15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

“E-szelén”: az állatgyógyászati ​​használati utasítás új lehetőségeket nyit meg

e-szelén használati utasítás az állatgyógyászatban Az E-vitamin és a szelén számos állat életében fontos szerepet játszik, ezért a szakértők azt javasolják, hogy az E-szelént adják hozzá a szarvasmarhák étrendjéhez. Ennek a koncentrátumnak az állatgyógyászatban történő felhasználására vonatkozó utasítások azt mutatják, hogy kiváló profilaktikus szer. Ezenkívül elengedhetetlen a különféle betegségek kezelésében..

A legtöbb esetben ez a gyógyszer segít a sikeres küzdelemben:

 • toxikus májdisztrófia;
 • fehér izom betegség;
 • kardiopátia;
 • traumás myositis;
 • sok fertőzés;
 • mindenféle parazita;
 • mérgezés nehézfémekkel, mikotoxikus anyagokkal vagy nitrátokkal.

a tehén megbetegedett Ugyanakkor egy ilyen gyógyszert olyan reproduktív rendellenességekkel rendelkező háziállatoknak adnak. Ez a koncentrátum jelzi a magzat fejlődésével vagy a stressz után fellépő problémákat is. Az “E-szelén” használati utasításában javasoljuk, hogy használja a gyógyszert az állatok vakcinázásának időszakában (amikor allergiás a vakcinázásra) vagy a féregtelenítés során. Más esetekben akkor alkalmazzák, ha nincs elegendő súlygyarapodás vagy a fiatal állatok növekedési retardációja..

Használati utasítás az “E-szelén” állatgyógyászatban

vitamin és ásványi anyagAz E -vitaminnak elegendő mennyiségben kell lennie minden állat szervezetében. Ő az, aki aktívan részt vesz a redox folyamatokban. Ez a vegyület javítja az immunrendszer működését, mivel számos vitamin hatását aktiválja. Ezenkívül a szelén antioxidáns hatásairól ismert. Tökéletesen eltávolítja mindenféle mérgező anyagot az állatok véréből..

Tilos “E-szelént” adni olyan állatoknak, amelyek egyéni intoleranciával rendelkeznek a gyógyszer összetevőire. Háziállatok lúgos megbetegedése esetén is ellenjavallt..

Az egyes állatállományok maximális adagja nem haladhatja meg az egyszeri adagot:

 • 20 ml lovaknak;
 • 15 ml tehenek számára;
 • sertések, juhok és kecskék számára – 5 ml.

Ezeket a mutatókat be kell tartani, hogy ne ártsanak az állománynak. A túladagolás mérgezést okozhat.

Az “E-szelén” gyógyszer adagolása: a pontosság a siker záloga

az E-szelén gyógyszer adagolásaMinden állat esetében saját “E-szelén” dózisát alkalmazzák a gyógyszer állatgyógyászati ​​alkalmazására vonatkozó utasítások szerint. Érdemes megfontolni, hogy csak intramuszkulárisan kell beadni. A szakemberek szintén nem tiltják a szubkután injekciós módszer alkalmazását, bár ez ellenjavallt lovaknál..

Ezt a gyógyszert csak 2 esetben alkalmazzák:

 1. Megelőzés. Egy injekció hatása 2-4 hónapig tarthat, majd az eljárást megismételjük.
 2. Kezelés. 2-3 injekciót kell végezni 7-10 napos időközönként.

Szükség esetén az “E-szelén” tisztított vízzel vagy sóoldattal hígítható. Ez akkor történik, ha kis mennyiségű gyógyszert kell beadnia..

e-szelén nyulaknak és kutyáknakÁltalában a felnőtt állatoknak legfeljebb 1 ml gyógyszert adnak 50 kg élősúlyra, a fiatal állatoknak pedig 0,2 ml / 10 kg -ot. Szelén kutyáknak és más prémes állatoknak 0,04 ml / 1 kg arányban ajánlott. Az ilyen pontos arányok nagyon fontosak, mert 1 ml koncentrátum legfeljebb 0,5 mg nátrium -szelént, valamint 50 mg tokoferol -acetát néven ismert E -vitamint tartalmaz..

Az “E-szelént” nyulaknak intramuszkulárisan adják be, 0,4 ml / 1 kg testtömeg dózisban.

“E-szelén” madaraknak: a recepció 3 jellemzője

e-szelén csirkéknekA madaraknak ezt a gyógyszert vízzel együtt adják, amelyet előzetesen tisztítanak. A gyártók azt javasolják, hogy 1: 100 arányban hígítsák. Tehát 1 kg madársúlyhoz 1 ml koncentrátumot kell hozzáadnia. Bizonyos esetekben 2 ml gyógyszert fel kell oldani 1 liter ivóvízben.betegségmegelőzés

Az “E-szelén” állatgyógyászati ​​készítményt madaraknak többféleképpen is ajánlott használni:

 • megelőző célokra csirkéknek adják (24 születés után) 2-3 hetente egyszer;
 • a fiatal és felnőtt madarak havonta csak 1 adagra jogosultak;
 • a fenti betegségek kezelésére 2-3 injekciót végeznek 7-14 napos intervallummal.

Az “E-szelén” túladagolása nagyon veszélyes. Ez a madarak mozgásának összehangolásának megsértésében, valamint az élelmiszer megtagadásában nyilvánul meg..

Mielőtt a gyógyszert állatoknak adná, ismerkedjen meg az összetett takarmány tartalmával. Ha a takarmány szelént tartalmaz, a gyógyszer alkalmazása ellenjavallt..

E-szelén borjaknak és malacoknak: az egészség az első

e-szelén malacoknak és borjaknakAz “E-szelén” állatgyógyszert malacokra és bárányokra csak megelőző célokra használják az állatok életének első 3 hónapjában.

Az ilyen terápia során fontos figyelembe venni 3 pontot:

 1. A maximális adag 1 ml / 20 kg testtömeg, a minimum 1 ml / 50 kg.
 2. Amikor a kölykök 2 hetesek, megkapják az első injekciót.
 3. A későbbi manipulációkat 2 hetes időközönként 90 napig végezzük.

az e-szelén gyógyszer adagolásaHa az állatállomány tökéletesen reagál a gyógyszeres kezelésre, a profilaktikus kúra kissé meghosszabbítható. Ehhez azonban az adagot 1 ml / 50 kg -ra kell csökkenteni. Ebben az esetben az injekciók közötti intervallumnak 1 hónapnak kell lennie. A szelént ugyanabban a rendszerben használják borjaknál és teheneknél is. Az utolsó injekciót 2 hónappal a szülés előtt adják be..

Ha az “E -szelént” kis kérődzőknek vagy sertéseknek vezették be, akkor 14 nap után vágásra alkalmasak, szarvasmarhák pedig egy hónap múlva. Néha az állatokat erőszakkal ölik meg, majd tetemüket csak élelemként használják a többi élőlény számára.

Az “E-szelén” gyógyszer tárolásának jellemzői

az e-szelén gyógyszer tárolásaA palack gyógyszert kinyitása után 2 héten belül fel kell használni. Ellenkező esetben kárt tehet a nyájban, ha megmérgezi.

Ezenkívül a koncentrátum tárolásának néhány jellemzője van:

 • sötét szobában 3-24˚С hőmérsékleten;
 • mérsékelt páratartalom mellett;
 • távol a gyermekektől;
 • közvetlen napfénytől védve.

Az “E-szelén” állatgyógyászati ​​alkalmazására vonatkozó utasítások jelzik, hogy mennyire fontos a gyógyszer lejárati idejének figyelemmel kísérése. Légmentesen lezárt formában 24 hónapig tároljuk. A gyártók arra is figyelmeztetnek, hogy a gyógyszert nem szabad takarmánnyal keverni..

Ha a koncentrátum a bőrre vagy a nyálkahártyára kerül, ezt a testrészt bő vízzel alaposan le kell öblíteni. Ellenkező esetben allergiás reakció léphet fel.

A gyógyszer ilyen módon történő használatával sok gazda képes volt megvédeni állatállományát számos betegségtől. Ezenkívül az “E-szelén” stabilizálja az immunrendszert, ami jótékony hatással van a háziállatok súlygyarapodására és reprodukciós képességeire..

Az E -szelén alkalmazása kecskékre – videó

Previous Post
Az újszülött borjak diszpepsziája
Next Post
Ασφαλής βιομυκητοκτόνος φυτοσπορίνη-Μ για φυτοπροστασία