15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Το καλύτερο στο είδος του – τι είναι το παρθενοκαρπικό αγγούρι

Παρακαλώ εξηγήστε τι σημαίνει παρθενοκαρπικό αγγούρι; Χθες πήγα στο κατάστημα για να αγοράσω σπόρους για φέτος, δεν υπήρχε πολύς χρόνος, οπότε πήρα σχεδόν τα πάντα. Στο σπίτι άρχισα να εξετάζω και είδα μια τέτοια επιγραφή σε δύο συσκευασίες. Είναι κάποιο είδος ή είδος; Είναι δυνατόν να φυτέψετε τέτοια αγγούρια σε ένα θερμοκήπιο?

τι σημαίνει παρθενοκαρπικό αγγούρι Το είχατε ποτέ έτσι ώστε με την άφθονη ανθοφορία των αγγουριών, λίγα φρούτα να είναι δεμένα ή καθόλου; Αλλά για τους κηπουρούς που γνωρίζουν τι σημαίνει παρθενοκαρπικό αγγούρι, αυτό δεν συμβαίνει. Και όλα αυτά για έναν απλό λόγο – δεν χρειάζονται επικονίαση, η οποία απλοποιεί πολύ την καλλιέργεια. Ταυτόχρονα, τα αγγούρια μεγαλώνουν ακόμα πιο νόστιμα από τα επικονιασμένα. Και έχουν υψηλές αποδόσεις όπου και αν μεγαλώνουν.

Τι σημαίνει παρθενοκαρπικό αγγούρι;

χαρακτηριστικά των παρτενοκαρπικών αγγουριών Τα παρτενοκαρπικά αγγούρια είναι υβριδικές ποικιλίες που απολύτως δεν χρειάζονται επικονίαση για να σχηματίσουν ωοθήκες, ούτε από τις μέλισσες, ούτε φυσικά ή τεχνητά. Οι περισσότερες από αυτές τις ποικιλίες έχουν μόνο γυναικείες ταξιανθίες, στις οποίες είναι δεμένα τα φρούτα. Έχουν υπέροχη γεύση αλλά δεν είναι κατάλληλα για πολλαπλασιασμό σπόρων. Χωρίς επικονίαση, τα αγγούρια δεν έχουν σπόρους ή είναι πολύ μικρά και δεν ωριμάζουν. Έτσι η συλλογή υλικού φύτευσης δεν θα λειτουργήσει..

Μην συγχέετε τα αυτο -γονιμοποιημένα αγγούρια με τα παρθενοκαρπικά αγγούρια – είναι δύο διαφορετικά είδη. Στην πρώτη, η επικονίαση λαμβάνει χώρα και περνά από μόνη της. Και για αυτό σχηματίζουν αρσενικά και θηλυκά λουλούδια. Οι παρθενοκαρπικοί δεν χρειάζονται καθόλου επικονίαση..

Επιπλέον, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών χαρακτηριστικών των παρθενοκαρπικών, αξίζει να σημειωθούν οι ακόλουθες ιδιότητές τους:

  • η απόδοση είναι αρκετές φορές υψηλότερη από εκείνη των άλλων ειδών.
  • τα φρούτα είναι πυκνά, του ίδιου μεγέθους, γλυκά, χωρίς πικρία.
  • τα αγγούρια μπορεί να είναι στο φυτό και να μην κιτρινίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • η ανοσία στα υβρίδια είναι σε υψηλό επίπεδο και σπάνια αρρωσταίνουν.
  • η καλλιέργεια χαρακτηρίζεται από αυξημένη ποιότητα διατήρησης.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων των υβριδικών αγγουριών, εξακολουθεί να υπάρχει μια “αντιπάθεια” για ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Επίσης, οι περισσότερες ποικιλίες μεγαλώνουν μάλλον μακριούς σγουρούς βλαστούς και χρειάζονται καλτσοδέτα. Και αν ξαφνικά συμβεί ότι τα αγγούρια που αναπτύσσονται στα κρεβάτια γονιμοποιούν τις μέλισσες, τότε οι καρποί μπορούν να μεγαλώσουν παραμορφωμένοι και διαφορετικών μεγεθών.

Οι καλύτερες ποικιλίες παρθενοκαρπικών αγγουριών

Μεταξύ των παρθενοκαρπικών, υπάρχουν τόσο ποικιλίες που προορίζονται αποκλειστικά για το θερμοκήπιο, όσο και υβρίδια για ανοιχτό έδαφος. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες φέρνουν νόστιμα φρούτα σαλάτας. Λόγω του λεπτού δέρματος τους, δεν είναι κατάλληλα για κονσερβοποίηση. Ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι κατάφεραν να αναπτύξουν υβρίδια κατάλληλα για αλάτισμα και τουρσί. Επομένως, κατά την αγορά, φροντίστε να διαβάσετε την περιγραφή της ποικιλίας..

Μεταξύ των αγγουριών που δεν χρειάζονται επικονίαση, οι ακόλουθες ποικιλίες έχουν αποδειχθεί καλά (ονόματα με σήμανση F1):

  1. Hermann. Τα μικρά αγγούρια μήκους άνω των 10 εκατοστών ωριμάζουν μετά από 40 ημέρες και είναι κατάλληλα για το τουρσί. Η ποικιλία μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο στο θερμοκήπιο όσο και στο ανοιχτό πεδίο..γερμανική ποικιλία αγγουριού
  2. Η Αρίνα. Μια ποικιλία ανθεκτική στο κρύο, κυρίως για θερμοκήπια, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε κρεβάτια κήπου. Φρούτα μήκους έως 15 εκατοστών ωριμάζουν σε 45 ημέρες, μόνο για σαλάτα.Ποικιλία αγγουριού Arina
  3. Στροβιλοδρόμιο. Τα αγγουράκια πρώιμης ωρίμανσης μήκους περίπου 12 εκατοστών είναι δεμένα σε τσαμπιά και μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε. Κατάλληλο για χειμερινή συγκομιδή.είδος γαϊτανάκι αγγουριού
  4. Πασαμόντε. Μια ευέλικτη ποικιλία για θερμοκήπια και ανοιχτό έδαφος. Τα πρώτα αγγούρια δεν υπερβαίνουν τα 9 εκατοστά σε μήκος, καλύπτονται με σπυράκια και αγκάθια, κατάλληλα για κονσερβοποίηση.Ποικιλία αγγουριού Pasamonte
  5. Το μυστικό της γιαγιάς. Ποικιλία μεσαίας εποχής για θερμοκήπια και κρεβάτια κήπου για καθολική χρήση.μυστικό γιαγιάς ποικιλίας αγγουριού

Χρειαζόμαστε παρθενοκαρπικά αγγούρια και τι είναι αυτό;

Previous Post
A stromantális betegségek fő okai
Next Post
Πώς να καλλιεργήσετε λευκό λάχανο Megaton σε ένα εξοχικό σπίτι