15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γιατί δεν ορνούν οι όρνιθες ωοπαραγωγής, τι να κάνουν, τι να ταΐσουν;

Ωοτόκες όρνιθες σε κοτέτσι Συχνά στην πτηνοτροφία, τα κοτόπουλα διατηρούνται για να πάρουν αυγά. Γιατί οι όρνιθες ωοτοκίας δεν βιάζονται, τι να κάνουμε για την αποτελεσματική διατήρηση ενός κοπαδιού, οι πτηνοτρόφοι θα βοηθήσουν να κατανοήσουν με εμπειρία.

Φυσιολογία και ηλικία παραγωγής αυγών για διαφορετικές φυλές κοτόπουλων

Έχετε αγοράσει εξωγήινα κοτόπουλα που εκτρέφονται από κότα γέννησης ή επωαστήρα γείτονα; Πρόκειται για συνηθισμένα οικιακά κοτόπουλα με μέση παραγωγή αυγών περίπου 200 αυγά όταν διατηρούνται ζεστά όλο το χρόνο. Η παραγωγή αυγών ωοτόκων όρνιθων ανά έτος εξαρτάται από τον τύπο της φυλής:

 • φυλές αυγών κοτόπουλων, λευκό Hisex, Leghorn, Loman Brown δίνουν 300 αυγά και περισσότερο.
 • κότες ωοτόκων και φυλών θα δώσουν περίπου 200 κομμάτια.
 • οι φυλές κρεατοπαραγωγής δεν φτάνουν τα 130 αυγά ετησίως.

Το κοτόπουλο έβαλε το αυγό Κατά συνέπεια, η παραγωγική ηλικία των νεαρών ζώων θα είναι 18, 26 εβδομάδες, 7-8 μήνες. Το μέσο βάρος του αυγού είναι 55-65 g, αλλά σε ζεστό καιρό και σε νεαρά ζώα, το προϊόν είναι ελαφρύτερο. Πόσα αυγά γεννάει μια κότα ωοτοκίας την ημέρα; Όχι περισσότερα από ένα, και όχι κάθε μέρα. Η πιο παραγωγική φυλή Heinlein γεννά το πολύ 350 αυγά ενώ δημιουργεί ιδανικές συνθήκες..

Ένας δείκτης καταγράφηκε όταν μια όρνιθα ωοπαραγωγής παρήγαγε 371 αυγά ετησίως. Συχνά βρίσκονται μεγάλα διπλά αυγά. Το δείγμα με 9 κρόκους έγινε μοναδικό.

Πότε πετούν οι όρνιθες ωοπαραγωγής; Τα κοτόπουλα είναι πιο παραγωγικά τον πρώτο χρόνο της ζωής, ελαφρώς χειρότερα το δεύτερο έτος. Επομένως, το κοπάδι χρειάζεται συστηματική ανανέωση. Τα παιδιά δύο ετών παίρνονται για κρέας και τα νεαρά ζώα απορρίπτονται. Αργότερα, το κρέας γίνεται σκληρό. Έως και 4 ετών κοτόπουλα γεννιούνται, αλλά όλο και λιγότερο. Οι ηλικιωμένες κυρίες φτιάχνουν κότες που φροντίζουν.

Σωστά τοποθετημένες φωλιές για ωοτόκες όρνιθεςΗ μείωση της παραγωγικότητας της αγέλης κοτόπουλου είναι αναπόφευκτη το χειμώνα. Φυσιολογικά, αυτή είναι η χειρότερη περίοδος για αναπαραγωγή. Η ισορροπημένη τροφοδοσία και ο επαρκής φωτισμός θα αυξήσουν ελαφρώς την παραγωγή αυγών σε ωοτόκες όρνιθες. Κατά τη διάρκεια του λιώματος, είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη νέων φτερών αποκλείοντας τα σιτηρά από τη διατροφή. Το φτέρωμα θα ενημερωθεί γρηγορότερα και τα κοτόπουλα θα αρχίσουν να γεννούν.

Σωστή διατροφή και διατήρηση κότες

Το πουλί πρέπει να είναι άνετο στο κοτέτσι.Στα κοτόπουλα δεν αρέσει ο συνωστισμός. 5 άτομα πρέπει να τοποθετηθούν σε τετραγωνικό μέτρο. Γονιμοποιημένα αυγά χρειάζονται για να εκκολαφθούν κοτόπουλα, ένας κόκορας κάτω των 4 ετών αντιμετωπίζει τις ευθύνες για 10 στρώματα. Η παραγωγικότητα του κοπαδιού δεν εξαρτάται από την παρουσία ενός κόκορα.

Μια θερμοκρασία 22-25 βαθμών είναι άνετη για τα κοτόπουλα. Στην καυτή περίοδο, το κοτέτσι πρέπει να σκιάζεται, για να οργανώσει ένα θόλο στη βόλτα. Το χειμώνα, επαρκές, αλλά όχι εκτυφλωτικό φως στο κοτέτσι πρέπει να είναι 14-16 ώρες. Το χειμερινό περπάτημα, τα μπάνια με στάχτη και άμμο για μπάνιο θα προσθέσουν άνεση στη διατήρηση των ζώων. Εάν έχετε μια ερώτηση γιατί οι όρνιθες δεν σπεύδουν και τι να κάνετε, πρέπει να ελέγξετε τις συνθήκες κράτησης.

Διατροφή ορνίθων ωοτόκων το χειμώναΕίναι απαραίτητο να αναθεωρήσετε το μενού σίτισης και να κάνετε προσαρμογές. Η καθημερινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει:

 • μείγμα κόκκων 40% καλαμπόκι, 20% σιτάρι, 20% κριθάρι, 30% βρώμη – 120 γραμμάρια.
 • βραστές πατάτες – 100 g.
 • πολτός – 30 g.
 • κιμωλία – 3 g?
 • κέικ – 7 γρ.
 • μαγιά αρτοποιίας – 1 g.
 • οστεάλευρο – 2 g.
 • επιτραπέζιο αλάτι – 0,5 g.

Τα κοτόπουλα πρέπει να έχουν δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή τους.Η ξηρή σύνθεση μπορεί να διατηρηθεί με τροφοδοσία σύνθετων τροφών για στρώματα, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί σιτηρά ξεχωριστά σε μία από τις τροφοδοσίες..

Το καλοκαίρι, ένας πολτός με πίτουρο και ψιλοκομμένα βότανα θα παρέχει στο ζώο βιταμίνες για όρνιθες ωοπαραγωγής για την παραγωγή αυγών. Σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προμίγματα.

Ταΐστε τα ενήλικα πουλιά δύο φορές την ημέρα, αφήνοντας ξηρά τροφή για το βράδυ μία ώρα πριν τον ύπνο. Το πρωί, διάφορα μίγματα είναι χρήσιμα. Όταν υπερθεματίζετε, τα κοτόπουλα θα παχύνουν και θα υπάρχει πρόβλημα γιατί τα κοτόπουλα έχουν σταματήσει να γεννούν. Το ίδιο ερώτημα θα προκύψει εάν δεν υπάρχει αρκετή τροφή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα πουλιά γαβγίζουν και επεξεργάζονται ενεργά τα προϊόντα εάν έχουν αρκετό χαλίκι ή κελύφη σε ξεχωριστό τροφοδότη. Οι πέτρες, όπως οι μυλόπετρες, αλέθουν τρόφιμα. Το νερό πρέπει να είναι άφθονο, πάντα φρέσκο. Η καλή απορρόφηση των τροφίμων διευκολύνεται από την απουσία αγχωτικών καταστάσεων.

Ισορροπημένη ξηρή τροφή κοτόπουλουΓια να τρώνε και να βιάζονται πολύ οι όρνιθες ωοτοκίας, χρειάζεστε μια καλή διατροφή που αποτελείται από δημητριακά, ειδικές βιταμίνες, χόρτα. Όσο πιο ποικίλα τα ταΐζετε, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος. Ένα σημάδι ευημερίας θα είναι το κολύμπι και το φτερούγισμα στη μάνδρα των πουλιών όταν δεν φυλάσσουν τη διανομή τροφής..

Γιατί οι ωοτόκες όρνιθες δεν βιάζονται μετά την αγορά ενηλίκων

Συχνά, τα νοικοκυριά αγοράζουν ενήλικα πουλιά το καλοκαίρι για να πάρουν αυγά αμέσως. Εάν πουληθούν από τους τροχούς, τα πουλιά πιθανότατα θανατώνονται στο αγρόκτημα ως μη παραγωγικά. Τέτοια άτομα μπορούν να ρίξουν, από τα πόδια μπορείτε να διαπιστώσετε ότι δεν είναι πια νέοι. Στη συνέχεια, η παραγωγική περίοδος με καλή φροντίδα θα ξαναρχίσει σε 2-3 εβδομάδες, αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε για άφθονο συμπλέκτη.

Αυγογενής φυλή κοτόπουλων LeghornΜια αγχωτική κατάσταση, όταν το κοπάδι κρατιέται από το ένα στο στόμα στην πένα, περιμένοντας τον αγοραστή και στη συνέχεια οδηγείται να πιάσει, δεν θα προσθέσει την παραγωγή αυγών. Σε αυτή την περίπτωση, γιατί οι όρνιθες δεν βιάζονται, τι να κάνουμε είναι σαφές. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να παρέχετε πλήρη φροντίδα. Τα πουλιά θα σας ευχαριστήσουν για τη φροντίδα σας.

Είναι καλύτερα να αγοράζετε νεαρά ζώα για να πάρετε φρέσκα αυγά. Εάν τα κοτόπουλα ωοτοκούν, τότε μετά από 18 εβδομάδες μπορούν να αναμένονται τα πρώτα μικρά αυγά. Ένα σημάδι μιας ώριμης κότας θα είναι η διαμορφωμένη τακτοποιημένη εμφάνιση του κουταλιού και μια ροζ αναπτυγμένη χτένα. Εάν το χτένι είναι κόκκινο, η κότα παράγει ήδη..

Εάν οι νεοσσοί εκτράφηκαν από νεοσσούς ηλικίας στο σπίτι, η φυλή είναι άγνωστη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι νεαρές ωοτόκες όρνιθες μπορεί να μην γεννούν, η βιολογική ηλικία δεν έχει έρθει. Πρέπει να περιμένεις.

Στεγαστικά λάθη που επηρεάζουν την απόδοση των ορνίθων

Ο αριθμός των φωλιών και η διάταξή τους επηρεάζουν την παραγωγικότητα. Οι φωλιές είναι τοποθετημένες σε μέρη όπου κανείς δεν ενοχλεί το κοτόπουλο τη στιγμή μιας σημαντικής αποστολής. Τα απορρίμματα πρέπει να είναι καθαρά και μαλακά. Μια φωλιά είναι οργανωμένη για 6 άτομα. Εάν ο τόπος για την τοποθέτηση είναι ανεπιτυχής, τα αυγά θα διασκορπιστούν και εκεί πολύ πριν το μαστίγωμα. Αυτό είναι επικίνδυνο. Εάν το κοτόπουλο δοκιμάσει το περιεχόμενο, θα κυνηγήσει νόστιμο φαγητό. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να επιτραπεί η εμφάνιση αυγών χωρίς κελύφη, χύνοντας. Η παραγωγικότητα μειώνεται, στο μέλλον θα υπάρξει απειλή κοπανίσματος. Είναι απαραίτητο να προσθέσετε επίδεσμο ορυκτών.

Για να αποφευχθούν τα κοτόπουλα να ροκανίσουν αυγά, το κοτέτσι ελέγχεται κάθε μέρα.Γιατί οι ωοτόκες όρνιθες σταμάτησαν να γεννούν με καλή προσοχή; Perhapsσως, με ελεύθερη εμβέλεια, οι πονηροί οργάνωσαν μια νέα φωλιά σε μια απομονωμένη γωνιά. Μετά από λίγο μια κότα θα καθίσει πάνω της και θα εμφανιστεί ένα κοπάδι απρογραμμάτιστα κοτόπουλα. Η καθημερινή συλλογή αυγών και μια προσεκτική έρευνα της περιοχής θα εξαλείψουν το πρόβλημα..

Συχνά, τα σφαιρίδια που έχουν αρχίσει να βιάζονται σταματούν να στρώνουν. Είναι πιο αγχωμένοι από τα ενήλικα κοτόπουλα. Μετάβαση σε άλλο κοτέτσι, η εμφάνιση ενός κόκορα, μια νυχτερινή καταιγίδα με βροντές προκαλούν την έλλειψη αυγών. Η προσθήκη 20 ml μηλόξυδου σε νερό την ημέρα για μια εβδομάδα θα βοηθήσει.

Κατά τη διάρκεια της έκπλυσης πολτών το φθινόπωρο, η παραγωγικότητα των στρωμάτων μειώνεται απότομα. Είναι απαραίτητο να αποκλείσετε τα σιτηρά από τη διατροφή και τα νέα φτερά θα αναπτυχθούν γρηγορότερα, ο συμπλέκτης των αυγών θα αποκατασταθεί. Μετά τη ρύπανση, δώστε δημητριακά σε πουλιά με δενδρύλλια για να αποκαταστήσετε την παραγωγικότητα. Πρέπει να ταΐζετε τέτοια κοτόπουλα 3-4 φορές την ημέρα..Περίοδος τήξης

Για να αποφευχθεί η προσβολή του πτηνού από μολυσματικές ασθένειες, είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί κατά των ασθενειών που είναι κοινές μεταξύ των πτηνών στην περιοχή. Κατά την ελεύθερη περιαγωγή, μπορείτε να μολύνετε ένα σμήνος από άγρια ​​περιστέρια ή κοράκια..

Το άγχος και το στρες στις ωοτόκες όρνιθες, η μείωση της παραγωγής αυγών, θα προκαλέσει παράσιτα που έχουν εγκατασταθεί. Εάν τα κοτόπουλα είναι ανήσυχα, μαδούνται συνεχώς, ήρθε η ώρα να τους βάλετε ένα μείγμα τέφρας-άμμου. Το φτερουγίσμα σε αυτό θα ανακουφίσει τα φτερόφωνα και τα τσιμπούρια. Η εσωτερική μόλυνση μπορεί να αποβληθεί με ανθελμινθικά φάρμακα. Απολυμάνετε το κοτέτσι.

Όταν επιλέγετε μια όρνιθα ωοτοκίας για ένα νοικοκυριό, πρέπει να πάρετε ένα ελαφρύ άτομο, βάρους 1,5 κιλών. Τα φτερά πρέπει να είναι λαμπερά, πυκνά. Χτένα κοτόπουλου – έντονο κόκκινο.

Σωστή σίτιση κοτόπουλων για αυξημένη παραγωγή αυγών – βίντεο

Previous Post
A magvak személyes telekről történő gyűjtésének és tárolásának szabályai
Next Post
Αρμόδια φύτευση και φροντίδα του πεύκου κέδρου της Σιβηρίας στο εξοχικό τους