15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Συμπτώματα ασθενειών αιγών και θεραπεία τους στο σπίτι

μη μεταδοτικές ασθένειες των αιγών Οι κατοικίδιες κατσίκες είναι τα πιο ανεπιτήδευτα ζώα. Τα συμπτώματα της κατσικικής νόσου και η θεραπεία τους εξαρτώνται από τη φυσική κατάσταση των ζώων. Όσο πιο δυνατό είναι το σώμα, τόσο πιο εύκολα εξελίσσεται η ασθένεια, τόσο πιο δύσκολη είναι η διάγνωση. Ωστόσο, η ασθένεια που παραλείπεται στο οξύ στάδιο μετατρέπεται σε χρόνια μορφή και περιμένει στα φτερά..

Ποικιλίες ασθενειών του κοπαδιού αιγών

καθιστικά γίδια Μόνο ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού, παρατηρώντας συνεχώς τη συμπεριφορά των ζώων, θα καταλάβει, με ασήμαντα σημάδια, ότι η κατσίκα είναι άρρωστη. Αλλά ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει με ακρίβεια και να συνταγογραφήσει φάρμακα. Όλες οι ασθένειες μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες:

 • μη μολυσματικό?
 • μολυσματικός;
 • παρασιτικός;
 • παρασιτικές ασθένειες του αίματος.

Συχνά, τα συμπτώματα της κατσικικής νόσου είναι ασαφή και η θεραπεία συνταγογραφείται από ειδικό. Σε περίπτωση μη μεταδοτικής ασθένειας, το ζώο δεν διαχωρίζεται από το κοπάδι, σε άλλες περιπτώσεις λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.

Οι μη μεταδοτικές ασθένειες προκύπτουν από ακατάλληλη σίτιση και συντήρηση. Η κατσίκα είναι ένα ανήσυχο ζώο και συχνά η επιθυμία να πάρει το φράγμα τελειώνει με τραυματισμό. Οι μη μεταδοτικές ασθένειες περιλαμβάνουν φλεγμονή που σχετίζεται με το κοινό κρυολόγημα, ειδικά σε κατσίκες μετά το αρνί. Εάν δεν υπάρχει βακτηριακή ή μικροβιακή διαδικασία, το ζώο μπορεί να αφεθεί στο κοπάδι.

η κατσίκα κρυώνειΌλες οι ασθένειες βακτηριακής, ιογενούς, μικροβιακής φύσης μεταδίδονται μέσω κοινών πιάτων, περιττωμάτων, μυρωδιάς και γάλακτος. Εάν υπάρχουν συμπτώματα και οι αιγοειδείς ασθένειες αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, το ζώο πρέπει να απομονωθεί..

Οι παρασιτικές ασθένειες σχετίζονται με την ανάπτυξη στα όργανα του ζώου ξένων οργανισμών που τρέφονται με τη σάρκα του δότη. Η μόλυνση παίρνει:

 • περπατώντας,
 • μέσω διανυσμάτων τσιμπούρι,
 • κατάποση σχηματισμών ελμινθών με τροφή και νερό.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες ασθένειες · τα παράσιτα ζουν στο αίμα, στο συκώτι, στο στομάχι και σε άλλα μέρη του σώματος. Τρώνε ζωντανή σάρκα, αναπαράγονται και η κατσίκα σταδιακά μετατρέπεται σε ένα πτώμα που περπατά. Εάν εντοπιστεί πρόβλημα, απολύμανση των χώρων όπου φυλάσσονται άρρωστοι κατσίκες και θεραπεία τους με ειδικά σκευάσματα.

Τα τσιμπούρια και οι ψείρες εγκαθίστανται στο δέρμα των ζώων, μολύνουν με μια δέσμη ασθενειών, οδηγούν σε ξύσιμο και συνεχή ενθουσιασμό. Το σμήνος υποβάλλεται σε επαναλαμβανόμενη επεξεργασία μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα παράσιτα..

Ασθένειες των γιδών που θηλάζουν

υγιής κατσίκαΟποιαδήποτε ιατρική θεραπεία, ιοί και βακτήρια που περιέχονται στο σώμα, παράσιτα που αναπαράγονται, γίνονται διπλός κίνδυνος για μια κατσίκα αρμέγματος. Είναι εξαντλημένη, παλεύει με την ασθένεια, μεταδίδει τη μόλυνση με γάλα σε μια κατσίκα, μια γάτα και ανθρώπους. Επομένως, κατά την περίοδο της γέννησης, είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα..

Η κατσίκα από την οποία πίνουμε γάλα πρέπει να είναι υγιής. Αλλά είναι η ισχυρή ασυλία και η υπομονή της κατσίκας, όταν δεν υπάρχει προφανής λόγος για να κάνετε εξετάσεις, που εισάγει δηλητήριο αντί για φαρμακευτικό προϊόν.

Ακόμη και πριν από το αρνί, η οικοδέσποινα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εκτοξεύει μια υγιή κατσίκα. Σταματήστε να αρμέγετε την κατσίκα 4-6 εβδομάδες πριν από το αρνί. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του τοκετού, αποκλείεται η ζουμερή τροφή, η σύνθετη τροφή αντικαθίσταται με πίτουρο. Η κατσίκα προστατεύεται από κρυολογήματα και τραυματισμούς τον τελευταίο μήνα. Θα είναι δύσκολο για μια λιπαρή κατσίκα να αρνιάσει, έτσι δίνουν χονδροειδείς, αλλά όχι χυμώδεις..

έπεσε η μήτραΓια να μην γίνει χονδροειδής ο μαστός, ακόμη και πριν από τον τοκετό, το περίσσευμα πρωτογάλακτος αφαιρείται και αποθηκεύεται στο ψυγείο για να πιει τα νεογέννητα παιδιά. Οι ασθένειες των αιγών μετά το αρνί συνδέονται με ρήξεις, απουσία μετά τον τοκετό ή πρόπτωση της μήτρας. Όλα αυτά είναι μελετημένες συνέπειες και με τη βοήθεια ενός κτηνιάτρου όλα θεραπεύονται. Το κύριο πράγμα είναι να μην φέρετε τη μόλυνση μέσα αυτή τη στιγμή..

Το αρνί πρέπει να διατηρείται σε καθαρό, στεγνό χώρο..

Η μετά τον τοκετό μόλυνση εμφανίζεται όταν τα μικρόβια αποικίζουν τον γεννητικό σωλήνα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 410 και η κατσίκα γίνεται λήθαργος. Είναι αδύνατο να μην αντιμετωπιστεί – το ζώο θα πεθάνει.

Ασθένειες του μαστού

ασθένεια του μαστούΤώρα σκεφτείτε μη θεραπευμένες λοιμώξεις. Ένα εξασθενημένο ζώο με χαμηλή ανοσία είναι το θήραμά τους. Σε αυτό το σημείο ξεκινούν οι ασθένειες του μαστού στα κατσίκια. Είναι εύκολο να χάσετε γάλα εάν δεν τηρούνται οι υγιεινές και κλιματολογικές συνθήκες κράτησης. Η φλεγμονή του μαστού μπορεί να είναι πρωταρχική και η μόλυνση θα προέλθει από βρώμικα κλινοσκεπάσματα ή πετσέτες μέσω ανοιχτών θηλών.

Ένα χτύπημα μπορεί να εμφανιστεί στον μαστό της αίγας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σταφυλοκοκκικής λοίμωξης που πέρασε από τους θύλακες των τριχών και προκάλεσε απόστημα. Είναι μια πολύ οδυνηρή εκδήλωση, παρόμοια με μια ανθρώπινη βράση..

προσκρούσεις στον μαστόΕάν έχει αρχίσει η πληγή, επιταχύνεται με την εφαρμογή αλοιφής ιχθυόλης, βαζελίνης με καλέντουλα. Τα σπασμένα ανοιχτά τραύματα απολυμαίνονται με ιώδιο ή οινόπνευμα. Με διάλυμα πενικιλίνης, στρεπτοκτόνο, ο πυρήνας του αποστήματος αντιμετωπίζεται και η πληγή επουλώνεται χρησιμοποιώντας ιατρικές και λαϊκές θεραπείες.

Οι ρωγμές θηλής εμφανίζονται κατά το άρμεγμα, όταν η υγιεινή είναι κακή και το δέρμα ξηραίνεται. Οι ρωγμές θα γίνουν αισθητές στο αίμα.

Φροντίδα, απολύμανση, λίπανση με βρεφική κρέμα θα διορθώσει την κατάσταση. Ένας τράγος μπορεί να βλάψει τον μαστό με κέρατα αν κνησθεί. Δείτε αν έχουν αρχίσει τα έντομα.

Ο μαστός γεμάτος γάλα αποτελείται από λεπτό ιστό που τραυματίζεται εύκολα από τραχύ χειρισμό. Ο πρησμένος μαστός είναι επώδυνος, μπορεί να εμφανιστεί αίμα, η ασθένεια από όλες τις απόψεις μοιάζει με μαστίτιδα. Μόνο ελαφρύ μασάζ, κομπρέσες και ζεστές αλοιφές θα σώσουν τη μέρα.

Για όλες αυτές τις ασθένειες, το γάλα μπορεί να δοθεί στην κατσίκα, να καταναλωθεί εάν δεν υπάρχει ξένη μυρωδιά από τα προϊόντα περιποίησης.

Με μαστίτιδα, ασθένεια του μαστού στα κατσίκια, το γάλα γίνεται άχρηστο. Τα βακτήρια που προκαλούν φλεγμονή αναπτύσσονται στους γαλακτοφόρους πόρους και μαζί με το γάλα μπορούν να μολύνουν παιδιά και ανθρώπους.

Η μαστίτιδα διακρίνεται:

 • στρεπτοκοκκικό?
 • υδαρής;
 • γαγγραινώδης;
 • καταρροϊκός.

Ανεξάρτητα από τον τύπο των βακτηριδίων, πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε ευνοϊκές συνθήκες και η εμφάνιση αίματος, ροδών, βλέννας, σβώλων που φράζουν τους αγωγούς γάλακτος στο γάλα γίνεται ορατά σημάδια της νόσου.

μασάζ μαστούΟι λαϊκές θεραπείες μπορούν να ανακουφίσουν την κατάσταση της νοσοκόμας, αλλά ειδικά επιλεγμένα αντιβιοτικά είναι ικανά να σκοτώσουν τη μόλυνση. Για να διατηρηθεί η μικροχλωρίδα του στομάχου αυτή τη στιγμή, ο γιατρός συνταγογραφεί επιπλέον φάρμακα και βιταμίνες.

Βίντεο σχετικά με τις ασθένειες του στομάχου των αιγών

Previous Post
Milyen előnyei vannak a kertben termesztett borsónak?
Next Post
Η ποικιλία αχλαδιού Belorusskaya Late καλλιεργείται για μακροχρόνια αποθήκευση φρούτων