15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Az Ariston kazánok áttekintése

Kis kazán Az olasz Ariston cég vezető szerepet tölt be a világon a vízmelegítő és fűtőberendezések gyártásában. Az Ariston kazánok megbízható, innovatív és kiváló minőségű termékek, amelyek kielégítik a melegvízben élők modern igényeit, költségmegtakarítást és biztonságos használatot..

Az elektromos tároló vízmelegítő leírása

Az Ariston kazánberendezés (tároló típus) egy lezárt tartály, amelyhez tápkábel és két cső csatlakozik: hidegvíz -ellátás és melegvíz -kimenet. Ezenkívül a kazán magnézium -anóddal, fűtőelemmel, elválasztóval, termosztáttal, hőmérséklet -érzékelővel és leállító berendezéssel van felszerelve. A belső tárolótartályt hőszigetelő réteg borítja. A vízmelegítő konzol segítségével a falra van szerelve. A nagy teljesítményű, túl nehéz kazánokat a padlóra helyezik.

A kazán a következő elv szerint működik:

 • Hideg víz kerül a tartályba a rendszer nyomása alatt.
 • A víz átfolyik a tápcsövön és a diffúzoron, kitöltve a belső tartály alját.
 • A fűtőelem hideg vizet melegít előre meghatározott hőmérsékletre.
 • A termosztát kikapcsolja a fűtőelemet.
 • A fűtött víz belép a belső tartály tetejére, és a hideg víz kiszorítja a kimeneti csövön keresztül.

Elektromos kazán teljesítménye

Fűtőelem Az elektromos vízmelegítő kiválasztásakor figyelembe vesznek néhány technikai árnyalatot. Az egyik az Ariston kazán fűtőelemeinek száma. Az egy fűtőelemmel rendelkező készülék olcsóbb, mint a kettő. De a második lehetőség kényelmes, mivel minden fűtőelem külön -külön be van kapcsolva, ez lehetővé teszi a víz gazdaságosabb felmelegítését, ha a felhasználó nem siet. Ha gyorsan melegvizet kell kapnia, kapcsolja be a második fűtőelemet, amely tartalékként szolgálhat az első meghibásodása esetén.

A két fűtőelemmel rendelkező kazánok gyorsított üzemmódban melegítik a vizet, de ugyanakkor több áramot fogyasztanak, mint az egy fűtőelemmel ellátott vízmelegítők, amelyek gazdaságosabbak, de több fűtési időt is igényelnek. Racionálisabb két fűtőelemmel rendelkező kazánt vásárolni.

Az Ariston fűtőberendezések teljesítménye 1,5-2,5 kW.

Hangerő

Kazán Ariston SG 80 fotókAz Ariston kazán 100 literes és 80 literes nagycsaládosoknak ajánlott. Ilyen térfogatú vízmelegítővel fürödhet, de a 100 literes készülék energiafogyasztása sokkal nagyobb, mint az 50 literesé..

Az Ariston 50 literes kazán a legjobb választás az energiafogyasztás és a melegvíz mennyiség tekintetében. Egy ilyen tartály költségvetési lehetőségnek tekinthető, elég, ha meleg vízben fürdik vagy zuhanyozik 10-15 percig..

A vízmelegítő 30 literes kapacitása mosogatásra vagy zuhanyozásra szolgál 5 percig. Ez a kazán nagyon gyorsan felmelegíti a vizet, nyugodtan kikapcsolhatja otthonról.

A kazánok egyéb jellemzői

Az Ariston márka számos lehetőséget kínál a tartályok gyártásához használt anyagokhoz: rozsdamentes acél, zománcozott és ag bevonat+.

 • Az eszközök alakja kompakt lehet (sorozat ABS Shape Small, ABS Pro Small), ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezzék őket például a mosogató alatt.
 • A lapos alakú eszközöket (ABS Velis QH sorozat, ABS Velis Power stb.) Szintén nagyon kényelmes elhelyezni a lakásban, nagy teljesítmény jellemzi őket.
 • A gyártó egy sor keskeny tartályt is kínál (ABS Pro Eco Slim, ABS Blu R Slim, stb.), Amelyek alkalmasak a fülkékbe történő beépítésre.
 • És még egy terméksorozat – hengeres (ABS Pro R, ABS Pro Plus Power stb.) Zománcozott bevonattal.

A telepítés típusa szerint a kazánok padlóra és falra szerelhetők. Az Ariston 200 literes kazán rendszerint padlóra állítható változat (Platinum Industrial sorozat, TI Tronic Indastrial).

Lehetőség van arra is, hogy kiemeljük a gáz vízmelegítők típusát, amelyek nagy térfogatukkal különböznek, és padlóra állíthatóak és falra szerelhetők. Az ilyen berendezések gazdaságosak a gáz felhasználása miatt, de a gázkészülékek telepítésének technológiája alapvetően eltérő..

A kazánok másik csoportja-beépített szivattyúval (falra szerelt és padlóra állítható), magánházakban használhatók, ahol gyenge a nyomás a csövekben.

Az Ariston kazánok előnyei

Az Ariston kazánok véleményei többnyire pozitívak, a fogyasztók megjegyzik ezeknek a termékeknek az ár és a minőség ésszerű arányát. Az ilyen eszközök használatából származó negatív visszajelzések általában az eszköz helytelen telepítésével és csatlakoztatásával járnak..

Az Ariston SG 80 kazán modellje függőleges telepítéshez kiválóan bevált, a fogyasztók megjegyzik ennek az eszköznek a megbízhatóságát alacsony áron.

Az Ariston vízmelegítők fő előnyei a következők:

 • Gyors vízmelegítés.
 • A víz szakaszos melegítése.
 • A baktériumok víztisztításának funkciója – eco (ugyanakkor kiegyenlíti a hőmérsékletet).
 • Nanomix funkció a gazdaságos tartálytöltéshez.
 • Az ABS rendszer normalizálja az áramfogyasztást cseppek és jogosulatlan szivárgások esetén.
 • Az Ag + ezüstion bevonat jelentősen meghosszabbítja a műszer élettartamát.
 • A magnézium anód hatékony megoldás a romboló tényezők (korrózió, vízkő) ellen.
 • Vonzó design.
 • A telepítés számos formája és módja.

Gázkazánok Ariston

Ariston gázkazánAz “SGA” sorozatú tároló típusú Ariston gázkazánok gázfűtéssel állítják elő a vízmelegítést. Munkájukhoz hagyományos tolóerőt és nyitott égéskamrát biztosítanak. Ezeknek az egységeknek a modellváltozatát a fali változatban 50-100 liter térfogatban, a padlóra állított változatban 120-200 liter között mutatják be. A hangerőtől és a kapacitástól függően háztartási és ipari részekre osztják őket. Az 50-100 literes falra szerelt kazánok 2,9-4,4 kW, az Ariston gázkazánok 200 liter-8,6 kW fogyasztásúak.

A gáztároló vízmelegítők legfeljebb 8 bar üzemi nyomáson működnek, üzemanyagként cseppfolyósított gáz használható. Alacsony víz- és gáznyomás esetén a készülék stabilitása nincs hatással.

Ezek a kazánok a következő elemekkel vannak felszerelve:

 • piezo gyújtás, lángszabályozó érzékelő;
 • poliuretán habszigetelés a hőveszteség minimalizálása érdekében;
 • magnézium anód;
 • gázszelep biztonsági blokkkal (határhőmérséklet -érzékelő, füstelvezető és hőelem);
 • biztonsági szelep (nagynyomású védelem);
 • vízmelegítő szabályozó és kijelző.

A vízmelegítés hőmérséklete 40-72 ° C között állítható be. A belső tartály több mint 1,8 mm vastag és nagy szilárdságú zománccal van bevonva, ami biztosítja a hosszú távú működést. A külső burkolat acélból készült. A készülék teljes mértékben alkalmazkodik a 13 mbar orosz gáznyomáshoz. A magnézium anód finoman diszpergált zománccal kombinálva biztosítja a magas vízminőséget és megakadályozza a vízkő képződését. A sűrű poliuretán habszigetelő réteg jelenléte csökkenti a hőveszteséget és lehetővé teszi a gáz gazdaságos használatát.

Kazánok közvetett fűtés Ariston

Közvetett fűtésű kazánberendezésA felhalmozódó kazánok közvetett fűtéshez Az Ariston egy másik típusú vízmelegítő az olasz márkától. Ezek a következőképpen vannak elrendezve: fűtőtekercs található egy hőszigeteléssel borított tartályban, amelyen keresztül a hűtőfolyadék felmelegíti a tartályban lévő vizet. Egy ilyen rendszer gyors vízmelegítést és több vízfogyasztási pont csatlakoztatását teszi lehetővé..

Az Ariston kazánok közvetett fűtésre három fő sorozatban kerülnek bemutatásra: “BS 1S”, “BS 2S”, “BACD”. Különböző kialakításúak, a tartály térfogata 150 és 500 liter között lehet. Minél nagyobb a készülék teljesítménye és a tekercs területe, annál gyorsabban melegszik fel a víz. A tartályokat titánzománc védőréteg borítja, a kazánok teste pedig acélból készül, magnézium anódokkal vannak ellátva a korrózió elleni védelem érdekében. Ezenkívül ezek az eszközök fűtőelemekkel is felszerelhetők.

A “BS 1S” sorozat gázfűtéses kazánokhoz való csatlakoztatásra készült, ezek a kazánok padlón álló kivitelben készültek. A BS 2S sorozatú vízmelegítők napkollektorhoz csatlakoztathatók. A “BACD” kazánokat kétféle rögzítési módban gyártják: padlóra állítható és falra szerelhető. Csatlakoztathatók falra szerelt gázkazánokhoz.

Videó áttekintés az ARISTON ABS VLS PW 50 – 80 kazánról

Previous Post
Homoktövis olaj: gyógyító tulajdonságok és használati szabályok az egészségre
Next Post
Το πεπόνι Bukharka είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας