15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Καλλιεργούμε μια ντομάτα Konigsberg στο εξοχικό τους

ντομάτα koenigsberg Το Tomato Konigsberg εκτράφηκε από έναν ερασιτέχνη κτηνοτρόφο από την περιοχή Νοβοσιμπίρσκ V. Dederko. Καταχωρήθηκε στο κρατικό μητρώο το 2005. Η ποικιλία συνιστάται για όλες σχεδόν τις κλιματικές ζώνες της Ρωσίας. Καρποφορεί με επιτυχία τόσο στις νότιες όσο και στις βόρειες περιοχές. Δεν φοβάται την παρατεταμένη ξηρασία, τον παγετό και τις έντονες βροχοπτώσεις. Για να καλλιεργήσετε τέτοιες ντομάτες στον κήπο σας, πρέπει να τις γνωρίσετε καλύτερα. Αρχικά, θα εξετάσουμε μια λεπτομερή περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας ντομάτας Konigsberg και, στη συνέχεια, θα εμβαθύνουμε στην ουσία της γεωργικής τεχνολογίας της καλλιέργειας καλλιεργειών.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του φυτού

απροσδιόριστη ποικιλία ντομάτας Οι ντομάτες Königsberg είναι απροσδιόριστα φυτά. Αυτό σημαίνει ότι οι θάμνοι δεν περιορίζονται στην ανάπτυξη. Συχνά μεγαλώνουν μέχρι 2 μέτρα σε ύψος και χρειάζονται αξιόπιστη υποστήριξη. Το ισχυρό ριζικό σύστημα της καλλιέργειας διεισδύει βαθιά στο έδαφος. Χάρη σε αυτό, αναπτύσσεται επιτυχώς και καρποφορεί σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη..

Τα εφηβικά φύλλα τύπου πατάτας αναπτύσσονται σε ισχυρά κλαδιά. Οι ταξιανθίες σχηματίζονται ψηλά πάνω από το έδαφος. Κατά κανόνα, οι πρώτοι οφθαλμοί είναι δεμένοι στο επίπεδο του 12ου φύλλου. Οι καρποί σχηματίζονται σε ομάδες περίπου 6 ντοματών. Έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη. Αυτά που αναπτύσσονται στο κάτω μέρος φτάνουν τα 900 γρ. Στην κορυφή υπάρχουν συνήθως μικρά δείγματα βάρους έως 300 γρ. Το οβάλ ή κυλινδρικό σχήμα των ντοματών Konigsberg μοιάζει με μια επιμήκη καρδιά. Η φλούδα τους είναι αρκετά πυκνή, γυαλιστερή..

Ανάλογα με το υποείδος, έρχεται σε διαφορετικούς τόνους.:

 • Το κόκκινο;κόκκινη ντομάτα Konigsberg
 • Πορτοκάλι;ντομάτα πορτοκάλι Konigsberg
 • ροζ.ροζ ντομάτα Konigsberg

μεγάλα σαρκώδη φρούταΚάτω από αυτό υπάρχει ένας γλυκός, σαρκώδης πολτός που αποπνέει ένα ευχάριστο άρωμα. Οι ντομάτες δεν χάνουν την ελκυστικότητά τους κατά τη μακροχρόνια μεταφορά και αποθηκεύονται υπέροχα σε ένα δροσερό δωμάτιο. Συνήθως τα φρούτα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χυμού, ζυμαρικών και επίσης καταναλώνονται ωμά..

Τομάτα Kenisberg: τα πλεονεκτήματα της ποικιλίας και του υποείδους

καλλιεργούμε μια ντομάτα Konigsberg

Το κύριο πλεονέκτημα μιας καλλιέργειας λαχανικών είναι η απουσία ελαττωμάτων. Έχει υψηλή προσαρμοστική ικανότητα, οπότε καρποφορεί σε οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες. Οι θάμνοι, το φύλλωμα, το ριζικό σύστημα είναι ανθεκτικά στις περισσότερες μολυσματικές και μυκητιακές ασθένειες. Η ωρίμανση των καρπών συμβαίνει τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Η απόδοση της τομάτας Königsberg είναι 20 κιλά από 1 m² κρεβάτι κήπου.

Παρ ‘όλα αυτά, μπορεί να αυξηθεί με μια σειρά μέτρων:

 • τον έλεγχο του σημείου ανάπτυξης ·
 • τσίμπημα βλαστών και σχηματισμός θάμνων.
 • μέτριο πότισμα?
 • τακτική σίτιση.

Η μόνη ταλαιπωρία είναι ότι τα μεγάλα φρούτα δεν χωράνε στο λαιμό ενός βάζου κονσερβοποίησης. Ωστόσο, η δημοτικότητα της ερασιτεχνικής ποικιλίας αναπαραγωγής ώθησε τους επιστήμονες να αναπτύξουν αρκετά ενδιαφέροντα υποείδη.

ντομάτα Konigsberg σε σχήμα καρδιάςΓια παράδειγμα, η ντομάτα Königsberg σε σχήμα καρδιάς διακρίνεται από πολύ μεγάλα φρούτα, το βάρος των οποίων φτάνει το 1 κιλό. Υποείδος Golden, διάσημο για την ιδιαίτερη γλυκιά γεύση του. Οι καρποί έχουν βαθύ πορτοκαλί χρώμα και περιέχουν μεγάλη ποσότητα καροτίνης. Για αυτό ονομάζεται “βερίκοκα Σιβηρίας” ή “λωτός ντομάτας”. Το κόκκινο Konigsberg εκτιμάται για την υψηλή του απόδοση. Συνήθως, οι κλάδοι του πολιτισμού είναι σπαρμένοι με καρπούς βαθιάς κόκκινης απόχρωσης. Το υποείδος θεωρείται το πιο ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες και ακραίες καιρικές συνθήκες..

Οι σπόροι ντομάτας της ποικιλίας Konigsberg διατηρούν τα χαρακτηριστικά της καλλιέργειας και είναι κατάλληλοι για σπορά τη νέα εποχή.

Αγροτεχνολογίες καλλιέργειας στο εξοχικό τους

χαρακτηριστικά της καλλιέργειας ντομάταςΟι ντομάτες Königsberg σπέρνονται για σπορόφυτα σε διαφορετικούς χρόνους. Εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής όπου προγραμματίζεται η καλλιέργεια της καλλιέργειας. Για παράδειγμα, στη μεσαία λωρίδα, οι ντομάτες σπέρνονται μετά τις 15 Μαρτίου. Και στο έδαφος της Σιβηρίας, στις αρχές Απριλίου. Το κύριο πράγμα είναι ότι η ηλικία των σπορόφυτων πριν από την αποβίβαση σε μόνιμο μέρος είναι τουλάχιστον 50 ημέρες..

Καλλιέργεια ντομάτας Το Konigsberg αποτελείται από μια σειρά διαδοχικών έργων:

 • προετοιμασία σπόρων?
 • δημιουργία κατάλληλου υποστρώματος ·
 • σπορά σπόρων σε δοχεία ·
 • συλλογή σπορόφυτων ·
 • σκλήρυνση των δενδρυλλίων.
 • φύτευση σε θερμοκήπιο ή σε ανοιχτό κρεβάτι.

προετοιμασία σπόρων προς φύτευσηΟι σπόροι που αγοράζονται από το κατάστημα δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία πριν από τη φύτευση. Εάν συλλέγονται με τα χέρια τους, τότε πρώτα απολυμαίνονται με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Οι σπόροι τυλίγονται σε πανί και βυθίζονται σε υγρό για 15 λεπτά και μετά πλένονται με καθαρό νερό. Για να επιταχυνθεί η βλάστηση της καλλιέργειας, χρησιμοποιούνται διάφορα διεγερτικά ανάπτυξης. Για παράδειγμα, οι σπόροι εμποτίζονται για 40 λεπτά σε παρασκευή Epin..

Συνιστάται να τοποθετείτε παλιούς σπόρους στο ψυγείο για αρκετές ημέρες τυλίγοντάς τους σε ένα υγρό πανί.

Γόνιμη προετοιμασία εδάφους

εύφορο έδαφος για σπορόφυταΤο χώμα για την καλλιέργεια ντομάτας Königsberg αγοράζεται στο κατάστημα. Στη συνέχεια αναμειγνύεται, στην ίδια ποσότητα, με χώμα κήπου.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​το υπόστρωμα παρασκευάζεται ανεξάρτητα από τα συστατικά:

 • τύρφη;
 • χλοοτάπητα?
 • άμμος;
 • μαυρόχωμα;
 • πριονίδια.

Πριν γεμίσετε τα δοχεία, το μίγμα χώματος χύνεται με υπερμαγγανικό κάλιο αραιωμένο σε νερό, τρυπημένο στο φούρνο ή θερμαίνεται με ατμό. Η διαδικασία πραγματοποιείται μια εβδομάδα πριν από τη σπορά της ντομάτας. Για επαγγελματική χρήση κουτιά, πλαστικά δοχεία, μικρά δοχεία, κύπελλα τύρφης.

Σπορά επεξεργασμένων σπόρων

σπέρνοντας σπόρους ντομάταςΟι ντομάτες σπέρνονται σε ένα υγρό υπόστρωμα σε βάθος περίπου 1 εκ. Η απόσταση μεταξύ τους είναι τουλάχιστον 3 εκ. Τα δοχεία καλύπτονται με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρονται σε ένα ζεστό δωμάτιο όπου η θερμοκρασία διατηρείται στους 22 ° C. Κάθε μέρα αφαιρείται για λίγα λεπτά για αερισμό. Όταν εμφανιστούν τα πράσινα, η μεμβράνη αφαιρείται. Τα σπορόφυτα βουτούν μετά την εμφάνιση 2-3 αληθινών φύλλων. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ευρύχωρα δοχεία ή δοχεία..

Φροντίδα σπορόφυτων

φροντίδα δενδρυλλίωνΠροκειμένου τα σπορόφυτα να αναπτυχθούν επιτυχώς, τοποθετούνται δοχεία στα παράθυρα όπου υπάρχει πολύ ηλιακό φως. Εάν ο καιρός είναι θολό για μεγάλο χρονικό διάστημα, το εργοστάσιο διαθέτει επιπλέον φωτισμό με τη βοήθεια ηλεκτρικών λαμπτήρων. Επιπλέον, το δωμάτιο διατηρεί ένα άνετο μικροκλίμα για τις ντομάτες..

τα σπορόφυτα είναι έτοιμα για μεταφύτευσηΠοτίστε τα δενδρύλλια καθώς το ανώτερο στρώμα της γης στεγνώνει. Μετά από 2 εβδομάδες, τρέφονται με πολύπλοκα παρασκευάσματα “Agricola” ή “Master”. Περίπου ένα μήνα πριν από τη φύτευση ντομάτας σε μόνιμο μέρος, τα σπορόφυτα σκληραίνουν. Την πρώτη φορά που την βγάζουν στο δρόμο για 30 λεπτά, ο χρόνος που περνά στον καθαρό αέρα αυξάνεται σταδιακά.

Εάν η νυχτερινή θερμοκρασία δεν πέσει στους + 8 ° C, συνιστάται να αφήσετε τα σπορόφυτα όλη τη νύχτα με ένα ανοιχτό παράθυρο..

Φύτευση ντομάτας σε κήπο

φύτευση δενδρυλλίων ντομάταςΑν και η ντομάτα Konigsberg προσαρμόζεται γρήγορα στις νέες συνθήκες καλλιέργειας, φυτεύεται σε μέρος προστατευμένο από τον άνεμο. Επιπλέον, το φθινόπωρο, το έδαφος τροφοδοτείται με χούμο και παρασκευάσματα που περιέχουν φώσφορο. Αμέσως πριν από τη φύτευση, το κρεβάτι χαλαρώνει καλά. Γίνονται πηγάδια, βάθους 15-20 εκατοστών, διατηρώντας ένα διάστημα 70 εκ. Δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 3 θάμνοι καλλιέργειας ανά 1 m². 500 ml νερού χύνεται σε κάθε τρύπα, μετά την οποία τοποθετούνται τα σπορόφυτα. Τα κενά γεμίζουν με χαλαρό χώμα για να μην βλάψουν τους νεαρούς βλαστούς..

Η φροντίδα για μια εδραιωμένη καλλιέργεια πραγματοποιείται σύμφωνα με το παραδοσιακό σχήμα..

Το Tomato Konigsberg είναι ένας πολιτισμός που αξίζει την προσοχή μας. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλα τα κλίματα στο θερμοκήπιο και σε εξωτερικούς χώρους. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσουμε την αγροτεχνολογία των καλλιεργειών.

Το Tomato Konigsberg αντέχει σε όλες τις ιδιοτροπίες της φύσης – βίντεο

Previous Post
Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba
Next Post
Πώς να ποτίσετε σωστά ανθούριο στο σπίτι;