15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Miért és hogyan állítják be a láncfűrész -karburátort

Láncfűrész karburátor A belső égésű motor a levegő, olaj és benzin előkevert keverékének elégetésével működik. A láncfűrész porlasztójának beállítása szükséges a keverék előkészítéséhez a szükséges arányban. A porlasztó működésétől függ, hogy a motor a megadott teljesítményen vagy leállásban fog -e működni.

Hogyan működik a karburátor

Hogyan működik a karburátor A gyártótól függetlenül a belső égésű motorok karburátorának elve és eljárása ugyanaz. A levegő és az üzemanyag keveréséhez a porlasztó olyan eszköz, amely a következőket tartalmazza:

 • szűkített légcső;
 • üzemanyag -ellátó rendszer;
 • szabályozó légcsillapító.

A légtisztítón áthaladó, légköri nyomáson lévő levegő a szűkítési zónába kerül, ahol áramlási sebességét az átfedő rész, egy lapos csappantyú szabályozza. Összehúzódás után vákuum keletkezik a csőben. Ennek eredményeként a vákuum beszívja az üzemanyagot az üzemanyag -ellátó csőből, amelynek kilépését az úszókamrához fúvókával csatlakoztatott üzemanyagtű szabályozza. A láncfűrész porlasztójának szerkezete elvben nem különbözik a belső égésű motorok más üzemanyag -keverőitől.

Egyszerű karburátor diagramA keverési elv a légcsillapító, az úszószint szabályozása a vákuum mértékétől függően. Kinyitjuk a levegőt – több üzemanyag jön be, a motor felemelkedik. A megfelelő üzemanyag -keverék a láncfűrész -karburátor pontos beállításától függ. Ha az üzemanyagban sok levegő van, akkor csökken a teljesítmény, a keveréket soványnak nevezik. Levegőhiány esetén nagy az üzemanyag -fogyasztás, a hiányos égés, a szénlerakódások a hengeren és az el nem égett üzemanyag. Ez azt jelenti, hogy a keverék túltelített..

Az Ural láncfűrész az utasítások szerint dúsított tüzelőanyag-keverék használatát igényli. Ezért a porlasztó a gyárból származik a bejárati időszak beállításával. Üzemmódra váltáskor a csomópont újrakonfigurálódik.

A jó láncfűrész -karburátor teljesítményének jelei:

 • a motor simán jár, négyüteműnek hangzik;
 • gyors fordulatszám;
 • a lánc nem forog alapjáraton.

Amikor a karburátor beállítására van szükség

A karburátor beállításának szükségességeAz új láncfűrészt az ajánlott keverékhez igazítják. Csak három csavarral kell finomhangolnia, nem kell szétszerelnie a karburátort. A beállító csavarok célja:

 • “L” szabályozza az üzemanyag -ellátást alacsony fordulaton;
 • “H” szükséges a maximális üzemanyag -ellátás szabályozásához;
 • “T” alapjárati fordulatszám -szabályozás.

Mivel a fűrészporlasztót fül mellett kell beállítani járó motor mellett, be kell tartani a biztonsági óvintézkedéseket. A fűrészt biztonságosan kell elhelyezni úgy, hogy a marók biztonságos irányba mutassanak a jelenlévők számára..

A manipuláció megkezdése előtt festékkel vagy filctollal meg kell jelölni a csavarok kezdeti helyzetét. A láncfűrész porlasztójának beállítására vonatkozó pontos értékeket az egyes modelleknél a használati utasítás tartalmazza.

Gyakrabban azonban porlasztó tinktúrára van szükség a műszer meghibásodásának kiküszöbölése után. Az okok a következők lehetnek:

 • a védősapka megsértése és a csavarok kiegyensúlyozatlansága;
 • a motor dugattyúinak kopása, amely más keveréket igényel;
 • maga a porlasztó nem kielégítő működése.

Hogyan lehet beállítani a porlasztót egy adott láncfűrész -modellnél? Végezze el a műveleteket egymás után, az utasításoknak megfelelően. Itt az algoritmus, a műveletek általános sorrendje.

A kiigazításnak két szakasza van:

 • alap, kikapcsolt motorral;
 • vékony – meleg motoron, alapjáraton.

Alap porlasztó beállításAz alapbeállítás csak az alacsony és nagy sebességű üzemanyagcsavarokra vonatkozik. Simán, sietés nélkül teljesen le kell zárni a csappantyúkat az ütközőig. Szintén simán nyissa ki mindkét csavart az óramutató járásával ellentétes irányban 1,5 fordulattal. Ezután indítsa be a motort, és melegítse fel 10 percig.

A karburátor beállítása láncfűrészen járó motor mellett:

 • állítsa be az üresjárati fordulatszámot a “T” csavarral, forgassa az óramutató járásával ellentétes irányba, amíg a motor stabil marad alapjáraton;
 • ellenőrizze a fordulatszám készletét, lassú lecsévéléssel, forgassa el az L csavart további 1/8 fordulattal;
 • állítsa be a fordulatszámmérő legnagyobb fordulatszámát a H csavarral;
 • végül ellenőrizze a karburátor működését alapjáraton.

Hogyan lehet megtalálni a hibásan működő porlasztót

A porlasztó működésének ellenőrzéseA beállítást azonban megelőzheti a karburátor javítása, amikor az nem tudja betölteni üzemanyag -keverő funkcióját..

Ha valamilyen okból az üzemanyag nem jut be a motorba, ellenőriznie kell az üzemanyag -ellátó egység állapotát. Ennek oka gyakran az alacsony minőségű benzinellátás, ennek következtében az üzemanyag-járatok eltömődnek..

Ha az üzemanyagkeverék sokáig állt, az adalékanyagok összeestek, a keverék eltömítheti a járatokat, és lerakódhat az üledékkel. Ebben az esetben hosszas öblítésre van szükség, amelyet oldószerekkel szervizműhelyben végeznek..

Hibaelhárítás önmagában

Ha a hibaelhárítást kézzel végzik, akkor fel kell szabadítani a helyet, és ki kell terjeszteni az apró alkatrészeket. Szüksége lesz egy eszközre:

 • kefe;
 • csavarhúzó keresztmenetes fejekhez;
 • foglalat vagy M6 fej;
 • tiszta benzin.

A karburátor szétszerelése és az alkatrészek öblítéseA lényeg az, hogy megfelelően engedje el az egységet a telepítési helyről, tisztítsa meg kívülről a szennyeződéstől. A levegőbeszívó nyílást eltávolítják, így megnyitva a hozzáférést a porlasztóhoz és a szívó huzathoz. Távolítsa el a gázkart a karburátor fojtó leengedésével. Engedje el az alkatrészt a fojtó kar eltávolításával, emelje fel a vezetéket a karral együtt maga felé, vegye fel a bal oldalon.

Öblítse le a felszabadult porlasztót benzinnel, fújja ki levegővel, tisztítsa meg a rácsot vékony tűvel történő befecskendezéssel.

A szerelvény összeszerelésekor ügyeljen arra, hogy a tűkar alatti rugó a helyén legyen. Ha elfelejti, az üzemanyag nem szakad meg, a gyertya nedves és nem ad szikrát.

Előfordul, hogy a Stihl gázkulcsa enyhén ékeket látott. Ebben az esetben a fojtószelepet meg kell tisztítani a lepedéktől. Tisztítás után a csappantyút ónozással kell védeni..

A porlasztó összeszerelése, a helyére állítása után állítsa be a fent leírtak szerint.

Videó utasítás a láncfűrész porlasztó beállításához

Previous Post
Homoktövis olaj: gyógyító tulajdonságok és használati szabályok az egészségre
Next Post
Το πεπόνι Bukharka είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας