15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ένας καταπληκτικός αναρριχητικός κομπέας εγκαταστάθηκε στον κήπο

αναρρίχηση κομπέα Ένα άλλο από τα αγαπημένα φυτά των κηπουρών είναι το αναρριχώμενο κόμπε, που φυτρώνει από σπόρους του οποίου είναι κάπως επίπονο. Αλλά ο χρόνος και η προσπάθεια που επενδύονται αντισταθμίζονται από μια υπέροχη εμφάνιση και άφθονη ανθοφορία. Δείτε φωτογραφίες της clivia!

Σύντομη βοτανική αναφορά

διακόσμηση οικοπέδου Η Λιάνα κομπέι (μεταφρασμένη από το λατ. Cobaea) είναι αναρριχώμενος ημι-θάμνος. Το φυτό ανήκει στην οικογένεια Cyanus. Παρά το γεγονός ότι είναι πολυετές, το κομπέι καλλιεργείται ως ετήσιο. Το αμπέλι πήρε το όνομά του από τον Βαρνάβα Κόμπο, έναν Ισπανό Ιησουίτη νατουραλιστή μοναχό που έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Περού και το Μεξικό, τη γενέτειρα του Κόμπεϊ.

Αν μιλάμε για φυσικές συνθήκες καλλιέργειας, το φυτό προτιμά τις υγρές υποτροπικές και τροπικές περιοχές της Αμερικής. Από το 1787, το αμπέλι άρχισε να χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό φυτό για τη διακόσμηση φρακτών ή τον εξωραϊσμό κιόσκι..

Απαιτήσεις εδάφους

χαλαρό χώμα για το κόμπεϊΗ καλλιέργεια του kobei απαιτεί την τήρηση ορισμένων κανόνων. Μόνο με την επιμελή εφαρμογή τους μπορείτε να επιτύχετε βλαστούς και να αποκτήσετε κατάλληλα σπορόφυτα. Πρώτα απ ‘όλα, ας μιλήσουμε για το χώμα. Για καλή ανάπτυξη, είναι απαραίτητο να παρέχετε στο φυτό ένα μαλακό, μέτρια υγρό και χαλαρό χώμα. Δυστυχώς, στα γεωγραφικά πλάτη της Ρωσίας, οι φυσικές συνθήκες είναι διαφορετικές, οπότε πρέπει να βρείτε μια διέξοδο από την κατάσταση χαλαρώνοντας, ενυδατώνοντας και τρέφοντας τακτικά τη γη..

Προετοιμασία σπόρων

προετοιμασία σπόρωνΔεν θα είναι δυνατόν να σπείρετε σπόρους ακριβώς έτσι – απλά δεν θα φυτρώσουν. Το γεγονός είναι ότι οι σπόροι καλύπτονται με ένα σκληρό κέλυφος. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί προκαταρκτική προετοιμασία: αφαιρέστε το μηχανικά ή απλώς διαλύστε σε κατάσταση που μοιάζει με βλέννα.

Το πρώτο βήμα είναι ο σκασμός. Για να το κάνετε αυτό, καταστρέψτε το κέλυφος του σπόρου τρίβοντάς το, για παράδειγμα, με γυαλόχαρτο. Αφού οι σπόροι διανεμηθούν σε ένα υγρό πανί έτσι ώστε να μην αγγίζουν ο ένας τον άλλο, τυλίγονται και τοποθετούνται σε μια πλαστική σακούλα, δημιουργώντας έτσι ένα “θερμοκήπιο”.

Εάν έχετε ένα δοχείο που μοιάζει με πιάτο Petri, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης. Μια απλούστερη επιλογή είναι ένα κανονικό πλαστικό δοχείο με καπάκι..

Η κατάσταση των σπόρων ελέγχεται καθημερινά. Εάν εμφανιστεί βλέννα στην επιφάνεια, τότε αφαιρείται με ένα πανί, αφού έχει υγρανθεί προηγουμένως σε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Η διαδικασία αφαίρεσης βλέννας πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια. Η ανάπτυξη μούχλας δείχνει ότι η θερμοκρασία στο δοχείο είναι πολύ χαμηλή, οπότε πρέπει να μεταφερθεί σε πιο ζεστό μέρος. Η βλάστηση διαρκεί συνήθως 2 εβδομάδες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η περίοδος αυτή παρατείνεται σε τρεις εβδομάδες.

Παρακολουθήστε από κοντά τους σπόρους. Μόλις εκκολαφθούν, οι σπόροι σπέρνονται αμέσως. Εάν καθυστερήσετε, ο λοβός των σπόρων θα παραμείνει απλά στο φυτό και στη συνέχεια θα πρέπει να αφαιρεθεί με το χέρι, κάτι που είναι γεμάτο με ζημιά στο ίδιο το φυτό..

Μπορείτε επίσης να προ -μουλιάσετε τους σπόρους σε ειδικές ουσίες – επιταχυντές βλάστησης:

  1. Epin Extra. Μουλιάστε για 4 ώρες, προετοιμάζοντας ένα διάλυμα 4 σταγόνων της ουσίας σε 0,1 λίτρο νερού.
  2. Ένα μείγμα μελιού και χυμού αλόης σε ίσα μέρη. Διάρκεια εμβάπτισης 1 ώρα.
  3. Ζιρκονίτης. Ο χρόνος διαβροχής είναι επίσης 4 ώρες. Το διάλυμα παρασκευάζεται από 5 σταγόνες διαλυμένες σε 0,1 λίτρο νερού.

Στη συνέχεια, οι σπόροι στεγνώνουν και αποστέλλονται σε μια υφασμάτινη πετσέτα..

Φύτευση σπόρων

σπορόφυτα Kobei από σπόροΠροκειμένου το μελλοντικό κόμπε να είναι ανθεκτικό στις εξωτερικές επιδράσεις, η καλλιέργεια από σπόρους θα πρέπει να ξεκινήσει ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου. Για να το κάνετε αυτό, προετοιμάστε το υπόστρωμα, ρίξτε το στα κουτιά. Οι κοιλότητες γίνονται στο έδαφος βάθους 1,5 εκατοστών, οι σπόροι κατανέμονται σε αυτές με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, πασπαλίζονται με γη και ελαφρά σφικτές.

Η φύτευση μπορεί να φυτευτεί σε δισκία τύρφης ή σε μεμονωμένα χάρτινα ποτήρια, στα οποία θα είναι δυνατή η άμεση φύτευση των μικρών στο έδαφος χύμα..

Το χώμα με σπόρους ποτίζεται, καλύπτεται με γυαλί ή μεμβράνη και αποστέλλεται σε ζεστό μέρος, κατά προτίμηση σε άμεσο ηλιακό φως.

Μην ξεχνάτε να αερίζετε το θερμοκήπιο κάθε μέρα και να αφαιρείτε τη συμπύκνωση.

Χειμερινή σπορά

χειμερινή σπορά κόμπεηΣυχνά, οι κηπουροί, για να αποκτήσουν πρώιμη ανθοφορία, φυτεύουν σπόρους αμπέλου αμέσως στο έδαφος τον Ιούλιο, φροντίστε να πραγματοποιήσετε όλη την απαραίτητη προετοιμασία. Στα τέλη Αυγούστου, τα μικρά που εμφανίζονται σκάβονται, φυτεύονται σε ένα ξεχωριστό «σπίτι» και στέλνονται το χειμώνα σε ένα δροσερό δωμάτιο, όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από το μηδέν. Η ιδανική θερμοκρασία για χειμώνα είναι 8-10 μοίρες. Εάν είναι χαμηλότερο, τότε τα φυτά καλύπτονται επιπλέον.

Το πότισμα του kobei πραγματοποιείται με μέτρο και μόνο όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό. Εάν τα φυτά είναι πολύ διακλαδισμένα το καλοκαίρι, τότε κλαδεύονται. Στα τέλη Μαΐου του επόμενου έτους, θα είναι δυνατή η φύτευση αμπελιών σε ανοιχτό έδαφος.

Με σωστή καλλιέργεια και σωστή φροντίδα, το μήκος του αμπελιού μπορεί να φτάσει τα 11 μέτρα και η ανθοφορία διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο..

Φροντίδα σπορόφυτων

φροντίδα δενδρυλλίωνΤο πότισμα πρέπει να είναι μέτριο κατά τη διάρκεια της βλάστησης. Μπορεί να χυθεί με διεγερτικό ανάπτυξης. Όταν εμφανίζονται βλαστοί, το κουτί σκιάζεται από το άμεσο ηλιακό φως. Μετά από λίγο, όταν τα φύτρα αποκτήσουν μερικά φύλλα, μπορούν ήδη να μεταμοσχευθούν. απαιτείται επιλογήΓια να γίνει αυτό, το κόμπεϊ τραβιέται μαζί με ένα χωμάτινο κομμάτι και μεταφέρεται σε ένα δοχείο 2-3 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Αυτό θα αποφύγει άλλη μεταμόσχευση και το αμπέλι θα αναπτυχθεί και θα δυναμώσει χωρίς επιπλέον άγχος..

Φροντίστε να παρακολουθείτε τον όγκο του δοχείου. Σε μια σφιχτή κατσαρόλα, η λιάνα κιτρινίζει.

Μετά τη μεταφόρτωση, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τελικά ένα στήριγμα για κάθε βλαστό. Όσον αφορά τη σίτιση, δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, καθώς το αμπέλι δεν θα αναπτυχθεί και θα αναπτυχθεί, αλλά θα μπερδευτεί, γεγονός που θα περιπλέξει την περαιτέρω μεταμόσχευσή του. Μόλις το αμπέλι φτάσει λίγο περισσότερο από 20 εκατοστά σε ύψος, θα πρέπει να καρφιτσωθεί για να αρχίσει να φυτεύει το φυτό..

Προσγείωση σε ανοιχτό έδαφος

νεαρός κομπέι σε εξωτερικούς χώρουςΗ μεταφύτευση δενδρυλλίων είναι δυνατή μόνο όταν η θερμοκρασία τη νύχτα δεν πέσει κάτω από τους 4 ° C. Κατά κανόνα, αυτό αντιστοιχεί στο δεύτερο μισό του Μαΐου – αρχές Ιουνίου. Λάβετε υπόψη ότι η νεαρή ανάπτυξη είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο κρύο, οπότε η αναπτυσσόμενη λιάνα πρέπει να σκληρυνθεί πριν από τη φύτευση. Για να γίνει αυτό, τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν από τη μεταφύτευση, το βγάζουν στη χαγιάτι, τη βεράντα ή στο θερμοκήπιο. Εάν η θερμοκρασία συνεχίσει να πέφτει κάτω από το μηδέν τη νύχτα, τα φυτά πρέπει να καλυφθούν με μεμβράνη..

Ξεμπακάρισμα. Επιλογή 1

φωτεινό ηλιόλουστο μέροςΣε ένα ηλιόλουστο μέρος χωρίς άνεμο, σκάψτε μια τρύπα βάθους τουλάχιστον 40 εκατοστών. Αναμιγνύοντας τύρφη, χούμο και χλοοτάπητα σε ίσα μέρη, γεμίστε την τρύπα.

Η απόσταση μεταξύ των στιγμιότυπων πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο..

Στη συνέχεια, η λιάνα, μαζί με ένα χωμάτινο κομμάτι, τραβιέται έξω από το δοχείο και μεταφέρεται στην τρύπα, τοποθετώντας την στο κέντρο του λόφου του υποστρώματος.

Πότισμα των δενδρυλλίων, πασπαλίστε με γη, ελαφρά ελαφρά και τοποθετήστε ένα στήριγμα.

Εάν τα σπορόφυτα δεν φύτρωσαν ταυτόχρονα και υπάρχουν αδύναμα φυτά, φυτεύονται επίσης στον κήπο, αλλά ταυτόχρονα γονιμοποιούνται με οργανική ύλη..

Όταν πέφτει η νυχτερινή θερμοκρασία, τα φύτρα καλύπτονται με πλαστικά μπουκάλια ή μεμβράνη. Οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι προσαρμοστικές για τα φυτά..

Ξεμπακάρισμα. Επιλογή 2

φύτευση μεγάλων θάμνωνΕπίσης, τα σπορόφυτα μπορούν να φυτευτούν στις αρχές Μαΐου. Κατά κανόνα, αυτή η έκτακτη προσγείωση πραγματοποιείται με πολύ υπερβολικά αμπέλια. Ο αλγόριθμος είναι πανομοιότυπος με την προηγούμενη έκδοση. Αλλά μετά την αποβίβαση, όλοι οι βρόχοι κατανέμονται τακτοποιημένα στο έδαφος και καλύπτονται προσεκτικά με μια πυκνή μεμβράνη. Όλες οι γωνίες είναι σταθερά στερεωμένες έτσι ώστε η ταινία να μην “τρέχει μακριά”.

Με αυτήν τη μέθοδο, ο καθημερινός αερισμός είναι σημαντικός. Το Creeper ανθίζει 2 εβδομάδες νωρίτερα.

Κατά την έναρξη της θερμότητας, το “θερμοκήπιο” αφαιρείται, τα μαστίγια ανυψώνονται και συνδέονται με τα εγκατεστημένα στηρίγματα.

Περαιτέρω φροντίδα

απαλή ανθοφορία κόμπεηΗ νεαρή ανάπτυξη που φυτεύεται στο έδαφος πρέπει να φροντίζεται προσεκτικά:

  1. Το πότισμα πραγματοποιείται σε κανονική θερμοκρασία. Θα πρέπει να είναι μέτρια και σε ζέστη – άφθονο για να αποφύγετε την καθυστέρηση..
  2. Κατά το βοτάνισμα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην βλάψετε το φυτό. Από αυτή την άποψη, το kobea είναι πολύ ιδιότροπο..
  3. Όσον αφορά τα επιθέματα, πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα με τη σειρά: πρώτα, εφαρμόζονται ορυκτά λιπάσματα και μετά από 2 εβδομάδες οργανικά λιπάσματα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε σκευάσματα που περιέχουν άζωτο. Το επάνω ντύσιμο τελειώνει στα τέλη Ιουνίου, διαφορετικά το φύλλωμα θα “φράξει” τα μπουμπούκια.
  4. Ο Kobei απαιτεί φροντίδα για τα μαστίγια. Πρέπει να κατανέμονται τακτικά προς τη σωστή κατεύθυνση, να δένονται και να αφαιρούνται τα κιτρινισμένα φύλλα..φροντίδα μαστίγιο
  5. Το χώμα πρέπει να είναι υγρό και χαλαρό. Προκειμένου να μην χρειάζεται να εκτελείτε αυτούς τους χειρισμούς καθημερινά, η σάπωση πραγματοποιείται με τύρφη, πριονίδι και χούμο..

kobei στο σχεδιασμό τοπίουΕξετάσαμε λεπτομερώς τον τρόπο καλλιέργειας ενός κομπέι, καθορίσαμε τους κανόνες για τη φύτευση αμπελιών, σας διδάξαμε διάφορες μεθόδους φύτευσης σπόρων και σπορόφυτων. Απλώς πρέπει να επιλέξετε μια κατεύθυνση και, προχωρώντας κατά μήκος αυτής, να μεγαλώσετε τη λιάνα σας. διακόσμηση κήπουΜπορείτε επιπλέον να εξοικειωθείτε στο βίντεο με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η καλλιέργεια ενός κομπέι που σκαρφαλώνει από σπόρους. kobei στον τοίχο του σπιτιούΕάν ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές, θα έχετε ένα όμορφο φυτό με άφθονη και μακρά ανθοφορία..

Καλλιέργεια kobei από σπόρους – βίντεο

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org