15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Padlóburkolat kiválasztása a garázsban

betonpadló a garázsban A beton nagy szilárdságával a garázsban lévő ilyen padlóburkolat gyorsan elhasználódik. A betonpor pedig nemcsak a mechanizmusokra, hanem az emberekre is káros. Az esztrich különösen sérülékeny, amely a technológia megsértésével vagy gyenge minőségű beton használatával van felszerelve.

A betonpor megjelenését a helyiség magas páratartalma és hőmérséklet -csökkenése is okozza, amelyek fokozatosan elpusztítják az alapot. A további bevonat növeli a beton élettartamát és növeli a kényelmet a szobában.

Betonpadló impregnálások és alapozók

garázs padlóburkolata A betonpadló -impregnálásokat a felület keményítésére, pormentesítésére és nedvességállóságának növelésére használják. A színes impregnálások helyettesíthetik a festéket. De figyelembe kell venni rövid élettartamukat – akár 3 évig.

A garázs betonpadlóinak impregnálását szerves (polimer) és szervetlen szilikátra osztják. A szervetlen vegyületek kémiai kölcsönhatásba lépnek a betonfelülettel. A polimerek működési elve eltérő, és népszerűbbek. A polimer szerves impregnálások összetétele behatol a beton felületébe, tapad a részecskékhez, és tartós bevonatot képez.

A szerves impregnálások típusai, összetételtől függően:

 • akril;
 • poliuretán;
 • epoxi.

beton padló alapozóA pormentes betonpadló alapozók behatolnak a porózus felületbe, és megakadályozzák az aljzat lehámlását és repedését. Az alapozó a portalanításon kívül előkészíti az aljzatot a következő bevonatokhoz. Az alapozók felhordása előtt a felületet alaposan megtisztítják a szennyeződésektől, az olajfoltokat oldószerekkel távolítják el.

Garázs padlófestékek

a padló festése a garázsbanA padló festése az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy megvédje a padlót az olaj vagy a benzin károsodásától és felszívódásától. A felületfestés esztétikus megjelenést kölcsönöz és megkönnyíti a tisztítást.

Betonpadló festésére a szokásos zománcok nem alkalmasak, hanem csak különleges összetételű festékek.

Festés előtt elő kell készíteni a padló felületét:

 • hagyjuk megszáradni az új beton esztrichet;
 • minden sérülést a régi padlón javítanak, a felületet csiszolják;
 • távolítsa el a foltokat és a törmeléket;
 • alapozót vagy impregnálást kell alkalmazni, hogy a felső poros betonréteg ne szívjon fel nagy mennyiségű festéket.

A festékeket a területtől függően hengerekkel, ecsettel vagy permetezéssel kell felvinni.

Betonfestékek típusai garázs padlóhoz:

 1. Radír. A festék jó vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Az alkalmazás után rugalmas, egyenletes réteget hoz létre, amely használat közben nem fog lehámlani és elkopni. A gumi festék jó rejtőerővel rendelkezik. A kívánt gumi réteg eléréséhez többféle felhordás szükséges, egy réteg száradási ideje 2-3 óra. A bevonat élettartama körülbelül 10 év, az anyag gyártójától függően. A gumi festékek, mint a garázs padlóburkolata, környezetbarátak, nem bocsátanak ki erős szagokat és káros anyagokat. Különféle színekben kapható. A kompozíció ellenáll a légköri jelenségeknek, ezért garázsok kijáratainak festésére is használható.gumi festék betonhoz
 2. Epoxi. Kétkomponensű festék, amely alapból és keményítőből áll, és az alkalmazás előtt összekeverik. A kompozíció kikeményedési ideje több óra, ezért epoxi festéket kell gyorsan felvinni a garázs padlójára. A festék erős tapadást hoz létre a betonnal, és a keletkező film nem hámlik le működés közben. A bevonat idővel elhasználódhat állandó súrlódás vagy igénybevétel esetén. A festéknek nincs erős szaga, és alkalmas magas páratartalmú és hőmérséklet -változású helyiségekbe. Az epoxi festék bármilyen árnyalatban színezhető, fényes vagy domború felületeket hozva létre. Festés után a padlót tisztítószerekkel lehet tisztítani. Anyag élettartam – 10 év.epoxi festék betonhoz

Moduláris garázs padló

moduláris lefedettségAz anyag egyes csempékből áll, összekötő élekkel. Az elemeket puzzle -ként monolit padlóburkolatba szerelik össze. Ez a kialakítás mindenre alkalmas, beleértve az egyenetlen felületeket is. A burkolólapokat saját súlyuk alatt préselik vagy ragasztják, könnyen felszerelhetők és szükség esetén cserélhetők. A modulok PVC -ből vagy gumiból készülnek.

A moduláris lefedettség további előnyei:

 • csúszásgátló textúra;
 • könnyen tisztítható, a bevonat nem engedi át és nem szívja fel a nedvességet;
 • nem forgácsol;
 • ellenállás a terhelésekkel szemben;
 • nem vezetőképes;
 • nem igényel speciális szerszámokat a telepítéshez.

Padlóburkolat a garázsban, amely jobb PVC vagy gumi modulokhoz:

 • A gumi elemek tartósak, jó ütéscsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek, fekete színűek, domború felületűek. A modulok jellegzetes gumiszagúak, ezért ajánlott a helyiséget szellőztetni a telepítés után, vagy korábban az elemeket. További előnyök közé tartozik az a tény, hogy a telepítés során az anyag könnyen vágható egy közönséges késsel..gumi padlómodulok
 • A PVC modulok polivinil -klorid alapján készülnek, keménységükben hasonlóak a kerámialapokhoz, texturált felület, különböző árnyalatok. További előnyök közé tartozik a szag hiánya, valamint az a tény, hogy az anyag nem támogatja az égést.PVC padlómodulok

Gumi padlóburkolat garázshoz

gumi padlóburkolat a garázsbanEllentétben a moduláris burkolattal, amely különálló elemekből áll, a hengerelt gumi burkolatot egy lappal fektetik le, mint a linóleum. Az illesztési varratokat és a bevonatot ragasztóval rögzítik. A gumihenger anyag csúszásgátló dombornyomott felülettel rendelkezik a hosszú élettartam érdekében.

önterülő gumi bevonatA garázsban található gumi padlóburkolatok önterülő, két komponensből állnak: gumi morzsa és ragasztó keverékéből. A készítményeket összekeverik és speciális technikával alkalmazzák, zökkenőmentes felületet hozva létre.

A bonyolult telepítés miatt az ilyen anyag nem túl alkalmas az öngyártáshoz, valamint a kis helyiségekhez..

Önterülő bevonat

önterülő padlóburkolat a garázsbanModern egykomponensű vagy kétkomponensű készítmények. A keveréket a padlófelületre öntik, és fésűvel és fogazott görgőkkel feltekerik. Az önterülő garázs padlóburkolatok lapos, sima felületet hoznak létre. Olyan elemek, mint a forgács – szárított polimer festékdarabok adhatók az alap és a végső alkalmazás között, ami további dekoratív hatást eredményez a bevonatban.

A munkavégzéshez speciális cipőkre lesz szüksége, amelyek talpán tüskék vagy párnák, tartályok és keverőeszközök vannak.

A folyékony garázs padló felhordása előtt a felületet alaposan meg kell tisztítani, alapozni és csiszolni kell. Az előkészítési szakasz fontos, mivel az alkalmazás során felmerülő érdesség később forgácsokat képez a bevonaton.

Az alapozót ugyanazon az alapon választják ki, mint az önterülő padlókat.

Az önterülő padlók költsége magas, ezért felhordásuk előtt megpróbálják a lehető legnagyobb mértékben kiegyenlíteni a felületet.

A garázs polimer padlóburkolata akrilt tartalmaz, amely néhány órán belül megszárad, ezért a munkát gyorsan és egy mozdulattal kell elvégezni, a tömeget szektorokkal feltöltve. A tartályban lévő összetételt folyamatosan keverjük öntés előtt. Az elárasztott felületet másnap is használhatja.

Az önterülő padlók típusai, az alaptól függően:

 1. Az epoxi garázspadlók tartós, rendkívül dekoratív felületet biztosítanak. A készítmény epoxigyantákat, stabilizáló elemeket tartalmaz, különféle színeket tartalmazhat. Az ilyen padló vegyszerekkel szemben közömbös, fagyálló. A folyékony padló hátránya a javítás összetettsége..epoxi önterülő padló
 2. A beton poliuretán bevonata szilárdságában hasonló az epoxihoz, de nagyobb rugalmassággal rendelkezik. A kopásállóság ilyen jellemzői alkalmazhatók, beleértve a rezgést és ütésterhelést is érő padlókat. Az anyag segítségével fényes vagy domború felület jön létre. A poliuretán réteg biztosítja a beton légmentes és olajálló bevonatát.poliuretán bevonat betonhoz

Az önterülő padló bármilyen anyagból készült padlón használható. A folyékony keverék önterülő képességét olyan magasságú felületeken alkalmazzák. A töltőfelület élettartama 5-7 év.

A garázs padlóburkolatának kiválasztásakor a beton esztrich vagy más padlóanyagok állapotára, az éghajlati viszonyokra és a helyiségre kell összpontosítania, kiszámítania kell az anyagok teljesítményét és telepítését.

Minden a garázs padlóburkolatáról – videó

Previous Post
A 16 legjobb korai virág választéka nyaraló díszítésére
Next Post
Παρατηρούμε τη σωστή γειτονιά στα κρεβάτια, δημιουργώντας μικτές φυτεύσεις λαχανικών