15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan válasszunk kalapácsfúrót személyes használatra?

Különböző márkájú és típusú forgó kalapácsok A megfelelő fúrószerszám kiválasztása hosszú ideig megkönnyíti az otthoni javítást. Hogyan válasszunk ki lyukasztót, hogy ne fizessünk túl a márkáért, és kiváló minőségű felszerelést szerezzünk be?

Több évtizeddel ezelőtt csak a nagy teljesítményű elektromos fúrókat használták fém- és betonfúrókkal a mindennapi életben. Egy igazán márkás, speciális szerszámot csak külföldön értékesítettek, nem lehetett csak elmenni egy építőipari szupermarketbe, és kiválasztani a megfelelő eszközt.

Minden változik, és a lakosság áruhiánya a kereskedelemmel és a versennyel kapcsolatos kiskereskedelemmé változott. Most nincs probléma a rendelkezésre állással, de akadnak problémák a szerszám megfelelő modelljének kiválasztásával, a becsületes gyártó kiválasztásával.

Mi a különbség a fúró és a kalapácsfúró között, és fordítva

A kalapácsfúrót a munkadarab hosszirányú tengelyirányú mozgása jellemzi, hasonlóan az ütőfúróhoz. Ezért a kalapácsfúrókat összetévesztik a nehéz fúróval. Szavakkal gyakorlatilag nincs különbség, azonban a kalapácsfúró pneumatika alapján működik, és minden ütköző (nehéz) fúró a mechanikának köszönhetően működik.

Ütvefúró és ütvefúró Ezért van különbség a felületkezelés sebességében. A lyukak pneumatikus fúrása a beton-, tégla- és kőfalakba csökkenti a felhasználó fizikai terhelését. Bármilyen ütvefúrónál a hasonló munkák nagy fáradtsággal járnak, és a “kalapácsos fúrás” mód nagyon gyorsan elhasználja a fúró belső alkatrészeit.

Arra a következtetésre jutunk, hogy a kalapácsfúrónak nagyobbnak és masszívabbnak kell lennie, mint egy ütésfunkciós fúró..

A lyukasztó szerkezete és jellemzői

Az összes lyukasztót három típusra osztják a funkcionalitás szempontjából:

 1. Egy módú. Csak ütvefúrás funkció. Leggyakrabban az ilyen perforátorokat nem használják a mindennapi életben, hanem professzionális kiegészítő berendezésként használják szűk célokra..
 2. Kettős mód. Kalapácsfúrás, valamint klasszikus fúrás vagy vésés.
 3. Három üzemmód. A szerszám az 1. és 2. bekezdésben meghatározott összes funkcióval rendelkezik.

Forgó kalapács 3 üzemmóddalA kalapácsos fúró megválasztása elsősorban a teljesítmény és az ütőerő jellemzőin alapul. Minél magasabbak ezek a számok, annál jobb a kalapács felszerelése..

A szerszám ütközési ereje a tervezési jellemzők miatt néha nem arányos a teljesítménnyel.

A forgókalapács működtető tokmányának típusai:

 • Normál;
 • gyorsan rögzíthető.

Melyik fúrótokmányt válasszuk? Háztartási vagy házimunkára a kulcs nélküli kulcs nélküli modell a legalkalmasabb. A fúvóka cseréje ebben a változatban kényelmes, egyszerű és gyors.A fúrószár cseréje

Sziklafúró súly szerinti besorolása:

 1. Tüdő. Akár 4 kilogramm. A teljesítmény nem haladja meg a 700 wattot. Kizárólag 26 mm-es fúrószárral rendelkezzen SDS-plus tokmánnyal.
 2. Átlagos. 4-8 kilogramm. Teljesítmény 700 és 1500 watt között. A felszereltségtől függően SDS-plus és SDS-max funkciókkal is felszereltek..
 3. Nehéz. Több mint 8 kilogramm. Teljesítménye meghaladja az 1500 wattot. Csak SDS-max tokmával szerelve, legfeljebb 60 mm átmérőig.

A Bosch legújabb kőzetfúróit 16–25 mm átmérőjű SDS-felső tokmányokkal látja el.

A hatások energiája és gyakorisága

Egy kalapácsos fúró esetében nagyon fontos az ütési funkció, joule -ban mérve. A készülék teljesítménye, valamint a megmunkálandó furat átmérője az ütési energiától függ. Kalapácsos fúróval végzett mindennapi munkához ez az egyik legfontosabb mutató..

Alapvető fontosságú, hogy a “maximális” ütközőfúró nagyon gyorsan kimerítse erőforrásait, és kalapácsos fúróval hosszú ideig elvégezik ezt a munkát kopás nélkül, különösen az egymódú modelleknél.

Az ütések gyakorisága befolyásolja a szerszám sebességét is. Minél gyakrabban ütközik a perforátor dugattyúja a munkaelemhez, annál gyorsabban lyukad ki a lyuk.

Kiderült, hogy az energia és a frekvencia határozza meg a teljesítmény szintjét. Amikor önállóan választ egy perforátort, meg kell becsülnie a véséssel végzett munka mennyiségét, majd az ütés gyakoriságának meghatározott jellemzői szerint kiszámítja a hozzávetőleges termelékenységet.

Hogyan válasszunk kalapácsfúrót otthonra

Lyukasztó kiválasztásaA kiválasztás legjobb módja, ha a súlyra és a teljesítményre épít. Az otthoni szuperproduktív modellekre biztosan nem lesz szükség.

A hazai forgókalapácsok középkategóriás szerszámok költségben, teljesítményben és súlyban.

Megfelelő kritériumok az otthoni körülményekhez és a következő márkákhoz:

 1. Teljesítmény 600-900 watt.
 2. Sokk 1,2-2,2 J.
 3. Három módú közepes ütés. Fúrás, ütvefúrás, nem forgó ütés.
 4. A forgási sebesség szükségszerűen szabályozott.
 5. Elakadásgátló kuplung.
 6. Kulcs nélküli tokmány.
 7. Csere márkájú patron mellékelve.

E jellemzők alapján három vezető márkát különböztetünk meg:

 1. Makita. Kellően könnyű fúrók és ütvefúrók, több éves garanciával. A mindennapi háztartási munkák, könnyű javítások eszközeivé váltak. Átlagos piaci ár áll rendelkezésre, könnyen kezelhető. Hogyan válasszunk kalapácsfúrót otthon ez a márka? A felhasználók a Makita RK 2450 modellre hivatkoznak. A szükséges (hasznos) teljesítmény 700 watt, 3 joule sokk, 4,5 ezres fordulatszám.Makita RK 2450 modell
 1. Bosch. Német minőség és összeszerelés. A professzionális elektromos szerszámok és háztartási berendezések úttörői. Minden modellt teszteltek az idő és az időjárási körülmények. A forgókalapácsok a fúvóka sebességének pontos beállításával (fúró, fúró) vannak felszerelve. Ha ettől a gyártótól vásárol berendezést, ügyeljen a tok színére. A kék pontosan a szakmai célt osztályozza. A legnépszerűbb modell a BOSCH GBH 2-24 DF. 790 watt, 2,7 joule ütés, SDS-plus cserélhető tokmány és klasszikus kulcs nélküli tokmány.Forgó kalapács BOSCH GBH 2-24 DF
 1. Hitachi. A legjobb eszköz piacon Japánból. Ára ugyanabban a kategóriában van, mint a Makitáé, de egyes elektromos szerszámok, beleértve a forgó kalapácsokat, könnyebbek. Kíváncsi vagy, hogy melyik ütvefúrót válasszuk ettől a gyártótól? Ügyeljen a Hitachi DH 22 PG -re, 620 watt, 1,4 joule ütés és mindössze 1,9 kg.Forgó kalapács Hitachi DH 22 PG

Nem kell bíznia egy tanácsadóban a perforátor kiválasztásában vagy más technikában. A maximum az ajánlások meghallgatása. Ki kell választania és meg kell vásárolnia egy olyan modellt, amely a legjobban megfelel az Ön személyes igényeinek..

Videó az otthoni kalapácsfúró kiválasztásának szabályairól

Previous Post
Megtanulni otthon citromot termeszteni és gondozni
Next Post
Πώς να αντιμετωπίσετε το επικίνδυνο παράσιτο των αφίδων δαμάσκηνου