lehet. Jók mind salátákban, mind mártásokon és gyümölcsleveken való tekeréshez. És ha kis példányokat választ, akkor teljesen lehetséges az egész megőrzése.

Annak ellenére, hogy a fajta nem követi, néhány kertész még mindig elvégzi ezt az eljárást, és csak két mostohafia marad. De nem a bokor kialakítása érdekében, hanem a korábbi betakarítás érdekében, és ez valóban “működik”.

A determináns előnyei és hátrányai

a demidov paradicsom előnyei és hátrányai

A kompakt méret mellett Demidov paradicsomának számos más előnye is van:

  • magas hozam;
  • szerény gondozás, mert nem kell megkötni vagy rögzíteni;
  • megjelenés és kiváló ízű gyümölcsök;
  • a félérett paradicsom eltávolításának képessége egy ideig tárolásra, ezalatt “eléri”;
  • immunitás a növények számos betegségével szemben;
  • egyszerűség a reprodukcióban, mert nem hibrid, és magokat gyűjthet a paradicsomból.

A „szibériai” Demidovnak nincsenek jelentős hiányosságai. Kivéve, ha a kertészek termesztik, észrevették a gyümölcsök hajlamosak a repedésre, ha kevés eső és szabálytalan öntözés van.

A Demidov paradicsom “ültetett és elfelejtett” elv szerinti termesztésének eredménye

Previous Post
Styl Minimalismus v interiéru (185+ fotografií) – Umění prostoru. Zbavíme se křeče a omezení
Next Post
Καλλιέργεια φράουλας από σπόρους