15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan kell megőrizni és pácolni a zöldborsót?

pácolt zöldborsó A borsó pontosan az a termék, amely annyira értékes a vegetáriánusok számára. Ezért minden zöldség- és gyümölcsbarátnak tudnia kell, hogyan kell megőrizni a borsót, hogy felhalmozhassa őket télen. A zöldség sok fehérjét tartalmaz, és képes helyettesíteni a húst. Az ínyencek számára a borsó is előnyös, mivel pépük gyorsabban és ártalmatlanabban emészthető a húshoz képest. A tápláló fehérje annyira telíti a testet, hogy sokáig el lehet menni állati eredetű élelmiszer nélkül. Ez a tény nagyon fontos utazás és túrázás során. Azoknak a turistáknak, akik szeretik a téli kalandokat, tanácsos saját konzervet készletezni. Ehhez tudnia kell, hogyan kell megőrizni a borsót télen. Nézze meg, hogyan kell megfelelően főzni a borsólevest a borsó forralásához.

A zöldborsó fogyasztásával a test tele van energiával, ezáltal növelve a hatékonyságot. Ennek köszönhetően az ember képes elviselni a nehéz terheket és hosszú utakat is megtenni. Általában mindenkinek, aki energikus és aktív, borsót kell ennie. Ennek a gyümölcsnek néhány fajtája természetes cukrot tartalmaz, amely serkenti az agyi aktivitást és a memóriát..

A bélproblémák segítenek megoldani ugyanazokat a borsókat. Jótékony nyomelemei enyhítik a gyomorégést, normalizálják az emésztőrendszer működését. A gyümölcsben található antioxidánsok pozitív hatással vannak a bőr és a haj javítására.

Mint minden ehető növény, a borsó is szezonális gyümölcs. Ezért logikus felhalmozni őket a télre. A borsó téli betakarításának receptjei segítenek kitalálni, hogy milyen sorrendben kell megőrizni ezt a fajta hüvelyes családot a hideg évszakra. Számos recept létezik a borsó eltömítésére, de ezek mindegyike sterilizált vagy nem sterilizált konzervdoboz lesz.

Fiatal, puha borsót választanak a konzervhez. A túlérett borsó csúnya felhős árnyalatot kölcsönöz a kész ételnek, és túl keményítő ízű lesz.

Zöldborsó sterilizálás nélkül

zöldborsó sterilizálás nélkül Az elkészítéshez 3 fél literes üveget kell készíteni. Ehhez szódával kell mosni, és vízforralóval 7 percig sterilizálni kell. Ilyen kis számú doboz nem nyereséges a sütőben sterilizálni. Ez a konzerv borsó receptje 1 liter sima hideg vizet használ. A tartósítás íze nagyon hasonló lesz a boltiéhoz, és mindezt a tömeges helyes arányoknak köszönhetően: 3 evőkanál. evőkanál cukor, 1 teáskanál citromsav, 3 teáskanál só.

Konzerválási eljárás:

 1. Vegye ki a zöldborsót a hüvelyből és öblítse le csapvízzel.öblítse le a borsót
 2. Egy pácot egy adott térfogatú ömlesztett anyagból (só, cukor) és vízből készítenek. A borsó otthoni megőrzése nem biztosítja a konzervdobozok sterilizálását tartalommal, ezért a borsót a forrásban lévő pácba öntik és 15 percig forralják. Az eljárás végén adjunk hozzá citromsavat.forraljuk fel a borsót a pácban
 3. Óvatosan mozgassa a főtt borsót az üvegekbe, majd öntse ugyanazt a pácot, és húzza meg a fedelet. Küldje el a kamrába.

A borsót nem főzheti tovább, mint a recept szerint beállított időtartamot, különben elveszíti alakját, és zabkása lesz..

Sterilizált zöldborsó

Azok, akik meg akarják tanulni a borsó sterilizálással történő megőrzését, készítsenek 600 gramm hüvely nélküli borsót. A munkadarabhoz 1,5 literes edényre vagy 3 darab 0,5 literes üvegre lesz szüksége. Ehhez a pác fog menni, amely 1 liter közönséges vízből, 1 evőkanálból áll. evőkanál só, 1,5 evőkanál. evőkanál cukrot és citromsavat, 3 gramm mennyiségben.

Konzerválási eljárás:

 1. A hüvelyből hámozott borsót 3 percig blansírozzuk.lehámozzuk a borsót
 2. Készítsen pácot ömlesztett víz vízben való feloldásával. Forraljuk.forraljuk fel a pácot fűszerekkel
 3. Az otthon konzervált borsó először a dobozokba csomagolásáról gondoskodik. Ezután a borsótartályokat fel kell tölteni forró páccal, és sterilizálni kell, amely 3 órán át tart..sterilizálja a borsót
 4. Vegye ki a vízből, csavarja fel a fedeleket és tekerje be egy takaróba.zárja be a borsóval töltött üvegeket

Ha az edényben lévő folyadék 3 napon belül nem zavarossá válik a dugulás után, az azt jelenti, hogy a borsó a szabályok betartásával zárva van, és biztonságosan félre lehet tenni a kamrában, legfeljebb 1 évig. Ha a pác zavarossá vált, akkor jobb, ha azonnal megszabadul az ilyen tartósítástól..

Pácolt zöldborsó sterilizálással

Azok a háziasszonyok, akik érdeklődnek a borsó pácolása iránt otthon, figyelhetnek az alábbi receptre. A pácolási eljárás meglehetősen hosszú, de nem igényel sok erőfeszítést..

Pácolás menete:

 1. Vegye ki a hüvelyeket a borsóból és mossa meg.hámozza meg a borsót
 2. Készítse elő a pácot, amely 1 evőkanálból áll. evőkanál cukrot és 1 evőkanál. evőkanál sót 1 liter vízben hígítva. Forraljuk fel és öntsük rájuk a borsót, teljesen fedjük le folyadékkal.forraljuk fel a pácot cukorral és sóval
 3. 3 perc forralás után mindent üvegekbe rendezünk, és sterilizálásra küldjük.töltse fel a sterilizáló üvegeket
 4. A sterilizálás kettős lesz. Az első napon 30 percen belül el kell végezni, majd fedővel le kell fedni és egy napra félre kell tenni. Másnap sterilizálja az üvegeket 20 percig, és már szorosan zárja le a fedelet.zárja be a borsóüvegeket
 5. Hagyjuk kihűlni és tegyük a hűtőbe.

Célszerű tárolni a kész termékeket pincében vagy hűvös helyen..

A felsorolt ​​receptek a borsó megőrzéséhez a legfontosabbak, amelyek kiegészíthetők saját újításokkal..

Previous Post
Orchidea betegségek és növénymentési technikák feltárása
Next Post
איך לגדל תפוחי אדמה לפי מיטלידר בקוטג ‘קיץ קטן