15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ποια θα πρέπει να είναι η πιο αποτελεσματική σίτιση των ταύρων

η πιο αποτελεσματική σίτιση ταύρων Με σταθερή ζήτηση και υψηλές τιμές αγοράς για το βόειο κρέας, η κτηνοτροφία μπορεί να είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση για έναν αγρότη. Αυτή η δημοσίευση θα εξετάσει την πιο αποτελεσματική διατροφή μόσχων με βάση την εμπειρία των επιτυχημένων ευρωπαϊκών εκμεταλλεύσεων..

Από πού να ξεκινήσετε

ταΐζοντας τον ταύρο Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξει ένας κτηνοτρόφος είναι η δημιουργία ενός χώρου για κανονική στέγαση και φροντίδα για το μοσχάρι..

Η δημιουργία συνθηκών για ταχεία αύξηση βάρους θα επιτρέψει τη σωστή οργάνωση του στάβλου για τους ταύρους: στο σπίτι, η εμφάνιση ρευμάτων, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες, πρέπει να αποκλειστούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η σωστή φροντίδα των μοσχαριών περιλαμβάνει:

 1. Συμμόρφωση με το σχήμα σίτισης με μια σωστά επιλεγμένη δίαιτα που αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.
 2. Καθημερινή αλλαγή απορριμμάτων και έγκαιρη απομάκρυνση λυμάτων.

Η ευρωπαϊκή τεχνολογία για πάχυνση μόσχων ταύρων για κρέας περιλαμβάνει την αγορά υγιούς ζώου. Οι έμπειροι αγρότες συνιστούν την αγορά νέων αποθεμάτων αποκλειστικά από εκτροφεία με καλή φήμη..

θρεπτική διατροφή για ταύρουςΗ ιδανική επιλογή είναι να αγοράσετε ταύρους για πάχυνση σε ηλικία 2-3 μηνών. Παρά τη χαμηλή παραγωγή πεπτικών ενζύμων, στα έντερα ενός υγιούς μόσχου αυτής της ηλικίας, η μικροχλωρίδα, τα βακτήρια διφωδο και γαλακτικού οξέος έχουν ήδη αναπτυχθεί επαρκώς, τα οποία συμβάλλουν στη σωστή επεξεργασία του περιεχομένου και την απομάκρυνση των αποβλήτων από το σώμα.

Συχνά, οι κτηνοτρόφοι βάζουν μηνιαίους μόσχους για να ταΐσουν. Η πάχυνση των μόσχων για κρέας στο σπίτι συνδέεται με ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της διατροφής. Πράγματι, σε ηλικία 1-2 μηνών στο σώμα των μηρυκαστικών, το πεπτικό σύστημα μόλις σχηματίζεται. Υπό φυσικές συνθήκες, η βασική τροφή του μόσχου είναι το μητρικό γάλα. Γι ’αυτό τρώνε συχνά, αλλά σε μικρές δόσεις..

Όταν παχαίνετε μόσχους ενός μηνός, θυμηθείτε ότι μικρές μερίδες ζωοτροφών επεξεργάζονται και απορροφώνται εύκολα. Αυτό μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης εντεροβακτηρίων στην πεπτική οδό, προκαλώντας εντερική αναστάτωση..

Πόσο κερδίζει ένας goby το καλοκαίρι; Η αύξηση βάρους των νεαρών ταύρων εξαρτάται πολύ από τη φυλή. Οι πιο συμφέρουσες από αυτή την άποψη είναι οι φυλές κρέατος:

 • Hereford?
 • Αμπερντίν Άνγκους
 • Καλμύκη;
 • Λευκοκέφαλο Καζακστάν.
 • προσομοίωση.

Με μια καλά επιλεγμένη διατροφή, τα υγιή νεαρά ζώα αυτών των φυλών είναι σε θέση να κερδίσουν έως και 1,5 κιλό μυϊκής μάζας την ημέρα.

Σίτιση μόσχων για πάχυνση: δίαιτα

νεαροί ταύροιΗ κλασματική και σωστή διατροφή είναι το κλειδί για την υγεία και την ταχεία αύξηση βάρους σε όλα τα μηρυκαστικά. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός σχεδίων και αρχών σίτισης που σας επιτρέπουν να έχετε το αποτέλεσμα της ταχείας αύξησης βάρους στη βέλτιστη χρονική περίοδο..

Η σωστή σίτιση ταύρων πάχυνσης πρέπει να εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

 1. Ανάπτυξη της κυκλικής πέψης.
 2. Αποτελεσματική αύξηση βάρους.

Ο αγρότης είναι ελεύθερος να επιλέξει ανεξάρτητα τη διατροφή για τη διατήρηση των ταύρων με βάση τις δυνατότητές του. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες για την επιλογή τροφής, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία των νεαρών ζώων..

Πρώτος μήνας περιεχομένου

μόσχος 1 μήναςΚατά τον πρώτο μήνα της ζωής, η κύρια τροφή για μόσχους είναι το πρωτόγαλα σε ποσότητα 8-10 λίτρων ημερησίως, προσθέτοντας 5 γραμμάρια επιτραπέζιου αλατιού και φωσφορικών τροφών από τη δέκατη ημέρα. Από την εικοστή ημέρα, σιτηρά κριθάρι ή πλιγούρι βρώμης προστίθενται στη διατροφή του μόσχου. Καθημερινός κανόνας – 100 g.

Δεύτερος μήνας

μόσχος 2 μηνώνΗ διατήρηση ταύρων στο σπίτι προϋποθέτει τη συμπλήρωση της δίαιτας με σανό σε ποσότητα 200 γρ. Για να αυξήσετε το βάρος, αυξήστε την ημερήσια δόση των συμπληρωμάτων σιτηρών στα 200 γρ. Το Την 7η εβδομάδα της ζωής, ο ημερήσιος ρυθμός σανού αυξάνεται στα 500 g, το μείγμα κόκκων στα 700 g.

Τρίτος μήνας σίτισης

μόσχος 3 μηνώνΤον τρίτο μήνα, τα μικρά μεταφέρονται εντελώς στην επιστροφή 10 l / ημέρα, η ποσότητα των συμπυκνωμάτων αυξάνεται σε 1 kg, οι πατάτες εισάγονται σε ποσότητα 200 g / ημέρα. Ξεκινώντας από την ημέρα 70, οι ταύροι πάχυνσης με γρήγορο τρόπο συνεπάγονται την αύξηση της ημερήσιας ποσότητας πατάτας σε 300 g χονδροειδούς σε 900 g, συμπυκνωμένης τροφής σε 1,4 kg. Στο τέλος του τρίτου μήνα, το μοσχάρι πρέπει να λαμβάνει 1 κιλό σανό, 0,5 κιλά πατάτες, 1,6 κιλά ατμού μείγματος σιτηρών την ημέρα.

Τέταρτος μήνας

μόσχος 4 μηνώνΑπό αυτή τη στιγμή, η ποσότητα αποβουτυρωμένου γάλακτος μειώνεται στα 8 λίτρα, αλλά η ποσότητα τραχιάς τροφής αυξάνεται σε 1,2 κιλά. Ο ημερήσιος κανόνας των ριζικών καλλιεργειών και συμπυκνωμάτων είναι ήδη 1,5 κιλό. Στα μέσα του τέταρτου μήνα, η ενσίρωση σε ποσότητα 0,5 kg εισάγεται στη διατροφή των gobies. Στο τέλος αυτής της περιόδου, κάθε μόσχος πρέπει να λαμβάνει 1,5 κιλό χονδροειδής τροφής, 1,6 κιλά μείγματος δημητριακών, 1 κιλό ενσίρωσης..

Πέμπτος μήνας

μόσχος 5 μηνώνΗ πιο αποτελεσματική διατροφή για ταύρους πάχυνσης του πέμπτου μήνα είναι η απόκτηση της ημερήσιας τιμής των ακόλουθων προϊόντων: 8 λίτρα αποβουτυρωμένου γάλακτος. 1 κιλό καλλιέργειες ενσίρωσης και ρίζας. 1,8 κιλά συμπυκνωμένα με τη μορφή φλυαρίας. Στο τέλος του μήνα, ο ρυθμός φυτικής τροφής αυξάνεται σε 2 κιλά την ημέρα. Μειώστε την ποσότητα γάλακτος στα 4 λίτρα.

Έκτος μήνας

μόσχος 6 μηνώνΗ διατροφή μόσχων για κρέας μέχρι αυτή τη στιγμή συνεπάγεται σταδιακή διακοπή της κατανάλωσης γάλακτος.

Για να λάβει επαρκή διατροφή, ένας νεαρός ταύρος πρέπει να λάβει:

 • 2,5 κιλά φυτικών τροφών.
 • 3 κιλά ενσίρωσης.
 • 1 κιλό πατάτες?
 • 2 κιλά συμπυκνωμένης τροφής.

Η ημερήσια πρόσληψη αλατιού είναι 20 g. φωσφορικά άλατα – 25 γρ. Στο τέλος του έκτου μήνα, το γάλα αφαιρείται εντελώς από τη διατροφή. Ο ρυθμός σανού είναι 3 κιλά. Η ποσότητα της ενσίρωσης αυξάνεται στα 5-6 kg / ημέρα.

Εάν ακολουθηθεί αυτό το σχήμα σίτισης στο τέλος του έκτου μήνα, το βάρος του ταύρου μπορεί να φτάσει τα 200 κιλά..

Διατροφή για τη διατροφή ταύρων στην ηλικία των 6 έως 12 μηνών

ταύρος 6 μήνεςΜια σωστά επιλεγμένη διατροφή κατά τη διάρκεια της γαλακτοκομικής περιόδου είναι η πιο σημαντική για το σχηματισμό της απαραίτητης ποσότητας ενζύμων στα έντερα για καλή πέψη..

Οι αρχάριοι κτηνοτρόφοι συχνά ρωτούν πώς να ταΐσουν τα μοσχάρια για ταχεία ανάπτυξη σε διάρκεια ζωής 6 μηνών έως 1 έτους. Η αναλογία των μόσχων που παχαίνονται σχηματίζεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα μιας συγκεκριμένης βάσης ζωοτροφών και τον επιλεγμένο τύπο σίτισης. Τα ποσοστά κατανάλωσης έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν μυϊκή μάζα 700-800 g ημερησίως.

Υπάρχουν τρεις τύποι σίτισης:

 1. Σανός. Περιλαμβάνει ημερήσια κατανάλωση 1,5 κιλό φρέσκο ​​σανό, 8 κιλά αλιείας, 2 κιλά συμπυκνωμένης τροφής (KR-1). Ο ημερήσιος κανόνας του επιτραπέζιου αλατιού είναι 20 g. τροφοδοσία φωσφορικών – 35-40 g.
 2. Η τροφή ενσίρωσης και αλιείας περιλαμβάνει: 10 κιλά ενσίρωσης (καλύτερα από το καλαμπόκι). 2 κιλά φρέσκο ​​σανό. 4 κιλά ενσίρωσης. 2 κιλά συμπυκνωμένης τροφής. Η ημερήσια πρόσληψη αλατιού και φωσφορικών αλάτων είναι 20 και 40 g, αντίστοιχα. Κατά μέσο όρο, η ημερήσια αύξηση βάρους σε μια τέτοια δίαιτα είναι 0,8 κιλά.
 3. Η συνδυασμένη διατροφή περιλαμβάνει τη χρήση ενσίρωσης, σανό και ριζικών καλλιεργειών για τη διατροφή μόσχων: πατάτες, ζαχαρότευτλα, κολοκύθες, κολοκυθάκια, καρότα. Η καθημερινή διατροφή για έναν ταύρο είναι: 5 κιλά σανό και ρίζες. 8 κιλά ενσίρωσης, 3 κιλά συμπυκνωμένα. Κατανάλωση αλατιού και φωσφορικών στα 20 και 40 g, αντίστοιχα.

Μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου, το βάρος ενός ταύρου ενός έτους μπορεί να φτάσει τα 320-400 κιλά..

Διατροφή ταύρων ηλικίας 12 έως 18 μηνών

γουρούνιΓια τους κτηνοτρόφους, αυτή η χρονική περίοδος ονομάζεται περίοδος εκτροφής. Ανάλογα με τον τύπο σίτισης που επιλέγεται, ο νεαρός ταύρος πρέπει να λαμβάνει μια ορισμένη ποσότητα προϊόντων που συμβάλλουν στην απόκτηση μυϊκής μάζας έως και 600-700 κιλά..

Διατροφή των gobies:

 1. Ο τύπος σίτισης της αλιείας προϋποθέτει ημερήσια κατανάλωση 10 κιλών αλιείας, 2 κιλών σανό και συμπυκνωμένη τροφή.
 2. Το σιλό και το σιτάρι περιλαμβάνουν: 14 κιλά ενσίρωσης, 5 κιλά σανό και 2 κιλά συμπυκνωμένης τροφής.
 3. Το συνδυασμένο σιτηρέσιο για τη διατροφή του ταύρου είναι: 10 κιλά ενσίρωσης, 5 κιλά χόρτου, 3 κιλά φρέσκο ​​σανό, 6 κιλά ρίζες.

Με οποιαδήποτε διατροφή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ημερήσια πρόσληψη μετάλλων είναι: επιτραπέζιο αλάτι – 40 g, πρόσθετα φωσφορικών – 50 g.

Πόσο σανό χρειάζεται ένας ταύρος για το χειμώνα; Η χειμερινή δομή των τροφίμων προϋποθέτει την κατανάλωση 45 – 50% σανού από τη συνολική καθημερινή διατροφή..

Υπάρχει ένας τύπος με τον οποίο μπορείτε να υπολογίσετε την κατά προσέγγιση ποσότητα σανού που απαιτείται για τη διατροφή ταύρων: 4 κιλά ποιοτικού προϊόντος ανά 100 κιλά σωματικού βάρους.

Η πιο αποτελεσματική πάχυνση των ταύρων: δίαιτα και πρόγραμμα διατροφής

πάχυνση ενός ταύρου για κρέαςΟ βέλτιστος χρόνος για πάχυνση ταύρων για κρέας είναι 18 μήνες. Οι εγχώριοι κτηνοτρόφοι έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για το πιο αποτελεσματικό σιτηρέσιο για τη διατροφή βοοειδών.

Προτείνει:

 1. Σίτιση 3 φορές την ημέρα, αυστηρά στις 6:00. 14:00; 22:00.
 2. Καθαρισμός στάβλου μετά από κάθε τροφοδοσία.
 3. Χρήση του πρεβιοτικού “Lactobifadol” σε κάθε σίτιση.
 4. Προσθήκη διεγερτικού ανάπτυξης για ταύρους “Kresacin” στη διατροφή.

Οι ειδικοί της βιοτεχνολογικής εταιρείας “Component” συνιστούν τη χρήση θρυμματισμένων ζωοτροφών ως ζωοτροφών. Για μόσχους ηλικίας 2 μηνών, η ημερήσια τιμή του είναι 0,6 κιλά. Κατά έξι μήνες, η ποσότητα του αυξάνεται στα 3,5 κιλά την ημέρα. Στην ηλικία των 14 μηνών, η ποσότητα του μείγματος ζωοτροφών σιταριού (κριθάρι και σιτάρι) αυξάνεται σε 10-14 κιλά την ημέρα.

Εξίσου σημαντική για την εκτροφή υγιούς ζώου είναι η χρήση ειδικών συμπλεγμάτων βιταμινών. Οι βιταμίνες για την ταχεία ανάπτυξη ταύρων ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών και βοηθούν στην ενίσχυση των ιστών των οστών και των μυών. Μεταξύ ενός ευρέος φάσματος διαφόρων προσθέτων, τα ακόλουθα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους οικιακούς κτηνοτρόφους: “Biovit-80”. “Ελεόβιτ”.

Ταύροι πάχυνσης – βίντεο

Previous Post
Télálló és produktív édes cseresznye Julia – lesznek -e gyümölcsök további beporzás nélkül
Next Post
Στην καταπολέμηση των παρασίτων των δαμάσκηνων, οι φωτογραφίες με περιγραφές θα βοηθήσουν
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org