15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Λύσιμο σε κουνέλια – γιατί ένα ζώο χάνει τρίχες;

λιώνοντας σε κουνέλια Το βούρτσισμα στα κουνέλια είναι η απώλεια παλιών μαλλιών και η αντικατάστασή τους με νέο μαλλί. Οι λόγοι για αυτή τη διαδικασία μπορεί να είναι τόσο φυσικοί όσο και παθολογικοί. Οι πρώτες περιλαμβάνουν εποχιακές και ηλικιακές αλλαγές, οι δεύτερες – διάφορες ασθένειες. Ανεξάρτητα από τον λόγο, κατά τη διάρκεια της περιόδου λιώματος, τα κουνέλια απαιτούν ιδιαίτερα προσεκτική φροντίδα, επειδή σβώλοι ματ μαλλιού εισέρχονται στο στομάχι του ζώου και μπορεί να είναι θανατηφόροι.

Λύσιμο σε κουνέλια – χαρακτηριστικά και τύποι

χαρακτηριστικά του molting σε κουνέλια Το λιώσιμο σε κουνέλια ταξινομείται ως μια φυσική, φυσιολογική διαδικασία που χαρακτηρίζει όλα τα μέλη της οικογένειας Λαγού. Όταν λιώνει, το κάλυμμα της γούνας μπορεί να ανανεωθεί πλήρως ή εν μέρει, ενώ η επιδερμίδα ανανεώνεται και ενισχύεται.

Το λιώσιμο σε κουνέλια μπορεί να λάβει διάφορες μορφές.:

 1. Αόρατο – το παλιό μαλλί πέφτει σε μικρά τσαμπιά, οπότε οπτικά αυτή η διαδικασία είναι σχεδόν αόρατη.
 2. Ξαφνικά φαλακρά μπαλώματα – μπορεί να είναι φυσικά και παθολογικά. Εάν στη θέση φαλακρών κηλίδων το δέρμα παραμένει καθαρό και ροζ, χωρίς πληγές, έλκη και εξανθήματα, αυτό είναι ένα φυσιολογικό στίγμα.
 3. Γρήγορα – το ζώο χάνει γρήγορα τρίχες, οι οποίες πέφτουν σε μεγάλα κομμάτια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το molt διαρκεί όχι περισσότερο από 12-15 ημέρες..

Στα κουνέλια, η αποβολή μπορεί να είναι υπερβολική. Σε αυτή την περίπτωση, τα μαλλιά πέφτουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το κάλυμμα δεν ανανεώνεται, το σώμα του ζώου παραμένει γυμνό..

Μεταξύ των κύριων λόγων για τους οποίους τα κουνέλια χάνουν τρίχες σε υπερβολικές ποσότητες είναι οι μεταβολικές διαταραχές, η ανεπάρκεια βιταμινών και οι συχνές αλλεργικές αντιδράσεις. Ο λόγος για την έντονη τριχόπτωση μπορεί να είναι οι συχνές αλλαγές στις ζωοτροφές ή η υπεροχή πρωτεϊνικών τροφών στη διατροφή του κουνελιού (όσπρια, μηδική, τριφύλλι).

Πήξιμο που σχετίζεται με την ηλικία σε κουνέλια

molt διακοσμητικών κουνελιώνΗ γήρανση που σχετίζεται με την ηλικία σε κουνέλια χαρακτηρίζεται από ανανέωση του καλύμματος μαλλιού σε ορισμένα στάδια της ζωής του ζώου. Τα κουνέλια γεννιούνται εντελώς γυμνά, αλλά μέχρι την ηλικία των 30 ετών καλύπτονται με παχύ μαλλί μήκους έως 3 εκατοστών.

Αφού φτάσουν στην ηλικία του ενός μήνα, τα κουνέλια ξεκινούν το πρώτο molt, στο οποίο το “γούνινο παλτό” των παιδιών αντικαθίσταται από παχιά γούνα. Ανάλογα με τη φυλή και το φύλο του ζώου, καθώς και τις συνθήκες του οικοτόπου του, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 55-60 ημέρες..ηλικία που λιώνει σε κουνέλια

Χαρακτηριστικά του μολύνματος που σχετίζεται με την ηλικία σε κουνέλια:

 • το παλτό γίνεται θαμπό και αρχίζει να κοιμάται έντονα.
 • μεμονωμένα μέρη του σώματος του κουνελιού μπορεί να καλύπτονται με φαλακρά μπαλώματα.
 • σχηματίζεται μαλακό χνούδι στη θέση φαλακρών σημείων.
 • το μαλλί χύνεται ανομοιόμορφα – κυρίως στην περιοχή του λαιμού, στην ουρά και στα πίσω πόδια, μετά από τα οποία οι γοφοί, οι ωμοπλάτες και η κοιλιά αρχίζουν να πέφτουν.

16-18 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του molt πρώτης ηλικίας, ξεκινά το δεύτερο στάδιο του, που διαρκεί έως και 65 ημέρες.

Εποχιακό molt

εποχιακό molt σε κουνέλιαΤο εποχιακό molting είναι χαρακτηριστικό για τις εποχές του φθινοπώρου και της άνοιξης. Πριν από την έναρξη των χειμερινών παγετώνων, η γούνα του κουνελιού αντικαθίσταται από το χειμώνα – παχύτερη και πυκνότερη, με κάτω υπόστρωμα. Την άνοιξη, το ζώο αλλάζει το τρίχωμά του σε πιο λεπτό και λεπτό..

Όταν το κουνέλι λιώνει, εξαρτάται από τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής, κατά μέσο όρο, η φθινοπωρινή αλλαγή μαλλιού ξεκινά τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ή το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως 43-45 ημέρες.

Το ανοιξιάτικο molt ξεκινά το πρώτο μισό του Μαρτίου. Πρώτα απ ‘όλα, τα μπροστινά πόδια πέφτουν, στη συνέχεια η περιοχή του κρούστου και της ουράς.

Παθολογικό ξεφλούδισμα

παθολογικό moltΤο παθολογικό molting, το οποίο ονομάζεται επίσης αντισταθμιστικό, σχετίζεται με ασθένειες του ζώου και είναι το εξωτερικό τους σύμπτωμα..

Οι κύριες ασθένειες που προκαλούν τριχόπτωση σε κουνέλια:

 1. Λοίμωξη με ακάρεα μαλλιού – ταχεία τριχόπτωση ή πλήρης φαλάκρα στην περιοχή της ουράς.
 2. Βλάβη με ακάρεα ψώρα – φαλακρά μπαλώματα εμφανίζονται κάτω από τα αυτιά, τη μύτη και γύρω από τα μάτια του ζώου, το δέρμα στις φαλακρές περιοχές του σώματος καλύπτεται με πληγές και αποστήματα. Το κουνέλι υποφέρει από φαγούρα και κάψιμο του δέρματος.
 3. Fύλλοι – όταν μολύνονται με αυτά τα παράσιτα, το κουνέλι συνεχώς κνησμός, πάσχει από συχνές αλλεργικές αντιδράσεις.
 4. Αβιταμίνωση – σε αυτή την περίπτωση, το δέρμα κάτω από τα φαλακρά κομμάτια παραμένει καθαρό και υγιές, αλλά το νέο τρίχωμα αναπτύσσεται πολύ αργά.

Η τριχόπτωση στα κουνέλια είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι λειχήνας. Στην περιοχή των φαλακρών κηλίδων στο σώμα του ζώου, εμφανίζονται στρογγυλεμένες κηλίδες ροζ χρώματος, ξηρές και ξεφλουδισμένες. Σε αυτή την περίπτωση, το κουνέλι πρέπει να παρουσιαστεί στον κτηνίατρο, διαφορετικά το κατοικίδιο μπορεί να χάσει εντελώς το τρίχωμά του..

Διάρκεια molting σε κουνέλια

διάρκεια molt

Το πόσο καιρό θα κουνιστούν τα κουνέλια εξαρτάται από την ηλικία του ζώου, την εποχή του χρόνου και μερικούς άλλους παράγοντες.:

 • που ανήκουν στη φυλή – το molt στα πεσμένα ζώα διαρκεί περισσότερο.
 • περιβαλλοντικές συνθήκες – σε υψηλές θερμοκρασίες αέρα, η διαδικασία αλλαγής γούνας διαρκεί περισσότερο.
 • χαρακτηριστικά της διατροφής – η έλλειψη πρωτεϊνικών προϊόντων στη διατροφή επιβραδύνει την αλλαγή του μαλλιού.
 • ηλικία – το molt στα νεαρά κουνέλια είναι ταχύτερο.
 • φύλο – το τρίχωμα των αρσενικών αλλάζει περισσότερο από αυτό των γυναικών.

περιόδους τήξηςΚανονικά, το πρώτο πουλάκι κουνελιών που σχετίζεται με την ηλικία λαμβάνει χώρα μετά την ηλικία των 4 εβδομάδων και μπορεί να διαρκέσει έως και 40-55 ημέρες. Μετά από αυτό, μετά από 16-18 ημέρες, αρχίζει το δεύτερο molt, το οποίο διαρκεί έως και 50-60 ημέρες..

Εποχιακή ανανέωση του τριχώματος παρατηρείται το φθινόπωρο και την άνοιξη. Η μέση διάρκεια του είναι 40-45 ημέρες.

Φροντίδα για κουνέλια κατά τη διάρκεια του molting

φροντίδα για ένα κουνέλι κατά τη διάρκεια του moltingΚατά τη διάρκεια της περιόδου πτώσης, τα κουνέλια χρειάζονται προσεκτική φροντίδα. Πρέπει να δημιουργήσουν άνετες συνθήκες, να παρακολουθούν αυστηρά την καθαρότητα και την ισορροπία της διατροφής..

Βασικοί κανόνες φροντίδας:

 1. Συνιστάται να χτενίζετε ένα μακρυμάλλης κατοικίδιο που ρίχνει κάθε 2 ημέρες. Η πετσέτα σε ένα κουνέλι εισέρχεται στο στομάχι, προκαλώντας πεπτικές διαταραχές και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, ακόμη και θάνατο.
 2. Τα κοντότριχα κουνέλια μπορούν να «χτενιστούν» με μια υγρή παλάμη, αφαιρώντας τα χαλαρά μαλλιά.
 3. Ένας λεπτομερής καθαρισμός του κλουβιού κουνελιού πρέπει να γίνεται καθημερινά..

Το λιώσιμο σε κουνέλια είναι μια φυσιολογική διαδικασία που μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία ή εποχιακές αλλαγές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τριχόπτωση μπορεί να υποδηλώνει ασθένεια ενός ζώου. Ο κτηνοτρόφος πρέπει να παρακολουθεί στενά την υγεία του κατοικίδιου ζώου. Εάν εμφανιστούν πληγές, φλύκταινες ή μεγάλα φαλακρά μπαλώματα στο δέρμα, δείξτε το ζώο στον κτηνίατρο.

Εποχιακό molt σε κουνέλια – βίντεο

Previous Post
Függöny a hálószobához: 265+ (Fotó) Újdonságok a modern dizájnhoz
Next Post
Θα μάθουμε από έμπειρους κηπουρούς 12 μυστικά της καλλιέργειας σπορόφυτων λάχανου
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org