15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κατ ‘οίκον φροντίδα

zamia florida Το Zamia είναι μια οικογένεια αειθαλών φυτών. Υπό φυσικές συνθήκες, αυτό το λουλούδι αναπτύσσεται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Αμερικής, μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί στο σπίτι σε γλάστρα. Δεν μεγαλώνει πολύ, αλλά απαιτεί ειδικές συνθήκες κράτησης. Ακόμη και με καλή φροντίδα στο σπίτι, το zamia δεν ανθίζει σχεδόν ποτέ, αλλά φαίνεται πρωτότυπο.

Χαρακτηριστικά και ποικιλίες φυτών

ταξιανθία της ζάμιας Οι ποικιλίες αυτού του φυτού διαφέρουν μεταξύ τους στην εμφάνιση. Ωστόσο, όλοι έχουν ένα κοντό στέλεχος σε σχήμα βαρελιού, από το οποίο φυτρώνουν μακριά φτερά φύλλα διαφόρων σχημάτων. Αυτό είναι ένα διαισθητικό λουλούδι, υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά δείγματα. Σε γλάστρες, οι εκπρόσωποι του zamia μεγαλώνουν αργά:

 1. Το ψευδοπαρασιτικό Zamia είναι ένα μεγάλο δέντρο που μεγαλώνει φυσικά έως και 3 m σε ύψος. Τα φύλλα φτάνουν τα 2 m, έχουν επιμήκη φύλλα έως 30-40 cm το καθένα.ψαροπαρασιτική ζάμια
 2. Η σκόνη zamia πήρε το όνομά της λόγω του ασυνήθιστου χρώματος των φύλλων. Είναι επιμήκη και έχουν ελαφρές κλίμακες στην επιφάνειά τους. Ο κορμός είναι σχεδόν εντελώς κρυμμένος κάτω από το έδαφος, μπορεί να φανεί μόνο σε ενήλικα λουλούδια.σκόνη ζάμια
 3. Το πλατύφυλλο ζάμια είναι ένα κοντό φυτό με υπόγειο ή υπέργειο κορμό. Τα φύλλα είναι μεγάλα, στρογγυλεμένα φύλλα.πλατύφυλλο ζάμια
 4. Το Dwarf zamia είναι μια ποικιλία που είναι ιδανική για καλλιέργεια στο σπίτι. Ο κορμός είναι υπόγειος, φτάνοντας τα 25 εκατοστά σε μήκος σε ενήλικα φυτά. Τα φύλλα συλλέγονται σε ροζέτα, μπορούν να μεγαλώσουν έως και 50 εκατοστά.νάνος ζάμια

Όλες οι ποικιλίες αυτού του φυτού είναι δηλητηριώδεις για τον άνθρωπο και τα ζώα. Προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και δερματίτιδα σε γάτες και σκύλους..

Κανόνες φροντίδας στο σπίτι

Το Zamia μεγαλώνει αργάΈνα κατάλληλο είδος θα πρέπει να επιλέγεται όχι μόνο από τη φωτογραφία των λουλουδιών zamia, αλλά και από τις συνθήκες κράτησης τους. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες στο σπίτι, αλλά είναι σημαντικό να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες για αυτούς που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό. Στο σπίτι, το λουλούδι δεν θα πολλαπλασιαστεί, αφού ο μόνος τρόπος για να το πολλαπλασιάσετε είναι με τη βοήθεια σπόρων..

Θερμοκρασία και φωτισμός

φωτισμός για αντικατάστασηΗ Zamia έχει συνηθίσει να μεγαλώνει σε καλά φωτισμένους χώρους, οπότε πρέπει να οργανώσει τέτοιες συνθήκες στο σπίτι. Τοποθετήστε τις γλάστρες στα περβάζια από την ηλιόλουστη πλευρά. Ωστόσο, σε πολύ ζεστές μέρες, είναι καλύτερο να αναδιατάξετε το φυτό στη σκιά. Τα φύλλα αυτού του λουλουδιού μεγαλώνουν με τη μορφή ροζέτας, οπότε είναι σημαντικό να γυρίσετε το δοχείο σε διαφορετικές κατευθύνσεις προς τον ήλιο. Έτσι θα έχουν το ίδιο μέγεθος και χρώμα..

Όλες οι ποικιλίες zamia είναι θερμόφιλα φυτά. Η πιο άνετη θερμοκρασία για αυτούς είναι 25-28 μοίρες και το χειμώνα δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 15 C. Το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται, αλλά το δοχείο με το λουλούδι δεν πρέπει να στέκεται σε ρεύμα. Περιοδικά, τα φύλλα μπορούν να σκουπιστούν από τη σκόνη με ένα σφουγγάρι..

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα φύλλων εάν το φυτό δεν είναι σταδιακά προετοιμασμένο για αυτές τις συνθήκες..

Απαιτήσεις για χώμα και πότισμα

ΦροντίδαΗ φροντίδα ενός φυτού εσωτερικού χώρου με ζαμί δεν είναι δύσκολη. Αναπτύσσεται καλά σε όλους τους τύπους εδάφους · ένα κανονικό υπόστρωμα καταστήματος είναι κατάλληλο για φύτευση στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να το ετοιμάσετε μόνοι σας από τα ακόλουθα συστατικά:

 • πηλός ως βάση – 4 μέρη.
 • τύρφη – 2 μέρη.
 • χούμο – 2 μέρη.
 • άμμος – 1 μέρος.

Το καλοκαίρι, το λουλούδι πρέπει να ποτίζεται συνεχώς, αποτρέποντας την αποξήρανση του επιφανειακού εδάφους. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς πιο ζεστό, αλλά όχι ζεστό. Το φθινόπωρο, το πότισμα μειώνεται σταδιακά και το χειμώνα αρκεί να ποτίζετε το λουλούδι κάθε 3-4 εβδομάδες. Είναι επίσης απαραίτητο να παρακολουθείται η κατάσταση του φυτού. Εάν τα φύλλα του αρχίσουν να κιτρινίζουν και να πέφτουν, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετή υγρασία..

Ασθένειες και παράσιτα

το φυτό χρειάζεται βοήθειαΜε την κατάλληλη φροντίδα, το λουλούδι αναπτύσσεται υγιές. Για πρόληψη, δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε επεξεργασία με τίποτα. Εάν το φυτό δεν αισθάνεται αρκετά άνετα, αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • με πολύ πότισμα σε συνδυασμό με λιπάσματα αζώτου, η ρίζα μπορεί να αρχίσει να σαπίζει.
 • σε συνθήκες πολύ υγρού εδάφους, όταν πέσει η θερμοκρασία του αέρα, το λουλούδι μπορεί να πεθάνει.
 • τα ηλιακά εγκαύματα μοιάζουν με διαταραχές της χρώσης των φύλλων.
 • μπορεί επίσης να εμφανιστούν παράσιτα (ακάρεα αράχνης, αφίδες και έντομα κλίμακας), που τρέφονται με τους χυμούς του λουλουδιού και μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατό του.

Στο σπίτι, δεν είναι δύσκολο να καλλιεργήσετε ένα zamia και να το φροντίσετε, αρκεί να το διατηρείτε ζεστό και να το ποτίζετε τακτικά. Αναπτύσσεται αργά, έτσι ένα ενήλικο φυτό μεταμοσχεύεται όχι περισσότερο από μία φορά κάθε 5 χρόνια. Ωστόσο, δεν συνιστάται στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να έχουν αυτό το λουλούδι καθώς είναι δηλητηριώδες. Το δηλητήριο βρίσκεται στα φύλλα και τους μίσχους και μπορεί να δηλητηριαστεί από γάτες. Προκαλεί μια γενική αλλεργική αντίδραση που εκδηλώνεται με δερματικά εξανθήματα, ερεθισμό, φαγούρα και τριχόπτωση..

Αυξάνεται η υπερηφάνεια – βίντεο

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org