15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lehet -e regisztrálni az országban: számla, regisztráció és dokumentumgyűjtemény

útlevél Az Állami Duma Bizottsága, amely a földviszonyokkal kapcsolatos tevékenységeket folytat, megválaszolta az ország számos lakosának kérdését: lehetséges -e regisztrálni a dachában? A válasz sokáig nemleges volt. Az ezzel kapcsolatos incidensek azonban a sztavropoli régióban nem maradtak észrevétlenek, és az Alkotmánybíróság engedélyezte a regisztrációt a kertes házban. Most mindenki megtanulhatja, hogyan kell regisztrálni az országban a 2014 -es törvény szerint.

A regisztráció módja az országban, a 2014 -es törvény: több sürgető kérdés megoldása egyszerre

útlevél Az elfogadott törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a regisztrációt a dachában, a Duma bizottság tagjai “népi határozatnak” nevezték. Sokan szeretnének tartózkodási engedélyt kapni a nyaralóikban, így a módosítások jelentős számú társadalmi problémát képesek megoldani. Az egyik képviselő biztos abban, hogy idős korban a kertészek regisztrálni kezdenek a dacháikban, és a városi lakások elhagyják a fiatalokat. Ugyanakkor ez lehetővé teszi a lakhatási probléma megoldását, amely napról napra sürgetőbbé válik..

A 2014 -es törvény szerint bárki regisztrálhat a dachában, ha lakása megfelel a követelményeknek. A végrehajtáshoz szükséges feltételekről az Állami Duma bizottsága is egyetértett.

A regisztráció feltételei és feltételei

dachaA vidéki házban történő regisztráció nem egyszerű folyamat, ahogy egyeseknek úgy tűnhet. Ehhez a leendő lakóhelynek meg kell felelnie a hatályos jogszabályokban rögzített követelményeknek..

Először is alaposan tanulmányozza a webhely és a ház dokumentumait és papírjait:

 • A dachában történő regisztráció csak akkor végezhető el, ha a ház, amelyen a ház található, a kerttulajdonos igényei szerint földkategóriának minősül. Csak ez az állapot teszi lehetővé olyan épületek építését, amelyek később állandó lakóhelyként használhatók;
 • Az épületet fel kell szerelni a szükséges kommunikációkkal ahhoz, hogy egész évben élhessen benne. Ehhez fűtési rendszerre, vízellátásra és fényre van szükség. Azt a következtetést, hogy a helyiségek alkalmasak a lakásra, a városvezetés osztálya adja ki;
 • A felépített házzal rendelkező telekkönyvet nyilvántartásba kell venni. Ez megerősítés lesz arról, hogy a ház szerepel a kataszteri nyilvántartásban;
 • Az épületnek rendelkeznie kell levelezési címmel.

És a fő követelmény az, hogy regisztrálhat a dachában, ha a föld tulajdonosa, és a személynek nincs más lakóhelye.

Papírmunka

Ma néhány orosz állampolgárt aggaszt az a kérdés, hogy lehetséges -e regisztrálni a dachában, és hogyan kell elvégezni ezt a folyamatot. A regisztráció kétféleképpen történhet:

 1. A migrációs szolgálat szervein keresztül;
 2. Bírósági eljárásban, az FMS által a kerti házban történő nyilvántartásba vételre vonatkozó elutasítás elleni fellebbezés módszerével.

A Migrációs Szolgálat gyakran küld elutasítást, ezért a tartózkodási engedély megszerzésének leggyakoribb módja az, hogy ezt az ítéletet bíróságon keresztül fellebbezik meg..

Milyen dokumentumok szükségesek ehhez:

 • Az FMS hatóságai kötelesek bemutatni az épület kataszteri útlevelét;
 • Papírok a telek kategóriájának megerősítésére;
 • A városvezetés levele a nyaraló lakóhelyre való alkalmasságáról.

Ha a migrációs szolgáltatás nem hajlandó regisztrálni, akkor pert kell benyújtania. Ehhez csatolni kell a fenti dokumentumok listájához:

 • Személyes nyilatkozat a vidéki házban való tartózkodási engedély szükségességének okaival;
 • Az FMS írásos megtagadása;
 • Nyugta, amely megerősíti az állami díj megfizetését.

Ki tud regisztrálni a dachában?

Lehet -e regisztrálni a külvárosi dachában? Az Oroszországi Földügyi Kapcsolatok Bizottsága jelzi, hogy az állampolgár regisztrálása a kertház helyén Oroszország bármely régiójában elvégezhető.

A fő kérdés az épület lakhatóvá nyilvánítása. Ehhez a következő dokumentumokat kell benyújtani a városvezetéshez:

 • KTF -terv az épület minden emeletére;
 • A földtulajdon és a rajta található ház tulajdonjogát megállapító dokumentáció fénymásolatai;
 • Pályázat az épület megfelelő lakóhelyként való elismerésére. Bármilyen formában összeállítják.

A kérelmet tíz napon belül elbírálják. Bizonyos esetekben a tárcaközi bizottságot a dachába küldik, hogy megszerezze az összes szükséges információt.

Lehet -e fellebbezni az FMS elutasítása ellen??

Az okok, amelyek miatt a migrációs szolgálat megtagadhatja a regisztrációt a dacha és a telek helyén:

 • A közelben nincs szociális infrastruktúra: kórház, óvoda, iskola. A Szövetségi Migrációs Szolgálat nehezen tud válaszolni arra a kérdésre, hogy lehet -e kényelmesen élni ezen intézmények nélkül, ezért elutasítja;
 • A tájháznak a falu, a nyaralótelep vagy a falu területén kell elhelyezkednie. A háznak csak ebben az esetben lesz postacíme;
 • Egyes mérnöki kommunikációk hiánya;
 • A szerkezet nem felel meg az SNiP szabványoknak és biztonsági követelményeknek.

Hogyan kell regisztrálni a dachában, ha a föld tulajdonosa, de az FMS hatóságai elutasították:

 • Miután keresetlevelet írt a bíróságokhoz azzal a követeléssel, hogy ismerjék el a migrációs szolgálatok regisztráció elutasításának jogellenességét. Kötelező jelezni, hogy a ház alkalmas lakásra;
 • Csatolja a keresethez a ház műszaki állapotáról szóló dokumentációs csomagot;
 • Ha a bíróság elfogadja a pozitív ítéletet az Ön javára, akkor újra kell jelentkeznie az FMS-hez, és csatolnia kell a bíróság által kiadott írásos alapot a dokumentációhoz.

A vidéki házban történő regisztráció hosszú eljárás, amelynek sajátosságai és finomságai vannak. Annak ellenére, hogy életbe lépett a földterületek esetleges nyilvántartásba vételéről szóló törvény, a törvény által megállapított követelmények miatt sok orosz nem fogja tudni használni. A jövőben az Állami Duma bizottsága tervezi a törvény néhány módosítását vagy módosítását, de most ezekről semmit sem lehet tudni..

Previous Post
Ültessen Kadlubitsky diót
Next Post
Καλλιέργεια αρακά σε εξωτερικούς χώρους