15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Το αποκορύφωμα του σχεδιασμού τοπίου είναι ένα ανατριχιαστικό επίμονο

σέρνεται επίμονος Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν το εξώφυλλο για να μετατρέψουν την αυλή τους σε μια όαση απόλαυσης. Το ερπυστικό έντομο είναι ένα πρωτότυπο ζωντανό χαλί λουλουδιών, με τη βοήθεια του οποίου γεμίζουν τα κενά μεταξύ των δέντρων και των θάμνων του κήπου. Το φυτό καλύπτει το έδαφος σφιχτά, έτσι ώστε τα ζιζάνια να μην αναπτύσσονται πάνω του. Όλη τη σεζόν μπορείτε να απολαύσετε την πλούσια διακόσμηση του παραδείσου.

Σύντομη περιγραφή και συνηθισμένοι τύποι

επίμονη ερπυστική ποικιλία Ροδάκια σοκολάτας Ένα πολυετές φυτό – ερπυστικό ανθεκτικό ή ayuga ανήκει στην οικογένεια των λαβιατών. Αναπτύσσεται σε ύψος έως 30 εκατοστά. Μικρά λουλούδια βρίσκονται σε όρθιο στέλεχος, διακοσμημένο με φαρδιά φύλλα.

Το φυτό πήρε το όνομά του για την ανεπιτήδευτη διάθεσή του. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και αναπτύσσεται σε βραχώδη μέρη όπως σε γόνιμο έδαφος. Βρίσκεται σε φυλλοβόλα δάση, ηλιόλουστα ξέφωτα και ακόμη και σε πυκνούς θάμνους.

Μέχρι σήμερα, είναι γνωστές περισσότερες από 40 ποικιλίες ερπυστικών ανθεκτικών, οι οποίες αναπτύσσονται σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Στην αρχική του μορφή, το φυτό θυμήθηκε από τους ανθρώπους για τα φωτεινά μπλε λουλούδια του. Αλλά, χάρη στο έργο των κτηνοτρόφων, εμφανίστηκαν νέες διακοσμητικές επιλογές. Διαφέρουν κυρίως με τους ακόλουθους τρόπους:

  • ύψος του φυτού?
  • σχήμα φύλλου?
  • περίοδος ανθοφορίας?
  • χρώμα των μπουμπουκιών?
  • σχέδια σε φυλλάδια.

Στις παρεχόμενες φωτογραφίες του σέρνοντας επιζώντος, μπορείτε να δείτε καθαρά αυτές τις διαφορές..

ανθεκτική ερπυστική ποικιλία AtropurpureaΗ πιο διάσημη ποικιλία που χρησιμοποιούν οι κηπουροί είναι η Atropurpurea. Έχει γυαλιστερά καφέ ζαρωμένα φύλλα με χάλκινη απόχρωση. Σχηματίζουν χαλιά λουλουδιών ύψους 8 εκατοστών και είναι φυτά που αγαπούν το φως..

επίμονη ερπυστική Burgundy GlowView Burgundy Glow (Burgundy Glow) διακρίνεται από μικρά φύλλα που έρχονται σε διαφορετικά χρώματα. Ανάλογα με το χώμα και το φως, λαμπυρίζουν σε κόκκινο, καφέ ή λιλά. Η επίμονη Burgundy Glow αναπτύσσεται καλά κάτω από τη σκιά των θάμνων ή των δέντρων.

επίμονη ερπυστική ΠολύχρωμηΗ αρχική ποικιλία των ανθεκτικών – Πολύχρωμο (Πολύχρωμο). Φωτεινά μοβ φύλλα, που εμφανίζουν κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες κηλίδες, αλλάζουν το χρώμα τους ανάλογα με το φως. Σε μια σκιερή περιοχή του κήπου, εμφανίζονται λεκέδες με κίτρινη ή ροζ απόχρωση στα πράσινα φύλλα.

επίμονη ερπυστική βαριέγκαταΗ ποικιλία των ανυπόφορων ανθεκτικών – η Variegata (Variegata) έχει γκριζοπράσινα φύλλα, πλαισιωμένα από ένα περίγραμμα κρέμας. Πραγματικά έργο τέχνης!

επίμονο ερπυστικό μαύρο SkallopΤα σκούρα μοβ λαμπερά οδοντωτά φύλλα είναι χαρακτηριστικά της ποικιλίας Black Scallop. Μια τόσο επίμονη άνθιση στο μπλε. Εάν πέσει πολύ φως πάνω του, τα φύλλα θα σκουρύνουν με την πάροδο του χρόνου..

Παρά το γεγονός ότι η ανθεκτική αναπτύσσεται καλά σε σκιερά μέρη και στο φως, είναι καλύτερα να αποφύγετε περιοχές κάτω από τον καυτό ήλιο. Ιδανικό – κάτω από απλωμένους θάμνους.

Φύτευση και φροντίδα λουλουδιών χαλιών

ερπυστικό χαλί λουλουδιώνΓια να καλλιεργήσετε ένα χαλί λουλουδιών σε ένα προσωπικό οικόπεδο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες για τη φύτευση ενός αναρριχητικού ανθεκτικού και τη φροντίδα του.

Το φυτό πολλαπλασιάζεται σπέρνοντας σπόρους ή διαιρώντας θάμνους. Αλλά, πρώτα, πρέπει να προετοιμάσετε το χώμα και να επιλέξετε ένα κατάλληλο μέρος στον κήπο. Δεδομένου ότι το Ayuga είναι ένα ανεπιτήδευτο φυτό, θα ριζώσει οπουδήποτε στον ανθισμένο κήπο. Ωστόσο, σε μια σκιασμένη περιοχή, ο επιζών θα είναι καλύτερος.

Το ιδανικό έδαφος για τη φύτευση ενός φυτού είναι το αργιλώδες, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με βερμιποστάσιο. Στις προετοιμασμένες μικρές τρύπες, οι σπόροι των ανθεκτικών σπέρνονται και πασπαλίζονται με γη.

Το υλικό σποράς αγοράζεται καλύτερα σε ειδικά καταστήματα. Οι σπόροι που συγκομίζονται μόνοι τους χάνουν τα ποικιλιακά χαρακτηριστικά τους.

Μπορείτε να φυτέψετε μια ερπυστική ανθεκτική με φυτικό τρόπο. Για να γίνει αυτό, η ρίζα του φυτού χωρίζεται σε stolons, στα οποία υπάρχουν 3 εσωτερικά σημεία. Για να πάρετε υλικό φύτευσης, το επίμονο ποτίζεται ενεργά για περίπου μία εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναπτύσσονται νέες ρίζες. Τα φυτά που σας αρέσουν σκάβονται και στη συνέχεια, χωρίζονται σε μέρη με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι. Νέα σπορόφυτα τοποθετούνται στην προετοιμασμένη τρύπα σε απόσταση 30 cm το ένα από το άλλο. Καλύπτοντάς τα με γη, το κύριο πράγμα δεν είναι να καλύψετε την κορυφή του φυτού. Είναι δυνατόν να φυτέψετε μια ερπυστική ανθεκτική με αυτόν τον τρόπο την άνοιξη, μέχρι να ανθίσει.

φυτεύοντας μια επίμονη ερπυστική ροζέταΜπορείτε να φυτέψετε ένα χαλί λουλουδιών διαιρώντας το φυτό σε ροζέτες. Θα πρέπει να υπάρχουν 3 σε κάθε λαβή. Χάρη σε αυτό, ο ερπυστικός επίμονος θα ριζώσει γρηγορότερα. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της θερμής περιόδου..

σέρνεται επίμονη χρειάζεται κούρεμαΟ κύριος κανόνας της φροντίδας Ayuga είναι ο έλεγχος της ανάπτυξης και της πυκνότητας του χαλιού. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, πρέπει να αραιώνεται περιοδικά και να ποτίζεται κατά τη διάρκεια ξηρασίας. Εάν το μαξιλάρι λουλουδιών είναι ευχάριστο στο μάτι σε ένα μέρος για περισσότερα από 6 χρόνια, πρέπει να εφαρμόζονται αζωτούχα λιπάσματα στο έδαφος. Και στις αρχές της άνοιξης προσθέστε λίγο χώμα.

Το χειμώνα, τα ανθεκτικά δεν μπορούν να καλυφθούν, καθώς δεν φοβούνται τον παγετό.

Ζέστη σχεδιασμού τοπίου

επίμονη σέρνεται ανάμεσα στα κωνοφόραΟι έμπειροι κηπουροί χρησιμοποιούν επίμονα για να δημιουργήσουν διάφορες συνθέσεις. Διακοσμεί σκιασμένες περιοχές, μετατρέποντάς τες σε καταφύγιο χαλάρωσης. Με φόντο ψηλά δέντρα και απλωμένους θάμνους, το επίμονο μοιάζει με ένα μαλακό χαλί που προσελκύει τα βλέμματα. Και σε αρμονία με άλλα λουλούδια κήπου, οι δάσκαλοι δημιουργούν υπέροχες συνθέσεις. Στη φωτογραφία του ερπυστικού παρατηρητή σε σχεδιασμό τοπίου, όλες οι γοητείες του φαίνονται καθαρά.

χαλί από το ερπυστικό δέντρο στον κήποΕίναι μια εξαιρετική προσθήκη σε περιοχές όπου το γρασίδι δεν μεγαλώνει ή στεγνώνει. Μια πρωτότυπη βάση για μια αλπική διαφάνεια και μια ανάδειξη στους κορμούς των μεγαλόπρεπων δέντρων. Όσοι έχουν βρεθεί ποτέ σε έναν κήπο διακοσμημένο με έναν ερπυστικό επίμονο θα θέλουν να επιστρέψουν ξανά εκεί.

Μεγαλώνοντας ένα ανυπόφορο επίμονο στον ιστότοπο – βίντεο

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?