15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fúrók áttekintése az országban végzett munkához

Különféle tartozékok használata teszi a fúrót sokoldalú szerszámmá A különböző fúrószárak széles választékával ez a sokoldalú eszköz sok más szerszámot helyettesíthet. Így például a csiszolótárcsák lehetővé teszik, hogy ne kelljen köszörűgépet vásárolni, a csavarok és az önmetsző csavarok rögzítése pedig egy csavarhúzót helyettesít..

Az ilyen beépülő modulok segítségével a következő műveleteket hajthatja végre:

 • őrlés;
 • polírozás;
 • vágás;
 • keverés;
 • csavarás;
 • különböző átmérőjű lyukak fúrása;
 • marás.

Helyes használat esetén az eredmény ugyanolyan minőségű lesz, mintha a munkát egy erre a célra szolgáló eszközzel végezték volna. nem nélkülözheti a különböző tartozékokkal ellátott fúrót, amikor tyúkólot, disznótorot, nyúlketrecet és egyéb melléképületeket épít az országban.

A mellékletek típusai

Fúróval való munka Minden fúrószár rendeltetés szerint oszlik meg:

 • megáll;
 • lyukak, koronák fúrásához;
 • vágás, ollós tartozékok “Acélhód” és “Tücsök”;
 • szögben történő fúráshoz;
 • polírozás és csiszolás;
 • fa- és fémvágók;
 • toll eltávolítható;
 • élezés.

A párhuzamos ütköző a fúró merülési mélységének beállítására szolgál; speciális fúróállványok is vannak a szerszám megbízható rögzítésének aljához. A standard fúrási funkción kívül vakfuratokat is lehet fúrni, például fából készült bútorok csuklópántjaihoz. Ebben az esetben Forstner fúrót használnak. A lyuk alja lapos, és a szélei teljesen simaak. Vagy használjon tollfúrókat..Faustner fúró

Vágó tartozékok

A darálóval ellentétben a fémek vágására szolgáló fúrók finomabban dolgoznak, és nem deformálják a feldolgozandó anyag bevonatát. A berendezést a szerszámtartó hajtja, amelyre fel van szerelve.

Fémek vágásához fúrómodelleket kell választani, amelyek fordulatszáma legalább 2800 fordulat / perc.

A vágószerkezetek előnyei:

 • sima vágás;
 • kényelmes munka;
 • könnyen kezelhető és karbantartható, nincs szükség beállításra.

A Cricket fúrószerszám két vágófejű rágófej. Vékony fémlemezek vágására használják: profilozott fémlemezek, fémlapok, profilozott vagy műanyag lemezek, valamint polikarbonát. A “Sverchok” egyszerűen pótolhatatlan, ha fémprofilt kerítenek a helyszínre.Krikett fúvóka a munkahelyen

A “Tücsök” a következő paraméterekkel rendelkező anyaglapokhoz használatos:

 • az acéllemez vastagsága nem lehet több, mint 1,5 mm;
 • rozsdamentes acél 1,2 mm -ig;
 • alumínium, réz és műanyag legfeljebb 2 mm.

A vágás a fúvóka feldolgozása után mindig sima, törés nélkül marad, és a bevonat ép.

A kiváló minőségű és egyenletes belső vágáshoz először lyukat kell fúrnia.

A fúvóka mátrixa forog, aminek köszönhetően vízszintes és függőleges felületekkel is lehet vele dolgozni. A tartozék használatához ajánlott szerszámfordulatszám 3000 fordulat / perc, minimum 1500 fordulat / perc.

Az Steel Beaver ollós rögzítőelemet profilozott fémlemez és csempe vágására is használják..Fém csempe vágása

Működési elve hasonló az előző fúvókához, a vágás a lyukasztó gyakori vissza -visszatérő mozgásai miatt következik be, ami meghajlítja az anyagot, és megtöri a mátrixot. Görbék és egyenes vágások végezhetők ilyen berendezéssel. A minimális vágási sugár 1,2 cm. Bármilyen szögben (360 °) dolgozhat vele. A Sverchk -hez képest a szerszám nagyobb vastagságú acéllemez vágására képes – 1,8 mm. A fúvóka fő előnye a sima vágás, és a szikra hiánya miatt működés közben az anyag védőbevonata nem deformálódik.

A munka végén óvatosan kell bánni a lapanyaggal, mivel a vágott él éles lesz a feldolgozás után.

Csiszoló és polírozó tartozékok

Polírozó tartozékA köszörüléshez és polírozáshoz használt fúrószárak segítségével a következő típusú munkákat lehet elvégezni:

 • fém, fa bevonatok, valamint üvegfelületek polírozása;
 • fém, alkatrészek és más anyagok csiszolása;
 • korrózió, vízkő, forgács és régi bevonatok eltávolítása;
 • üvegél csiszolása.

A speciális szerszámokhoz képest ezeknek az eszközöknek alacsony ára van, és sokféle feladattal képesek megbirkózni, így minden felület tökéletesen sík és sima. Ezenkívül képesek kezelni a nehezen elérhető helyeket, ahol lehetetlen más eszközöket használni. De kis méretük miatt nehéz számukra nagy munkát végezni..

Ha fát vagy más anyagot feldolgozó fúróeszközt vásárol, gondosan tanulmányozza az utasításokat. Mivel a különböző típusú berendezések eltérő teljesítményt és szerszámfordulatot igényelnek.

Minden polírozó és csiszoló tartozék egy rúd, amelyre csiszolóanyag, például hab, filc, kefe vagy csiszolópapír van rögzítve.

A következő típusok készülnek:

 • tányér;
 • korong;
 • legyező alakú;
 • dob;
 • vége;
 • csésze.

A polírozóeszközöket nemcsak a kialakítás típusa, hanem a keménységi fok is felosztja: kemény, puha, szuper puha, dombornyomott.

Csésze

Csésze alakú tartozékokA fák vagy más bevonatok csiszolására szolgáló fúró csészecsatlakozója egy tokban rögzíthető rúdból és egy kemény vagy könnyű sörtékkel töltött csésze alakú testből áll. Leggyakrabban korrózió vagy régi bevonatok eltávolítására használják. Lágy polírozó résszel rendelkező modellekben is kapható: habgumi, filc vagy más hasonló anyag. A test tartós és könnyű műanyagból vagy fémből készül. A puha fúrószárakat leggyakrabban az autó polírozására használják.Autó polírozás

Korong és lemez

TárcsafúvókaA tárcsás eszközök, mint a csészeeszközök, rúdból, testből és csiszolóanyagból állnak. A fő különbség az előző modellhez képest a sörték iránya (acélhuzal, sárgaréz kefe), a középpontból a tárcsa széleire irányul. Óvatosan kell használni őket, mivel gyorsan tönkreteheti a bevonatot..

LemezfúvókákA polírozáshoz vagy csiszoláshoz használt fúróhoz való lemezrögzítések ugyanazon elv szerint készülnek, mint a csiszolóeszközök. De menet helyett mozgatható vagy rögzített rúddal vannak felszerelve a tokmány rögzítéséhez. Csiszolópapírt tépőzárral rögzítenek hozzájuk.

A szakértők azt javasolják, hogy lemezfúvókákat vásároljanak mozgatható rúddal, gumival vagy puha és vastag réteggel a tépőzár és az alap között. Azóta beállíthatja a fúró szögét, és simán követheti az anyag körvonalait.

Merev cintányérral végzett munka során nehezebb az irányítás, és még kissé megdöntve is észrevehető mélyedést okoz a felületen. Ennek eredményeként teljesen tönkreteheti az anyagot. Ezért ajánlott csak az állványhoz szilárdan rögzített szerszámmal használni őket..

Ventilátor (szirom), dob és vége

Ventilátor csiszoló tartozékA fúrócsiszoló ventilátor fúvókái egy kis korong a közepén, amelynek széléhez csiszolópapír vagy más csiszolóanyag szirmai vannak rögzítve. Egy ilyen eszköz kényelmes a nehezen hozzáférhető helyek, belső üregek vagy csiszolólyukak kezelésére, mivel bármilyen alakot felvehet. Ezeket a fúrótokmányban ugyanúgy rögzítik, mint az előző modelleket, rúd segítségével.

DobcsiszolóA dobok henger alakúak, rúddal, kívülről csiszolópapírral borítva. A tálcás fúróval ellentétben a megmunkálási felület párhuzamos a tokmánnyal, nem merőleges. Fát, fémet, üveget dolgoznak fel. Leggyakrabban az üvegvég élezésére használják. Puhaak és kemények, a találkozó céljától függően.

VégsapkákA végződések egy rúd, amelynek végén a feldolgozóanyagot kör vagy kúp formájában rögzítik. A mellékletek fájlként működnek. Használhatók a lyuk átmérőjének növelésére, valamint az elakadások és a sima élek eltávolítására..

Más fúvókák

SzögfúróA szögfúró lehetővé teszi lyukak készítését olyan helyeken, ahol lehetetlen normálisan dolgozni. A szög állítható vagy nem változtatható – 90 °. A koronákat fa, beton, kerámia és csempe, fém és más, nagy lyukak anyagának fúrására használják. Kiváló minőségű acélból készülnek, így a lyukak simaak, forgácsok és repedések nélkül.

FúróhegyezőA fúrószerszám a fúrók élezésére egy test, pórázzal és élesítő kővel. Az élezőlyukak különböző átmérőjűek. Számuk elérheti a 15 darabot. A keverőberendezéseket különböző oldatok, festékek és egyéb keverékek keverésére használják. Ezeket a konzisztenciától függően választják ki. Van egy speciális tartozék a csavarok vagy csavarok meghúzására is, de ezt fordulatszám -csökkentő funkcióval ellátott fúrókhoz kell megvásárolni..

Tollarögzítés madarak pengetéséhezA baromfitulajdonosok számára egy tollal levehető fúróelemet fejlesztettek ki a baromfi levágásához. Azonnal és biztonságosan eltávolítja az összes tollat ​​a tetemről. Ez nem károsítja a bőrt és a húst. Munkavégzés előtt nem szükséges a hasított testet előforrázni, vagy fúvóka segítségével leszedni.

A fúrószerkezet a madár levágásához könnyen használható, csak megfelelően kell rögzíteni a szerszámot, és hozzá kell vinni a madarat. Könnyen mosható anyagokból készül, és nagyon kevés helyet foglal el.

Azok számára, akik faanyaggal dolgoznak, különféle típusú vágószerkezetek állnak rendelkezésre. Lehetővé teszik különböző alakú hornyok készítését, lyukak feldolgozását vagy a hibák eltávolítását. Tüskés és alulvágott.Munka maróval

Mielőtt bármilyen tartozékkal dolgozna, ellenőrizze a tokmányban való rögzítés megbízhatóságát és a feldolgozandó anyagot. A fúrót két kézzel kell fogni. A munka során feltétlenül használjon védőfelszerelést (kesztyűt, szemüveget).

Házi fúrók – videó

Previous Post
Kellemetlen ismerős vagy akik parazita gombák
Next Post
Τι φαρμακευτικές ιδιότητες της Mahonia γνωρίζουμε