15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Konyhai garnitúra összeszerelése – a mesterség titkai

konyhai egységek összeszerelése

Konyhabútor vásárlásakor általában minden elemet egy gyártótól rendelnek, és ugyanabban a stílusban készülnek. A vásárlás nem olcsó, ezért sokan próbálják csökkenteni a költségeket a konyhakészlet önálló összeszerelésével. Ez a megközelítés a költségek hat -tíz százalékát takarítja meg..

a konyhai egységek méretei

Felkészülés a munkára

szerszámkészlet konyhai készlet összeszereléséhez

Miután az összes bútort leszállították, és a lapos kartondobozok kitöltötték a konyhát, dolgozni kell..

Először is elő kell készítenie egy eszközt a konyha összeszereléséhez:

 1. Csavarhúzóra mindenképpen szükség van, mert a szerkezeti elemeket, valamint a szerelvényeket csavarokkal és csavarokkal rögzítik. Csavarhúzó készlettel is megúszhatja – legalább laposnak és keresztnek kell lennie.
 2. Imbuszkulcs. Nem kell külön vásárolnia, általában fülhallgatóval érkezik.
 3. Egy kalapács és fogó jól jöhet az összeszerelés minden szakaszában.
 4. Kenyérsütő kés szükséges a dobozok kicsomagolásához és egyéb segédmunkákhoz.
 5. A szekrények felszerelésekor négyzet, szint és ceruza szükséges.
 6. Egy fúró vagy lyukasztó jól jön, ha fali szekrényeket és polcokat kell a falhoz rögzíteni.
 7. Fémfűrész, szúrófűrész vagy szúrófűrész szükséges az asztallap fűrészeléséhez, lyukak kivágásához a mosogató és a főzőlap számára.

A kicsomagolás egyszerű második lépés lesz. Ne dobja ki a dobozokban talált papírokat. Ezek jelzik a termék jellemzőit és a konyhaszekrények szerelési diagramjait..

A szekrényt ajánlott kicsomagolás után azonnal összeszerelni és felszerelni. Így helyet takaríthat meg, és elkerülheti a zavart a különböző termékek alkatrészeivel. Az összeszerelés megkezdése előtt gondosan tanulmányozza a dokumentumokban megadott információkat. A konyhai egység összeszerelési útmutatójának ismerete segít az elemek helyes rögzítésében.

Ha a headsetet a csatornacsövek beszerelése és az elektromos vezetékek lefektetése után rendelik meg, akkor a gyártás során figyelembe kell venni a kommunikációhoz szükséges összes lyukat, kivágást..

Ha kérdése van, olvassa el az interneten található tematikus cikkeket. Részletesen leírják az összeszerelés árnyalatait. A kézművesek mesélnek munkájuk titkairól. Videó utasításokat is találhat a konyha lépésről lépésre történő összeszerelésével..

A konyhakészlet összeszerelésének és telepítésének sorrendje

alsó talapzatok összeszerelése

Melyik szekrényt kell először kicsomagolni? Úgy tűnik, hogy nem ez a legnehezebb kérdés, de ahhoz, hogy ne terhelje össze a teret, tudnia kell a pontos választ..

A fülhallgató elrendezésének megfelelően a sarokban vagy a fal közelében található elemekkel kell kezdeni. Ha először egy másik szekrényt telepít, akkor később nem tudja rögzíteni a fülhallgatót a szoba falaival. Ezt az árnyalatot emlékezni kell a konyhakészlet összeszerelésének megkezdésekor..

A kérdésben: “mely elemeket kell először elhelyezni, felül vagy alul?” két különböző megközelítés létezik.

összeszerelési folyamat

Egyrészt szokás először az alsó szekrényeket felszerelni. Könnyebben összeszerelhetők, elhelyezésükhöz nincs szükség falipántok felszerelésére. Ezek lesznek a fali szekrények magasságának meghatározásának alapjai is..

Másrészt az előbb telepített alsó zavarja a bonyolultabb felső telepítését..

Mindkét megközelítést magabiztosan használják a tapasztalt kézművesek, így hol kezdje el a konyha összeszerelését – mindenki maga határozza meg. A kezdőket az alsó talapzatok összeszerelésével és felszerelésével kezdjük..

A homlokzatok (ajtók) csuklópántját a konyhai egység üzembe helyezése után kell elvégezni. Ez a megközelítés jelentősen leegyszerűsítheti a munkát..

Szekrény vagy szekrény dobozának lépésről lépésre történő összeszerelése

alkatrészek csatlakoztatása

A modern bútorok moduláris kialakításúak. Az egyes alkatrészek szerelési módszerei a különböző modellekre jellemzőek..

A konyhai készlettel kapcsolatos munka a szekrénydoboz összeszerelésével kezdődik:

 1. A forgácslap elemek csavarokkal vannak felszerelve az excentrikus kötésekhez.
 2. Az oldalfalak függőlegesen vannak elhelyezve az aljához képest.
 3. A csavarfejek speciális lyukakban vannak elhelyezve az alsó végén.
 4. Minden csavar excentrikus kötéssel van rögzítve.

fejhallgató összeszerelési lépései

Hasonló műveleteket végeznek a szekrény tetejével. Az eredménynek egy doboznak kell lennie – a jövő talapzatának alapja. Csak a szerkezet rögzítése marad a hátsó fal felszerelésével. A falakat arra az oldalra kell felvinni a dobozra, ahol nincs laminált szalag, és vékony csavarokkal rögzítik vagy szögezik. Néha a hátsó falat egy speciálisan erre készített horonyba illesztik..

Győződjön meg arról, hogy az ütköző elemek egyformán helyesen vannak felszerelve. Az elülső oldalon a vége laminált szalaggal van lezárva, a hátsó oldalon nyitott fűrész vágott forgácslap található.

alsó talapzatok összeszerelése

Van egy másik lehetőség a doboz összeszerelésére. Ebben az esetben az excentrikus csatlakozót nem használják, és a falakat eurócsavarral rögzítik. A kialakítás is megbízható, de nem tolerálja az ismételt összeszerelést és szétszerelést. A forgácslap elkezd morzsolódni, a horony fellazul, és a szegélykő billegni kezd.

A konyhai fiókok összeszerelése ugyanaz a folyamat, mint a szekrény összeszerelése. Először egy dobozt hoznak létre, majd farostlemez falat szerelnek fel. Doboz esetén ez a fal az alsó. Ezenkívül a dobozokban van egy vagy másik kialakítású futó. Telepítésüket általában a gyártó üzemében végzik..

Hozzá kell tennem néhány szót a sarokkonyha összeszereléséről. Kétféle hasonló konyhai készlet létezik. Az első típusnál a sarkot két közönséges téglalap alakú szekrény díszíti. A másodikhoz speciális saroktalapzatot használnak. Összeszerelése alapvetően nem különbözik bármely más szekrény összeszerelésétől. Gyakran beépített mosogató van felszerelve a sarokszekrényekre..

Konyhai egységek felszerelése

asztallap rögzítése

A fő munkakör a dobozok összeszerelése. De más fontos munka sok időt vesz igénybe. Néhány szóban elmondható, hogyan kell a konyhában mosogatóhoz szekrényt szerelni, de lehet, hogy nem lehet ilyen gyorsan elvégezni a munkát.

Mosáshoz szokásos szekrény használható, vagy speciális szekrény is használható. De az eset összeszerelése általában a szabványos terv szerint megy. Az egyetlen különbség az, hogy a mosogatószekrénynek nincs hátsó fala. Ennek célja a vízellátás és a csatornalefolyó felszerelése..

A mosogató egy speciális kivágásban van felszerelve a munkalapon, amelyet saját kezű konyhai egység összeszerelésekor saját maga kell elvégeznie. Itt jól jön a kirakós.

alapelemek összeszerelése

Egy másik lehetőség a mosogató felszerelésére, ha közvetlenül a szekrényre szereli fel. Ebben az esetben elég csak rögzíteni a fém részt speciális bilincsekkel, majd csavarokkal.

Hogyan telepítsünk egy munkalapot egy konyhai készletre? Az asztallap felszerelése a jelöléssel kezdődik. Egyenes vágása határozza meg a konyha megjelenését.

De nehéz súlyos hibát elkövetni, mivel speciális elemeket biztosítanak az összes lehetséges ízület elfedéséhez:

 1. Deszka az illesztés lezárásához sarokkonyhai munkalapok felszerelésekor;
 2. Lábszegély az asztal és a fal közötti rés lezárására.
 3. Vágás után az asztallap a falhoz és a talapzathoz képest látható. Ezután önmetsző csavarokkal rögzítik az alsó szekrényekhez. Sőt, ezenkívül rögzítettek is.

Az asztallap elülső résének körülbelül 3 cm -nek kell lennie. Fűrészeléskor az élek mentén 1 cm -es rés marad..

A konyhaszekrények egymáshoz való csatlakoztatásához bútorkötéseket használnak. Az elemek összeszerelése rendkívül egyszerű. A legnehezebb a szekrények elhelyezése és a lyukak megfelelő átfúrása. A szakértők bilincsekkel rögzítik a szekrényeket egymás ellen, és csak ezután használnak fúrót.

A szerelvények felszerelése és beállítása

fali szekrények beállítása

Az asztallap helyes felszereléséhez szükséges, hogy a padlóállványok igazodjanak. Ezt az állítható lábak segítségével érik el. A lábak felszerelése a konyhabútorra a készlethez tartozó önmetsző csavarok segítségével történik. A telepítés helyét általában előre, a gyárban történő vezérlőszerelés során határozzák meg. A beállítás egy szint segítségével történik.

ajtó beállítása

Ahhoz, hogy a fülhallgató kényelmesen használható legyen, be kell állítani a függő konyhaszekrényeket. Először a felfüggesztés magasságát kell kiválasztani. Legalább 450 mm -nek kell lennie. A legnépszerűbb szerelési módszer a sínre szerelés. A dekoratív műanyag tokban lévő erős fém horgok a szekrényekhez vannak rögzítve, amelyek a sínhez tapadnak. Ezeket “napellenzőknek” vagy “felfüggesztéseknek” nevezik. Ebben az esetben a beállítást a készülékházban lévő speciális csavar segítségével kell elvégezni. Lehetőség van a telepítési hibák kompenzálására 15 mm -ig.

saját összeszerelésű konyhai készlet

A konyha összeszerelése egyáltalán nem nehéz. Ehhez fontos, hogy tanulmányozza az utasításokat, a tapasztalt szakemberek tanácsait, és gondosan tervezze meg cselekedeteit. Figyelembe véve a konyhai egység összeszerelési tervét és sorrendjét, elkerülheti a sok kisebb bajt, és megvédheti magát a nagyobb problémáktól. A munka eredménye felbecsülhetetlen tapasztalat, kiváló konyhai felszerelés és nagy összegű pénz megtakarítása lesz.

befejezte a headset összeszerelését

Videó utasítás a konyhakészlet összeszereléséhez

Previous Post
Nyírlé – a természetes ital előnyei és ártalmai
Next Post
Η ντομάτα Pink Flamingo ανήκει στις ποικιλίες υψηλής απόδοσης, κάτι που ερωτεύτηκαν οι κάτοικοι του καλοκαιριού.